Άγκυρα πλοίου παραλύει το Internet σε 6 αφρικανικές χώρες !!!

Χωρίς Internet έμειναν έξι αφρικανικές χώρες εξαιτίας της ατυχούς προσγείωσης μιας τεράστιας άγκυρας πάνω σε δύο από τα τρία υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών που διέρχονταν τον Ινδικό Ωκεανό.

Την καταστροφή προκάλεσε ένα πλοίο που λίγο πριν εισέλθει στο λιμάνι της Mombasa, έριξε άγκυρα σε απαγορευμένη περιοχή. To αποτέλεσμα ήταν να καταστρέψει δύο υποβρύχια καλώδια που μετέφεραν Internet υψηλών ταχυτήτων σε μεγάλο τμήμα της Αφρικής, παραλύοντας το Internet σε Κένυα, Ρουάντα, Μπουρουντί, Τανζανία, Αιθιοπία και μέρος του Νοτίου Σουδάν.

Τα καλώδια αυτά συνέδεαν την ανατολική παράκτια περιοχή της Αφρικής με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και τις πληγείσες χώρες μεταξύ τους. Το εναπομείναν καλώδιο λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της περιοχής αυτής και της Ευρώπης, Ινδίας και Νότιας Αφρικής.
 
Οι βλάβες έχουν αρχίσει ήδη να αποκαθίστανται με τους κατοίκους των πραναφερθεισών χωρών να έχουν κανονικά πρόσβαση στο Διαδίκτυο αλλά με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες. Εκτιμάται ότι οι επισκευές θα κρατήσουν έως και 14 ημέρες και φυσικά θα έχουν τεράστιο κόστος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)