Φωτοβολταϊκά: πάνω από 30.000 οι αιτήσεις στη ΔΕΗ !!!

Ξεπέρασαν τις 30.000 οι αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά, όπως προέκυψε από την πρώτη καταμέτρηση των φακέλων που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, συλλέγοντας τα στοιχεία από τις περιφέρειες προκύπτουν 11.400 αιτήματα σε Μακεδονία – Θράκη, 9.100 σε Πελοπόννησο – Ήπειρο, 9.000-10.000 σε Κεντρική Ελλάδα και 2.000 στα νησιά.
Αυτό μεταφράζεται σε 5.000 µεγαβάτ φωτοβολταϊκών, σχεδόν όσο η µισή από τη συνολική εγκατεστηµένη ηλεκτρική ισχύ της χώρας.
Σημειώνεται ωστόσο ότι ο ενδιάµεσος στόχος για το 2014 προβλέπει 1.500 µεγαβάτ από φωτοβολταϊκά και ο τελικός, για το 2020, μόνο 2.200 μεγαβάτ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στελέχη της ΔΕΗ παραδέχονται ότι τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περίμεναν, ενώ η καταµέτρηση πλέον των αιτήσεων θα γίνεται ανά νοµό,  έτσι ώστε µέχρι το τέλος Νοεµβρίου να ξεκαθαριστεί πόση ισχύ αντέχει το δίκτυο κάθε νομού.
Η περισσευούµενη ισχύς θα «παγώσει» και οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να περιµένουν μήπως μελλοντικά πάρουν τη θέση όσων δεν καταφέρουν να δανειστούν από τις τράπεζες, ή εκσυγχρονιστούν τα δίκτυα.
Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να εκδώσει υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας ο επενδυτής θα καταθέτει εγγυητική επιστολή για εγκατάσταση µικρών φωτοβολταϊκών µέχρι 500 ΚW, προκειµένου να υπογράψει σύµβαση σύνδεσης.
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)