Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις για την Πανσέληνο !!!

Σε λίγες ώρες το Αυγουστιάτικο φεγγάρι θα λάμπει στον ουρανό. 

 

Πάνω από 125 μουσεία και μνημεία σε όλη τη χώρα θα είναι ανοικτά για να γιορτάσουν την πανσέληνο, ενώ σε 85 θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις.

 
Από τον κατάλογο εξαιρείται και φέτος η Ακρόπολη. Θα είναι ωστόσο ανοιχτό το Μουσείο της Ακρόπολης, που θα γιορτάσει την πανσέληνο με ρομαντικές μελωδίες για το φεγγάρι από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, στον προαύλιο χώρο του στις 9.30 μ.μ.

http://www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΔΩ

Ραντεβού με τον Ήλιο !!!

Οι διαστημοσυσκευές Solar Orbiter και Solar Probe Plus αναμένεται να φτάσουν κοντά στον Ήλιο, περίπου τέσσερα και έξι χρόνια μετά την εκτόξευσή τους αντίστοιχα.

Εκεί θα πρέπει να λειτουργούν κάτω από ακραίες συνθήκες: άλλωστε είναι προγραμματισμένες να κάνουν μετρήσεις σε θερμοκρασίες εκατοντάδων βαθμών Κελσίου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μέσω αυτών των μετρήσεων θα καταφέρουν να εξηγήσουν πολλά αινίγματα της ηλιακής δραστηριότητας.

Οι φωτογραφίες του Ήλιου θα είναι μαγευτικές. Θα αντικρίσουμε φλεγόμενα τοπία και πύρινες γλώσσες αερίων να εκσφενδονίζονται εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο Διάστημα. Θα μπορέσουμε να δούμε καθαρότερα από ποτέ τι κρύβεται μέσα σε ηλιακές κηλίδες μεγαλύτερες από την επιφάνεια της Γης.

Όταν τα δύο νέα διαστημικά οχήματα εγκαταλείψουν τη Γη με προορισμό το λαμπρότερο σώμα του ουρανού, ελπίζουμε να μάθουμε πολύ περισσότερα για την ηλιακή δραστηριότητα όπως είναι οι μεγάλες εκλάμψεις που έχουν επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα της Γης κι επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή, για παράδειγμα με διακοπές στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και επικοινωνιών.

Η εξερεύνηση του Ήλιου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα οχήματα πρέπει να αντέξουν σε υψηλότατες θερμοκρασίες και τα ευαίσθητα όργανα μέτρησης θα θωρακιστούν με ισχυρές ασπίδες προστασίας. Θα «βλέπουν» τον Ήλιο μόνο μέσα από πολύ μικρά ανοίγματα της ασπίδας.


Πηγή: scienceillustrated
http://www.real.gr

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Πώς ξεκινά ένας καυγάς; ( Πολύ γέλιο !!!)

1) Η γυναίκα μου και εγώ είχαμε πάει στην συνάντηση των παλιών συμμαθητών του σχολείου της. Η γυναίκα μου κοίταζε έναν μεθυσμένο να πίνει μόνος του στο διπλανό τραπέζι.

- Τον ξέρεις; την ρώτησα.

- Ναι. Τα είχαμε παλιά. Έμαθα ότι άρχισε το ποτό μόλις χωρίσαμε και δεν τον έχει δει κανείς ξεμέθυστο από τότε.

- Θεέ μου, είπα. Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο εορτασμός θα κράταγε τόσα χρόνια;

Και έτσι άρχισε ο καυγάς...2) Βγήκαμε με την γυναίκα μου για φαγητό.

Ο σερβιτόρος, για κάποιο λόγο, πήρε πρώτα την δική μου παραγγελία.

- Θα πάρω την μοσχαρίσια μπριζόλα. Λίγο ψημένη, να έχει μέσα αίμα.

- Δεν ανησυχείτε για την τρελή αγελάδα;

- Μπα, μπορεί να παραγγείλει μόνη της...

Και έτσι άρχισε ο καυγάς...
3) Η γυναίκα μου κάθισε δίπλα μου όπως έκανα ζάπινγκ.

- Τί έχει στην τηλεόραση; με ρώτησε.

- Σκόνη.


Και έτσι άρχισε ο καυγάς...
4) Όταν χάλασε το μηχάνημα κουρέματος του γκαζόν η γυναίκα μου άρχισε να μου ζητάω να το φτιάξω.

Γυρίζοντας μια μέρα από την δουλειά είδα ότι η γυναίκα μου είχε έναν έξυπνο τρόπο να μου δείξει την αναγκαιότητα για επισκευή.

