Το Μεσολόγγι τιμά των φιλελληνισμό !!!

 Η εκδήλωση που θα λάβει χώρα την επομένη της εθνικής επετείου στο Μεσολόγγι είναι ένας άλλος ουσιώδης τρόπος να τιμηθεί η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου («Διεθνές Κέντρο Έρευνας & Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου με κορυφαίους ομιλητές (26/3, ώρα 19.00). 
Προσκεκλημένοι φέτος είναι οι ιστορικοί Λουκία Δρούλια, Γιώργος Τόλιας και Αικατερίνη Κουμαριανού καθώς και ο μουσικολόγος Μάρκος Φ. Δραγούμης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος της πόλεως του Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει ο δικηγόρος Μιχάλης Κοτίνης, μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
 
Μεγάλη δραστηριότητα επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια η Βυρωνική Εταιρεία, όπως μας λέει η πρόεδρός της, κυρία Ροδάνθη Φλώρου. Η διοργάνωση υψηλού επιπέδου εκθέσεων, οι διεθνείς σχέσεις και η καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης είναι μερικοί από τους σκοπούς. 
Στο Μεσολόγγι, η εταιρεία στεγάζεται σε ένα θαυμάσιο κτίριο (αντίγραφο της οικίας του προκρίτου Χρήστου Καψάλη, όπου έζησε και πέθανε ο Λόρδος Βύρων το 1824) με εξαιρετικό περιβάλλοντα χώρο. Εκεί, έχει δημιουργηθεί, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνολογική Εταιρεία - Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ελλάδος, μια μόνιμη έκθεση φιλελληνικών χαρακτικών του 19ου αιώνα με θέμα «Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός».

Η έκθεση αυτή μαζί με τη σημαντική βιβλιοθήκη της Βυρωνικής Εταιρείας είναι τράπεζα πληροφοριών για κάθε ερευνητή και είναι ανοιχτή (δωρεάν) στο κοινό και στα σχολεία όπου γίνεται ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από φιλολόγους καθηγήτριες. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.messolonghibyronsociety.gr.
Πηγή: Καθημερινή
www.aixmi-news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)