Η ιστορία της Ελλάδας, μέσα από τον Εθνικό Κήπο

Μπορεί ένας κήπος να αποτυπώσει την ιστορία ενός κράτους; Όταν πρόκειται για τον Εθνικό Κήπο μπορεί. Άλλωστε, ο χαρακτηρισμός του, ως ιστορικού τόπου, προτάθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και έλαβε θετική γνωμοδότηση.

    Ο σημερινός Εθνικός Κήπος (έκτασης 100 εκταρίων/1000 στρεμμάτων), ο οποίος αποτέλεσε το πιο μεγαλόπνοο εξωραϊστικό έργο της βασίλισσας Αμαλίας, έχει μεγάλη ιστορία, που συμβαδίζει με εκείνη του νέου ελληνικού κράτους.

    Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Εθνικού Κήπου», Θεόδωρος Μπεχράκης, ο κήπος δικαιούται να χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος, γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

    Προχωρά, εξάλλου, η μελέτη που έχει ανατεθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπλαση του κήπου, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

    Η ανάπλαση αφορά, σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, τις υποδομές του κήπου. «Από πλευράς πρασίνου ο κήπος είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχει, όμως, μία αθέατη πλευρά, αυτή των υποδομών και των εγκαταστάσεων, που ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα. Αυτές θέλουμε να βελτιώσουμε για να γίνει περισσότερο λειτουργικός», τόνισε ο κ. Μπεχράκης.

    Το έργο της ανάπλασης είναι προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις.

http://www.ana.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=9221850&maindocimg=9221857&service=143

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)