H Κομισιόν προειδοποιεί την Ελλάδα για τα φθοριωμένα αέρια του θερμοκηπίου !!!

Βρυξέλλες
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν δεν συμμορφωθεί με τον κανονισμό για τον έλεγχο των φθοριωμένων ενώσεων που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.


Τα φθοριωμένα αέρια είναι οργανικές ενώσεις που περιέχουν φθόριο και χρησιμοποιούνται ευρέως σε συστήματα κλιματισμού και ψύξης, καθώς και σε πυροσβεστήρες, καλλυντικά και άλλα βιομηχανικά προϊόντα.

Παραμένουν στην ατμόσφαιρα για δεκαετίες ή και αιώνες και εμποδίζουν την απώλεια θερμότητας από τη Γη στο Διάστημα.

Η προειδοποίηση που έστειλε την Πέμπτη η Κομισιόν στην Αθήνα τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης, η οποία αποτελεί το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας μέχρι την παραπομπή.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό 842/2006, οι εταιρείες οφείλουν να λάβουν μέτρα για τη μείωση των διαρροών και την ανάκτηση των αερίων στο τέλος του κύκλου ζωής του εξοπλισμού.

Έως σήμερα, η Ελλάδα έχει παραλείψει να αναφέρει στην Επιτροπή τους εθνικούς φορείς που είναι αρμόδιοι για την πιστοποίηση των εταιρειών συντήρησης σταθερών εξοπλισμών ψύξης, κλιματισμού και αντλίας θέρμανσης, καθώς και σταθερών συστημάτων πυροπροστασίας και συσκευών πυρόσβεσης που περιέχουν φθοριούχα αέρια, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων των προς έκδοση πιστοποιητικών.
http://news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)