«Montessori School (CMS)»: Το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο με 45.000 μαθητές !!!

Το σχολείο «Montessori School (CMS)» που βρίσκεται στην πόλη Lucknow της Ινδίας κατέχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ: Είναι το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο με 45.000 μαθητές εγγεγραμμένους στο ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί τη φετινή χρονιά.

Το σχολείο, που λειτουργεί αρκετές δεκαετίες, παρέμεινε κλειστό για κάποιο διάστημα, για να ξανανοίξει το 1959 από τον Jagdish Gandhi και τη σύζυγό του Bharti, έχοντας τη χρονιά εκείνη μόλις 5 μαθητές!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μέσος αριθμός των μαθητών σε μια τάξη είναι 45 παιδιά, γεγονός, όμως, που δεν φαίνεται να επηρεάζει την εκπαίδευσή τους, καθώς το σχολείο είναι παγκοσμίως διάσημο για τα καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις αλλά και για τα διεθνή προγράμματα ανταλλαγών που εφαρμόζει με σχολεία του εξωτερικού.
 


Ο κ. Jagdish Gandhi, ο οποίος εξακολουθεί να έχει διευθυντικό ρόλο στο σχολείο στην ηλικία των 75 ετών, λέει σχετικά: «Η ραγδαία ανάπτυξη του σχολείου μας είναι μια αντανάκλαση των προσπαθειών μας για να ευχαριστήσουμε τόσο τους γονείς που μας εμπιστεύονται όσο και τα παιδιά. Είμαστε περήφανοι για το ρεκόρ αλλά δεν είναι μόνο για το… μέγεθος!»…

 http://www.typos.com.cy 

Στην Ινδία βρίσκεται και το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στον κόσμο. Είναι το Εθνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ίντιρα Γκάντι, στο Δελχί και αριθμεί 4 εκατομμύρια φοιτητές.

Αυτά δεν είναι, πάντως, τα μοναδικά ρεκόρ της εκπαίδευσης. Στην έκδοση του Βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες για το 2013 καταγράφεται η επίδοση της Αμερικανίδας Βίλμα Ουίλιαμς, η οποία, μεταξύ του 1933 και του 1943, φοίτησε σε 265 διαφορετικά σχολεία, ακολουθώντας τις επαγγελματικές μετακινήσεις των γονέων της.

Το πιο ηλικιωμένο «πρωτάκι», τέλος, εντοπίστηκε στην Κένυα. Όταν κάθισε στο θρανίο της πρώτης τάξης του Δημοτικού ήταν 84 ετών.

 protothema.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)