Ομάδα σκύλων ανιχνεύει φόλες στα Τρίκαλα !!!

Από τις 8 έως τις 18 Οκτωβρίου ο Αρκτούρτος συντονίζει την επίσκεψη της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων από την Ανδαλουσία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα με τίτλο: 

«Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι να εντοπιστούν χρήσεις δηλητηριασμένων δολωμάτων στις περιοχές του προγράμματος (Natura 2000, Αντιχάσια Όρη – Μετέωρα και Κόζιακας). Η ομάδα που αποτελείται από 2 οδηγούς και 4 εκπαιδευμένους σκύλους, επισκέπτεται χωριά και κυνηγητικές περιοχές και προσπαθεί να τις καθαρίσει από φόλες και δηλητήρια.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων στις περιοχές των δήμων Καλαμπάκας (Βλαχάβα) και Πύλης (Καλογήρους, Άγιος Βησσαρίωνας, Νεραϊδοχώρι) βρέθηκαν 4 νεκρά σκυλιά, υπολείμματα 4 δολωμάτων και 1 αλεπού κοντά σε μία στάνη ιδιοκτησίας του κ. Ιωάννη Τσιονάρα.

Τα σκυλιά της ομάδας έψαχναν αρκετές ώρες την περιοχή. Ο Αρκτούρος περισυνέλλεξε δείγματα από τα υπολείμματα των δολωμάτων καθώς και από τα νεκρά ζώα για περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις.

Την επιχείρηση επιβλέπουν τα δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας και υποστηρίζουν ενεργά με καθημερινή συμμετοχή οι κυνηγητικοί σύλλογοι Πύλης και Καλαμπάκας.

Την Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων στο χωριό Βλαχάβα Καλαμπάκας στις 9:30 το πρωί, μετέπειτα θα ακολουθήσει ομιλία και συζήτηση που θα γίνει στο Κέντρο Ενημέρωσης Προστατευόμενης περιοχής Χασίων – Αντιχασίων που βρίσκεται στην Καλαμπάκα στην οδό Ιωαννίνων 95.

thessalianews.
http://www.aragma.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)