Ένα μικρό “Τέξας” στον Πατραϊκό !!!

Ένα μικρό «Τέξας» κρύβεται στον Πατραϊκό Κόλπο και στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο, που αποκαλύπτει η εφημερίδα « Έθνος», θέμα που ξεκίνησε με τις αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα και του newsbomb.gr σχετικά με τον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο της χώρας μας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο θαλάσσιο πυθμένα της περιοχής που ξεκινά από τον Πατραϊκό Κόλπο και εκτείνεται μέχρι τα νησιά της Λευκάδας, της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, υπολογίζεται από τους ειδικούς ότι υπάρχουν 200 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Βάσει υπολογισμών, το εν λόγω κοίτασμα είναι διπλάσιο από αυτό του Πρίνου, που στα 25 χρόνια λειτουργίας του, έχει δώσει γύρω στα 125 εκατομμύρια βαρέλια.
 Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιθανότητα ανακάλυψης φτάνει το 11%, ποσοστό αρκετά ικανοποιητικό εάν συνυπολογιστεί ότι, η παγκόσμια μεθοδολογία θεωρεί ως ιδανικό ποσοστό το 20%.
Όπως αποκαλύπτει το ίδιο έγγραφο, υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου στο Κατάκολο, με πιθανή ποσότητα 9 έως 27 εκατομμύρια βαρέλια και ποσοστό επιτυχίας 11%.
Επίσης εκτιμάται, πως «μαύρος χρυσός» κρύβεται και στην υποθαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας, στα θαλάσσια σύνορα με την Ιταλία, με πιθανά αποθέματα μισού δις βαρελιών.
Επιπλέον, αποκαλύπτεται η ύπαρξη αποθεμάτων φυσικού αερίου στο νομό Ιωαννίνων, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.
www.newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)