Λονδίνο: Κερδίζουν πόντους ανακυκλώνοντας απόβλητα τροφίμων !!!

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθεί το ποσοστό ανακύκλωσης και κομποστοποίησης αποβλήτων τροφίμων.
Οι αρχές ενός προαστίου του Λονδίνου σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να δελεάσουν τους κατοίκους να ανακυκλώνουν τα απόβλητα τροφίμων τους. Σε συνεργασία με την αρχή αποκομιδής απορριμμάτων και την αμερικανική Recyclebank, το συμβούλιο του Ουίνδσορ και Μέιντενχεντ θα προσφέρει σε όσους ανακυκλώνουν, πόντους με τους οποίους θα μπορούν να εξασφαλίζουν εκπτώσεις.

«Είμαστε υπερβολικά υπερήφανοι που γινόμαστε η πρώτη περιοχή στη Βρετανία, η οποία εφαρμόζει ένα τέτοιο πρόγραμμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προαστίου Κάρουιν Κοξ. «Είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι για το ότι εκπαιδεύουμε τους κατοίκους μας να συνειδητοποιήσουν ότι, παρότι το κατακάθι του καφέ και τα τσόφλια του αυγού δεν αποτελούν γεύμα, τα αποφάγια μπορούν να τους εξασφαλίσουν πόντους στη Recyclebank.»

Όσοι εγγραφούν στο πρόγραμμα και προμηθευτούν την ειδική κάρτα θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν 25 πόντους το μήνα και συνολικά έως 300 πόντους το χρόνο. Θα μπορούν να τους εξαργυρώνουν σε καταστήματα, στο προάστιο ή σε ολόκληρη τη Βρετανία, καθώς και σε κέντρα αναψυχής.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθεί το ποσοστό ανακύκλωσης και κομποστοποίησης αποβλήτων τροφίμων στην περιοχή, που το 2012 έφθανε το 49%. Στο πλαίσιο αυτό, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης την τοποθέτηση κάδων σε εξωτερικούς χώρους ειδικά για τέτοια απόβλητα καθώς και τη διανομή μικρών κάδων για χρήση στην κουζίνα.

«Το να στέλνουμε τα απόβλητα τροφίμων στους ΧΥΤΑ δεν είναι βιώσιμο. Η ανακύκλωση των τροφών μας μπορεί να περιορίσει τα καταστροφικά αέρια του θερμοκηπίου εξοικονομώντας μας χρήματα και φυσικούς πόρους», σημείωσε ο Κοξ προσθέτοντας ότι τα οφέλη είναι σημαντικά και για τις αρχές του Ουίνδσορ και Μέιντενχεντ. 

«Με τις σημερινές τιμές, η διακομιδή ενός τόνου αποβλήτων τροφίμων εξοικονομεί στο συμβούλιο 35 στερλίνες από το κόστος απόρριψης, κάτι που είναι καλό και για τους φορολογουμένους».
http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)