"Επιδημία" αυτοκτονιών στην περιοχή Αγρινίου - Κρεμάστηκε 71χρονος στη Ματαράγκα !!!

Δραματικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης  τόσο σε ολόκληρη τη χώρα όσο και στην περιοχή μας ειδικότερα!

Προχτές είχαμε την αποτυχημένη απόπειρα 32χρονου Αγρινιώτη που επιχείρησε να βάλει τέρμα στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με σπασμένο γυαλί. Ευτυχώς μεταφέρθηκε έγκαιρα στο Νοσοκομείο Αγρινίου και η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.


Νέα απόπειρα αυτοκτονίας χτες, πάλι στο Αγρίνιο, από 49χρονη γυναίκα, η οποία κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών. Ευτυχώς και αυτή η περίπτωση έγινε γρήγορα αντιληπτή από τους οικείους της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης μας και διέφυγε τον κίνδυνο.

Αντιθέτως τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα 71χρονου στη Ματαράγκα
Σήμερα όμως συγκλονίστηκε η τοπική κοινωνία της Ματαράγκας καθώς έγινε γνωστή η αυτοκτονία ηλικιωμένου άντρα.
Ο 71χρονος  κρεμάστηκε στο υπόγειο του σπιτιού του βάζοντας τέρμα στη ζωή του.

Η Αστυνομία  ερευνά, ως συνήθως, για τα αίτια που οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα τους συμπολίτες μας αλλά πιστεύουμε πως το φαινόμενο των αυτοκτονιών ξεπερνά τις αρμοδιότητες της Αστυνομίας.


Άλλοι φορείς και κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους οφείλουν να δράσουν γρήγορα και φυσικά προληπτικά ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους αυτόχειρες.

Τα δυσβάστακτα μέτρα της πολιτείας σίγουρα κάνουν δύσκολη έως αφόρητη τη ζωή όλων μας. Γι' αυτό κι ο καθένας από μας οφείλει να δει το γείτονα, το φίλο, τον άνθρωπο που ζει και κινείται γύρω του και να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην αποτροπή παρόμοιων πράξεων απελπισίας.
Ένα χέρι βοηθείας, μια ζεστή κουβέντα... ίσως είναι είναι βάλσαμο και σωτηρία! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)