Η πρώτη βολή Meteor από JAS-39C Gripen !!!

Eκτελέστηκε η πρώτη δοκιμαστική βολή του προηγμένου βλήματος αερομαχίας της MBDA, τεχνολογίας ramjet, Meteor από μαχητικό αεροσκάφος JAS-39C Gripen, στα πλαίσια του σουηδικού προγράμματος πιστοποίησης του όπλου στο αεροσκάφος. Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί διαβάστε μια ανάλυση του τι θα μπορούσε να σημαίνει η εμφάνιση του Meteor στο Αιγαίο ως βασικού Α/Α όπλου στα τουρκικά F-35. 
Αξιολογώντας την βολή από το Gripen, φάνηκε ότι ο πύραυλος διαχωρίζεται από τον εξωτερικό πυλώνα με κανονικό τρόπο, με την ενεργοποίηση της ζεύξης δεδομένων μεταξύ του βλήματος και του αεροσκάφους να πραγματοποιείται κανονικά. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μελετήθηκε η επίδραση του νέφους καυσαερίου του πυραύλου, σε σχέση με τον κινητήρα του μαχητικού αεροσκάφους.
Με αυτήν την εκτόξευση, η πρώτη από δύο φάσεις του σουηδικού προγράμματος έχει πλέον ολοκληρωθεί. Η πρώτη φάση σχεδιάστηκε για να εξακριβωθεί η αλληλουχία αποτελεσμάτων σε όπλο και αεροσκάφος φορέα, ενώ η επόμενη φάση προβλέπει ενσωμάτωση και δοκιμή κατεθυντικότητας. Η τελική ολοκλήρωση με το Gripen για τη σουηδική Αεροπορία αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2013.
www.defencenet.gr
JAS 39C Gripen Air Display

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)