Ήταν ξαπλωμένη στο γκαζόν και έκοβε το γρασίδι με ένα ψαλίδι νυχιών.

Την κοίταζα σιωπηλός για λίγο και μετά μπήκα στο σπίτι και της έφερα μια οδοντόβουρτσα και της είπα:

"Όταν τελειώσεις με το γρασίδι μπορείς να σκουπίσεις και την είσοδο."

Οι γιατροί λένε ότι θα ξαναπερπατήσω, αλλά πάντα θα κουτσαίνω λίγο.

Λίγο Γέλιο: Διαφημιστικό spot της Kawasaki που σχετίζεται και σαρκάζει το θέμα των ραντάρ !!! (video)


Δεν βγήκε ποτέ επίσημα στα Μέσα –για προφανείς λόγους, έκανε όμως «καριέρα» στο διαδίκτυο… 

Ρεκόρ εισπράξεων από τα ραντάρ στη Γαλλία !!!

Φέτος, στη Γαλλία έχει προϋπολογιστεί ότι θα εισπραχτούν 700 εκατομμύρια ευρώ από τις παραβάσεις που θα καταγράψουν τα ραντάρ. Κι αυτό χάρη στη θεαματική αύξηση των εγκατεστημένων συσκευών, των νέων ραντάρ φωτός (λέιζερ ή lidar) και των καμερών στους σηματοδότες.

Τα ραντάρ αποτελούν χρυσωρυχείο για τις κυβερνήσεις, αφού ο κύριος ρόλος τους είναι να κόβουν κλήσεις και να μπαίνει χρήμα στον κρατικό κορβανά. Βέβαια οι εθνοπατέρες θα πουν ότι ο ρόλος των ραντάρ είναι άλλος. Να επιβάλλουν τη χρήση των ορίων ταχύτητας και να προάγουν την ασφάλεια των δρόμων. Στην πράξη πάντως η μείωση των δεικτών θνησιμότητας έχει μεταλλαχτεί σε μια «υψηλή» δικαιολογία για την μηχανή επιβολής προστίμων.

Η γαλλική κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να καλύψει μέρος της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού της. Στα τέλη του 2012 θα λειτουργούν στην Γαλλία, την πατρίδα της ελευθερίας, 4.000 ραντάρ καταγραφής παραβάσεων της κυκλοφορίας. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ.


Το κακό με τα ραντάρ είναι ένα. Ουσιαστικά δεν μπορούν να αποτρέψουν μια παράβαση, αδιάκριτα αν είναι θανατηφόρα ή όχι. Το μόνο που κάνουν είναι να την καταγράφουν, ώστε να αντιστοιχηθεί με ένα χρηματικό αντίτιμο, το πρόστιμο.

Πόσοι οδηγοί φοβούνται τόσο πολύ σήμερα το πρόστιμο, ώστε να οδηγούν απόλυτα νόμιμα; Είναι αποδεκτό κίνητρο στη σύγχρονη εποχή ο φόβος για να κινείται νόμιμα ο πολίτης; Θλιβερό. Το μόνο που μπορεί πραγματικά να αποτρέψει μια παράβαση είναι η παιδεία και η συνείδηση του οδηγού. Όμως η παιδεία απαιτεί εκπαίδευση και αυτή κοστίζει πολύ περισσότερο από μερικές χιλιάδες «φωτογραφικές» μηχανές.


Το αστείο είναι ότι πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι πολιτικοί των Φράγκων εξαγγέλλουν τη μείωση των ραντάρ στους δρόμους , κάτι σαν το κλασικό ελληνικό «θα σάς κάνουμε και σχολεία, θα σάς κάνουμε και παιδιά...», υποσχέσεις που αμέσως μετά ξεχνιούνται.

Η μαύρη τρύπα είναι αμείλικτη!


http://www.newsbeast.gr

Μιμείται ήχους αυτοκινήτων και σκορπάει το γέλιο !!! (video)

Ο 19χρονος Daniel έκλεψε την παράσταση στο τελευταίο επεισόδιο του «Αυστραλία Έχεις Ταλέντο»...

Διότι το ταλέντο του μόνο συνηθισμένο δεν το λες...

Δεν υπάρχουν άλλωστε και πολλοί στον κόσμο που να μιμούνται τους ήχους των αυτοκινήτων.


Μπορεί να ακούγεται γελοίο, ωστόσο κριτές και κοινό γέλασαν με την ψυχή τους!


http://www.axortagos.gr

 

Η.. αηδιαστική ανακάλυψη που έκανε πλούσιο αυτό το αγόρι !!!

Ο νεαρός Βρετανός έκανε βόλτα σε παραλία όταν είδε μια περίεργη κιτρινωπή πέτρα.
 
