Ένοχα τα αντιβιοτικά για E. Coli !!!

Eνοχη είναι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Προστασία της Υγείας (HPA), η εκτεταμένη χρήση ισχυρών αντιβιοτικών στην παραγωγή τροφίμων, για την ανάπτυξη θανατηφόρων βακτηρίων, όπως το στέλεχος του E. Coli, που σκότωσε 39 ανθρώπους στη Γερμανία και ανάγκασε άλλους 3.300 να νοσηλευτούν, αλλά και το άλλο στέλεχος του ίδιου βακτηρίου που προσέβαλε 8 παιδιά στη Γαλλία ύστερα από κατανάλωση μοσχαρίσιου κατεψυγμένου κρέατος.
 
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ΠΟΥ, η χρήση στην κτηνοτροφία τριών κατηγοριών αντιβιοτικών που είναι κρίσιμης σημασίας για την ανθρώπινη υγεία (οι κεφαλοσπορίνες, οι φλουοροκινολόνες και οι μακρολίδες) έχει οκταπλασιαστεί μέσα σε μια δεκαετία.
 
Η εκτεταμένη χρήση των εν λόγω αντιβιοτικών αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, όπως για παράδειγμα ο νέος τύπος σταφυλόκοκκου που εντοπίστηκε από Βρετανούς επιστήμονες στο γάλα τον περασμένο μήνα.
 
Σύμφωνα μάλιστα με τον ΠΟΥ, κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση πεθαίνουν 25.000 άνθρωποι από ασθένειες που σχετίζονται με βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά! Όπως αναφέρει από την πλευρά της η HPA παρατηρείται τεράστια αύξηση στα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά καρβαπανέμες.
 
Το 2003 εντοπίστηκαν οι πρώτοι τέτοιοι οργανισμοί και μέχρι το 2007 υπήρχαν πέντε με έξι κρούσματα τον χρόνο. Φέτος μέχρι τον Μάιο εντοπίστηκαν 657 περιπτώσεις, διπλάσιες από πέρυσι.
 
Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ξαβιέ Μπερτράν, ανακοίνωσε  ότι έχει χειροτερεύσει η κατάσταση του ενός παιδιού που είχε προσβληθεί από ανθεκτικό στέλεχος του 
E. Coli μετά από κατανάλωση κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κιμά της SEB-CERF που πουλούσε η αλυσίδα καταστημάτων Lidl με την ονομασία Steaks Country.
 
ΙΤΑΛΙΑ
 
Περίπου 5 τόνοι μπιφτεκιών και κεφτέδων της SEB- CERF κατασχέθηκαν στην Ιταλία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Συνολικά σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η αστυνομία κατάσχεσε 1.570 πακέτα μπιφτεκιών του ενός κιλού και 4.000 πακέτα κεφτέδων των 900 γραμμαρίων της μάρκας "Steak Country".
Τα προϊόντα κατασχέθηκαν στη Βερόνα, ενώ αναμένεται να κατασχεθούν κι άλλα. Τα προϊόντα θα αναλύσει το Ινστιτούτο της Πάδοβας. 
Πηγή: Εθνος
www.ecofinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)