Πάνω από 500 πιστοί στον Άγιο Νικόλαο τον Κρεμαστό !!!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Εθελοντική Ομάδα του Κρεμαστού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, οργάνωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού, που βρίσκεται στα δυτικά του Αρακύνθου, στο Αιτωλικό. 
Παραβρέθηκαν πάνω από 500 πιστοί, οι οποίοι ανέβηκαν στην Ιερή Σκήτη, και με θρησκευτική κατάνυξη παρακολούθησαν τον εσπερινό της παραμονής στις 19 Μαΐου όπου λειτούργησε ο Πατήρ Συμεών, καθώς και τον όρθρο τη μέρα της γιορτής του στις 20 Μαΐου, όπου λειτούργησε ο Πατήρ Θεόδωρος. Εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας ενημέρωσε τους πιστούς για τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε, και συγκεκριμένα για:
  • Τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Ιερή Σκήτη
  • Την αποκατάσταση των φθορών της εικόνας του Αγ. Νικολάου (έργο του Αιτωλικιώτη ζωγράφου /αγιογράφου Αρισ. Μπερσίμη), με τη φροντίδα των μελών της ομάδας
  • Τη συμμετοχή εκπροσώπου της εθελοντικής ομάδας για δεύτερη φορά στην ημερίδα για την ένταξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου (και κατ’ επέκταση του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού), υπό την προστασία της UNESCO
  • Τη βράβευση της ομάδας από την UNESCO για την προσπάθεια και τη συμμετοχή της
  • Τη βράβευση ομάδας, μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις από το Δήμο της Ι. Π. Μεσολογγίου
Επίσης η εθελοντική ομάδα δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανεβάσει στην Ιερή Σπηλιά τον Προϊστάμενο της 22ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τον κο Χουλιάρα, ώστε να έχει ιδία άποψη για το χώρο, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση των βραχογραφιών της Ιερής Σκήτης.

Κλείνοντας, αναφέρθηκαν τα λεγόμενα του καθηγητή Αθανάσιου Παλιούρα, ότι ο Άγιος Νικόλαος Κρεμαστός, είναι από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία σε ολόκληρο το Βαλκανικό χώρο.
http://www.aixmi-news.gr
Φωτο από koimisitheotokouaitolikou

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)