Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι και ποιοι χαμένοι από τον ΕΝΦΙΑ !!!

Κερδισμένους και χαμένους θα έχουν οι αλλαγές που θα έρθουν σε δόσεις το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών μετά το σάλο που ξέσπασε με την υπερφορολόγηση περίπου 600.000 ιδιοκτητών ακινήτων λόγω των λαθών που έγιναν στην επιβολή και στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Στους ωφελημένους σε σύγκριση με τα αρχικά εκκαθαριστικά-σοκ περιλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός 4.000 οικισμών εκτός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων στην Κεφαλλονιά, σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής". 

Στους μεγάλους χαμένους παραμένουν όσοι έχουν κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα οποία ακόμη και αν ισχύσει η έκπτωση φόρου 20%-30% και πάλι θα φορολογηθούν αυστηρά, καθώς τα τελευταία χρόνια με το «χαράτσι» των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων δεν πλήρωνε ούτε ένα ευρώ φόρο.

Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει, ώστε στα μέσα Σεπτεμβρίου να έχει γίνει συνολικά νέα εκκαθάριση του φόρου για όλους, ώστε η πρώτη δόση να πληρωθεί  έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η έκτη έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής
http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)