Στην Αθήνα σήμερα η Ολυμπιακή φλόγα !!!

Στις 15:30 η λαμπαδηδρομία - Το βράδυ θα ανάψει ο βωμός στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

 
Στη Λαμία κατέληξε χθες το βράδυ η Ολυμπιακή Φλόγα, τερματίζοντας την 6η μέρα της λαμπαδηδρομίας στη χώρα μας. Η φλόγα ταξίδεψε ως τη Λαμία, όπου κατέληξε, ακολουθώντας τη διαδρομή Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο.

Στην είσοδο της πόλης έγινε η υποδοχή της Φλόγας και 9 λαμπαδηδρόμοι την μετέφεραν μέχρι την πλατεία Ελευθερίας, την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου είχε οργανωθεί η επίσημη τελετή υποδοχής.
 
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει σήμερα, Τετάρτη και ώρα 10:00 το πρωί, από τη Λαμία, συνεχίζοντας το ταξίδι της, προς τη Χαλκίδα, το Περιστέρι, τον Πειραιά και την Αθήνα, για να ανηφορίσει στη συνέχεια στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.  
Στις 15.30 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αφετηρία θα είναι η οδός Λένορμαν, όπου ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας θα δώσει το παρόν σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση συμμετέχοντας με δέκα διακεκριμένους λαμπαδηδρόμους (ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές) καθώς και με την δυναμική παρουσία υπαλλήλων του Οργανισμού.

Η διαδρομή θα συνεχιστεί στην οδό Αχιλλέως, τη Λεωφόρο Αθηνών, τη Λεωφόρο Κηφισού (τελειώνουν οι δρομείς και συνεχίζει η Ολυμπιακή Φλόγα εποχούμενη με κατεύθυνση προς Πειραιά), τη Λεωφόρο Συγγρού, τη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Πλακόστρωτο Ακροπόλεως, την Ακρόπολη (τελετή 30΄).


Το βράδυ ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος σε κλειστό στίβο Δημήτρης Χονδροκούκης θα ανάψει το βωμό στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης. 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)