Επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή !!!

Eπανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή μέχρι το 2025 σχεδιάζει η NASA. Οι αστροναύτες αναμένεται να εγκαινιάσουν μία εξαμηνιαία αποστολή και να εγκατασταθούν σε ένα κομμάτι βράχου, παίρνοντας δείγματα που θα μπορούσαν να μας αποκαλύψουν την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρίσκεται επανδρωμένη αποστολή στο "βαθύ διάστημα".

Ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορούσε να αποτελέσει τα θεμέλια για ένα ταξίδι στον Άρη, ενώ μας φέρνει στο μυαλό την ταινία Αρμαγεδδών του 1998.

Η αποστολή της NASA στον αστεροειδή έχει την πλήρη υποστήριξη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, και θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα επίτευγμα παρόμοιο με εκείνο της αποστολής του Neil Armostrong με το Apollo 11 το 1969.
Για να επιτευχθεί το εγχείρημα χρειάζεται ένας πύραυλος παρόμοιος με το Saturn V, ενώ το πλήρωμα θα πρέπει να ταξιδέψει για τρεις μήνες στο διάστημα έως ότου φτάσει σε έναν αστεροειδή, όπου θα παραμείνει πέντε ημέρες.

Οι αστροναύτες είναι πιθανό να εκτεθούν σε διαστημική ακτινοβολία, κάτι που θα μπορούσε να τους κάνει να αρρωστήσουν και να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

"Αυτές οι αποστολές θα είναι πολύ πολύ επικίνδυνες. Θα είναι τόσο επικίνδυνες όσο οι αποστολές του Apollo", σημείωσε ο Andy Thomas, βετεράνος αστροναύτης.

news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)