Τρεις ξένοι ανάμεσα στους 35 νεκρούς από την επίθεση καμικάζι στη Μόσχα - Οι ρωσικές αρχές περίμεναν το "χτύπημα" !!!

- Οι μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι προετοίμαζαν επίθεση αλλά άφησαν να διαφύγουν τρεις ύποπτοι!
- 30-35 ετών και "αραβικής εμφάνισης" ο φερόμενος ως δράστης
- Μεντβέντεφ: "Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν"
- Βίντεο ντοκουμέντο και συγκλονιστικές φωτογραφίες - 35 άνθρωποι χαροπαλεύουν

Στη δίνη της νέας πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης ζει η Μόσχα, που θρηνεί το χαμό 35 ανθρώπων. Αυτή τη φορά ήταν το διεθνές αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο, το μεγαλύτερο της ρωσικής πρωτεύουσας, που έγινε στόχος των τρομοκρατών.

Το ότι πρόκειται για τρομοκρατικό "χτύπημα" είναι αδιαμφισβήτητο αλλά για την ώρα είναι θολό το τοπίο σχετικά με το ποιος ή ποιοί κρύβονται πίσω από το μακελειό. Αρχικά οι αρχές δήλωσαν πως αναζητούν τρεις άνδρες από τον Βόρειο Καύκασο, μετά γνωστοποιήθηκε ότι θεωρούν πως βρήκαν το κεφάλι του βομβιστή και αυτός φέρεται να είναι αραβικής καταγωγής. Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι οι μυστικές γνώριζαν ότι επρόκειτο να υπάρξει τρομοκρατική επίθεση σε ένα από τα αεροδρόμια της Μόσχας, αλλά απέτυχαν να συλλάβουν τους υπόπτους!

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που ανέβαλε το ταξίδι του στο Νταβός, έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις διωκτικές αρχές, τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων είναι δρακόντεια και δεσμεύτηκε πως οι υπαίτιοι θα πληρώσουν.



Το χρονικό του μακελειού
Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως από την ισχυρότατη έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 35 άνθρωποι και τουλάχιστον 130 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 35 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους 35 νεκρούς είναι και τρεις ξένοι υπήκοοι, ένας Γάλλος, ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ο Ρομάνο Ροζάριο. Πολλοί ξένοι έχουν επίσης τραυματιστεί. Ανάμεσά τους η Σλοβάκα ηθοποιός Σουζάνα Φιάλοβα, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Η βόμβα, που ήταν γεμάτη με μεταλλικά καρφιά, προκάλεσε έκρηξη τόσο ισχυρή που ισοδυναμούσε με έκρηξη ίση με 5-7 τόνους ΤΝΤ.


Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Αν και αρχικά έγινε λόγος για δράστες από τον Βόρειο Καύκασο, τώρα τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς οι αρχές ασφαλείας πιστεύουν ότι έχουν βρει το κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.
www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)