Το ροχαλητό βλάπτει σοβαρά … τον εγκέφαλο !!!

Θα το πιστεύατε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να είναι περισσότερο ευάλωτος κατά τη διάρκεια του ύπνου με αποτέλεσμα, όσοι ροχαλίζουν να έχουν κίνδυνο να υποστούν βλάβες στον εγκέφαλό τους. Ένας στους τέσσερις άνδρες που ροχαλίζουν χαρακτηρίζεται ευπαθής και πιθανότατα αντιμετωπίζει κίνδυνους όσον αφορά την υγεία του, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, με επικεφαλής την Δρ. Κάρολαϊν Ράι.
Στην έρευνα αυτή εξετάστηκε αναλυτικά ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του ύπνου, δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο και πως αντιδρά στην περίπτωση του ροχαλητού.
«Ακόμα και αν κάποιος χάσει για πολύ λίγο την αναπνοή του οι επιπτώσεις στον εγκέφαλο είναι σημαντικές και οι αντιδράσεις μοιάζουν ως ένα βαθμό με τις αντιδράσεις του εγκεφάλου ενός ανθρώπου λίγο πριν πεθάνει από εγκεφαλικό ή ανακοπή καρδιάς», είπε η επικεφαλής εξηγώντας πως αυτό οφείλεται στην έλλειψη οξυγόνου.
Σύμφωνα με την Δρ. Ράι , οι επιστήμονες δεν έχουν διαπιστώσει ακόμα γιατί ο εγκέφαλος αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο. «Κατά πάσα πιθανότητα ο εγκέφαλος να προσπαθεί να αμυνθεί. Ίσως είναι ένας μηχανισμός άμυνας» είπε.
Η ίδια ελπίζει πως τα αποτελέσματα της μελέτης θα ενθαρρύνουν τα άτομα που ροχαλίζουν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Τέλος κατάληξε στο συμπέρασμα ότι «Τα πιο ευάλωτα άτομα είναι μεσήλικοι άνδρες που καπνίζουν και είναι υπέρβαρα». 

 www.joom.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)