Ρομπότ διασχίζει τον Καναδά με ωτοστόπ !!!

Το HitchBot μαθαίνει τους ανθρώπους κάνοντας ωτοστόπ (Πηγή: #‎hitchbot‬)
Τορόντο
Με μοναδικό εφόδιο την κοινωνικότητά του, ένα μικρό ρομπότ διασχίζει θαρραλέα τον Καναδά με ωτοστόπ. 


Το HitchBot, δημιούργημα ερευνητών στα πανεπιστήμια McMaster και Ryerson, είναι ταυτόχρονα ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ και ένα κοινωνικό πείραμα που εξετάζει τις σχέσεις των ανθρώπων με τα ρομπότ.

Το ανθρωποειδές μηχανάκι, με κυλινδρικό κορμό, μια οθόνη LED για πρόσωπο, και κίτρινα γάντια για να κάνει ωτοστόπ, ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου από το Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας στην ανατολική ακτή του Καναδά. Τελικός του προορισμός είναι η Βικτόρια της Βρετανικής Κολομβίας στη δυτική ακτή, σε απόσταση περίπου 6.000 χιλιομέτρων.

Μέχρι τη Δευτέρα 4 Αυγούστου είχε φτάσει στο νησί Μανιτούλιν του Οντάριο, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος φιλόξενος οδηγός τον μετέφερε μαζί του με φεριμπότ.

Την περασμένη Παρασκευή έκανε μια στάση στο Τορόντο για να συναντήσει τους δημιουργούς του στο Πανεπιστήμιο Ryerson. «Πρέπει να σταματήσω στο Τορόντο για να δω την οικογένειά μου» είχε ανακοινώσει στο Twitter.

Στο μεταξύ, οι οδηγοί που δέχονται τον συνοδοιπόρο αναφέρουν ότι συζητούν μαζί του για διάφορα θέματα, από την αγάπη μέχρι την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης.

Μπορείτε να παρακολουθείτε το ταξίδι του ρομπότ στους λογαριασμούς του στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
http://www.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews