Σεισμός 6,5 βαθμών στην Ιαπωνία-Φόβοι για τσουνάμι !!!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έσεισε τα χαράματα της Δευτέρας (28/03), την επαρχία Μιγιάκι στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, ενώ η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι που θα πλήξει τις ακτές της περιοχής τις επόμενες ώρες, ύψους τουλάχιστον μισού μέτρου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στην Ιαπωνία αλλά και η ωκεανογραφική υπηρεσία των ΗΠΑ, τα παλιρροϊκά κύματα που θα προκληθούν από την ισχυρή σεισμική δόνηση, που καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή ακριβώς, που επλήγη περισσότερο από τον ισχυρότατο σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου, θα είναι της τάξης των 50 εκατοστών και θα φθάσουν σε λίγες ώρες στις ακτές της χώρας.

Νεότερη πληροφόρηση δεν κάνει λόγο για θανάτους ή καταστροφές από τον ισχυρό μετασεισμό. Παράλληλα, ως απαράδεκτη χαρακτήρισε η κυβέρνηση της χώρας την ανακοίνωση της  Tepco που ανέφερε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό.

«Ακόμη και αν η κούραση όσων εργάζονται στις εγκαταστάσεις μπορεί να συντείνει για να δικαιολογηθεί το λάθος αυτό, γνωρίζοντας ότι η παρακολούθηση των επιπέδων της ραδιενέργειας είναι μείζονος σημασίας προϋπόθεση για την εγγύηση της ασφάλειας, αυτό το λάθος είναι απολύτως απαράδεκτο», είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης
Γιουκίο Εντάνο.

Τόνισε δε, πως δόθηκε ρητή εντολή στην εταιρία να μην ξαναπροβεί σε τέτοιου είδους εσφαλμένες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με την
Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας, το ραδιενεργό ιώδιο είναι 1.150 φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο όπως έδειξαν τα δείγματα που ελήφθησαν από τη θάλασσα και σε απόσταση 30 μέτρων από τους αντιδραστήρες 5 και 6 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)