Με την βοήθεια των γονιών του ανακάλυψε ότι πρόκειται για Ambergis, δηλαδή τον εμετό που εκκρίνεται από τα στόματα των φαλαινών φυσητήρων για να εμποδίζει τα αιχμηρά αντικείμενα να καταλήγουν στα στομάχια τους.
 
Οι ''πέτρες'' αυτές (την μορφή παίρνει ο εμετός όταν έρθει σε επαφή με αλατόνερο) που ξεβράζονται στις παραλίες, κοστολογούνται 10.000 δολάρια ανά κιλό.
 
Η χρησιμότητά του Ambergis είναι να ενισχύει την συνοχή των αρωμάτων και για αυτό είναι τόσο πολύτιμο...
 
Έτσι ο μικρός θα γίνει πλουσιότερος κατά 63,000 δολάρια περίπου...
 

Πώς προέκυψε το όνομα της Nokia?


Δείτε την εικόνα και θα καταλάβετε ... !!!

ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα “Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο” (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).

2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση

“Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές” (δεν έχετε είπαμε). … … …

3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση “Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις” (Μία; αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ…….!!!).

4. Καταργείται πλέον το σύνθημα “Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).


5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).

6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).

7. Η φράση “εθελοντική εργασία” θεωρείτε πλέον πλεονασμός. Ο όρος “εργασία” από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.


8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά “Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;”

hobbystas.gr
http://www.tsekouratoi.gr

Τρισδιάστατος κινηματογράφος χωρίς γυαλιά !!!

Νοτιοκορεάτες ερευνητές επινόησαν μια τεχνική ικανή να μεταμορφώνει μια απλή οθόνη κινηματογράφου σε… τρισδιάστατη. 

Ο λόγος για την τεχνική των «περσίδων», όπως την ονομάζουν, η οποία χαρίζει στην εικόνα άμεσα τρεις διαστάσεις χωρίς την ανάγκη χρήσης των άβολων γυαλιών.

 • Αποτελεσματική και οικονομική τεχνική
Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ η νέα τεχνική πέρα από αποτελεσματική είναι και πολύ πιο οικονομική από τον ειδικό εξοπλισμό για την προβολή τρισδιάστατων ταινιών.

«Κατά την τελευταία δεκαετία έχει καταγραφεί μεγάλη πρόοδος με στόχο τη βελτίωση της παρακολούθησης τρισδιάστατων ταινιών από πλευράς των θεατών» αναφέρει ο κύριος ερευνητής και καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρικής Μηχανικής, Μπιούνγκο Λι.

«Επιθυμούμε τώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα με τη βοήθεια μιας μεθόδου, η οποία εάν επιβεβαιωθεί μέσα από περαιτέρω μελέτη, θα μπορούσε να προσφέρει μια απλή, μικρού μεγέθους και οικονομική προσέγγιση ως προς την αναπαραγωγή τρισδιάστατων ταινιών, γλιτώνοντας μάλιστα τους θεατές από τη χρήση των ειδικών γυαλιών» υποστηρίζει ο ίδιος.
 • «Περσίδες»… 3D
Το νέο σύστημα των κινηματογραφικών «περσίδων» λειτουργεί αποτρέποντας την αντανάκλαση του φωτός της προβολής από την οθόνη. Προκειμένου να «παγιδεύσουν» την απαιτούμενη ισχύ του φωτός οι ερευνητές προσέθεσαν στην οθόνη μια ειδική επιβραδυντική επικάλυψη η οποία ουσιαστικά φρενάρει τα κύματά του.

 Η συγκεκριμένη μεμβράνη αλλάζει την κατάσταση της πόλωσης του φωτός με αποτέλεσμα αυτό να μη μπορεί να περάσει διαμέσου των περσίδων οι οποίες παίζουν ρόλο πολωτών. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της ψευδαίσθησης του «βάθους» και συνεπώς ενός πειστικού τρισδιάστατου αποτελέσματος, άνευ γυαλιών.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Ένας ταλαντούχος σκύλος !!! (video)


Έχει πραγματικό ταλέντο !!!....http://www.dekaneisplaka.gr

Απίστευτο τρικ για να ξεχωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο αβγού !!! [video]


Ξεχωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο με μια κίνηση, εύκολα και εντυπωσιακά!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Χάνουν την παραλία κάτω από...τα πόδια τους !!!

Το άκρως σοβαρό θέμα της...απώλειας παραλιών και ακτών στην Κρήτη συζητήθηκε, την Τετάρτη, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ, κ. Κώστας Συνολάκης, παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα μελέτη για τη διάβρωση και την προστασία των ακτών της δυτικής Κρήτης.

Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε στα Χανιά - σε Κολυμπάρι και Ταυρωνίτη - το 2006 όταν κινδύνευσαν ακόμη και άνθρωποι από τι σφοδρές βροχοπτώσεις αφού υποχώρησε τότε η ακτή!

Το πρόβλημα με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις είναι γνωστό και πανελλαδικό..με τη δημιουργία λιμανιών και λιμενικών καταφυγίων άκριτα και χωρίς καμία απολύτως οργάνωση και μελέτη..

Αυτό που τονίστηκε είναι ότι πρέπει να εξεταστεί πού πήγε η τόση.. άμμος από τις παραλίες κυρίως στα δυτικά της Κρήτης ενώ πιο δηκτικός ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι σε λίγο "η θάλασσα θα φτάσει στα...Λευκά όρη"!!!

Αυτό που αποφασίστηκε είναι να υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΕΛΚΕΘΕ, κόστους 380.000 ευρώ, προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος.


Η μελέτη θα αφορά σε μια ακτογραμμή μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων, δυτικά της πόλης. Μάλιστα η μελέτη- έρευνα αυτή, δύναται ν’ αποτελέσει «πιλότο» και για άλλες περιοχές της Κρήτης με αντίστοιχο πρόβλημα, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, με τα εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. 

περισσότερα:http://cretalive.gr/new/107472/crete/Chanoun_tin_paralia_kato_apo...ta_podia_tous

Δίδυμα χαριτωμένα κοριτσάκια χορεύουν στους ρυθμούς της κιθάρας του μπαμπά !!! (video)

 

Δίδυμος χορός !!!

http://www.piperies.gr

Clever Bird Goes Fishing !!! (video)


Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Τα πρώτα… καρτ-ποστάλ από τον Άρη !!!

«Οι πρώτες φωτογραφίες από τον Άρη είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που περιμέναμε», παραδέχονται οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ, παρουσιάζοντας τις έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης από τον Κόκκινο Πλανήτη, τις οποίες έλαβε το ερευνητικό όχημα Curiosity. 

Οι θεαματικές φωτογραφίες παρουσιάζουν το βουνό Sharp και τη γεωμορφολογία του αλλά και τον κρατήρα Gale Crater, στο εσωτερικό του οποίου προσεδαφίστηκε το Curiosity στις 6 Αυγούστου, ξεκινώντας από εκεί τη διετή αποστολή του.
Το εξάτροχο ρομποτικό rover έχει μέγεθος αυτοκινήτου και φτάνει σε βάρος τα 900 κιλά, ενώ πρόκειται για τη δυσκολότερη προσεδάφιση μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος στον Κόκκινο Πλανήτη.
Στόχος της αποστολής, που κόστισε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι η εξερεύνηση του Άρη για την εύρεση ζωής και νερού, σε μια προσπάθεια των επιστημών να ανακαλύψουν εάν υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση διαβίωσης στον Άρη.

http://perierga.gr

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Σκάνδαλο με τα δορυφορικά της ΕΡΤ – Από σύμβαση με μηδέν κόστος τώρα το δημόσιο θα πληρώνει πάνω από 20 εκατ. ευρώ ετησίως !!! (Video)

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες περιμένουν με τρομερή αγωνία για να μάθουν πόσο θα ψαλιδιστεί για πολλοστή φορά το εισόδημά τους, έρχεται μία αποκάλυψη για την κρατική τηλεόραση που μόνο οργή προκαλεί και δείχνει πως τελικά οι θυσίες των Ελλήνων πάνε στο βρόντο.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ στις 19:00, έχει προκύψει ένα μέγα σκάνδαλο με τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ, τα οποία αποτελούν ουσιαστικά τη φωνή της χώρας σε ολόκληρο τον κόσμο.


Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, μέχρι πρότινος υπήρχε μία πολύ μεγάλη γαλλική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει με σύμβαση το έργο να μεταδίδει τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ ανά τον κόσμο, σύμβαση για την οποία το ελληνικό δημόσιο δεν πλήρωνε ούτε μισό ευρώ.

Κι ενώ υπήρχε αυτή η επωφελής σύμβαση για την ΕΡΤ, όπως αποκάλυψε ο κ. Δημητρακόπουλος, ξαφνικά με κάποιες διαδικασίες, η νομιμότητα των οποίων ήδη ελέγχεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα, αυτή η σύμβαση άλλαξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού νομικού, η σύμβαση αυτή μετατράπηκε σε μία σύμβαση παροχής του δορυφορικού προγράμματος σε άλλη εταιρεία αλλά αυτή τη φορά αυτό δεν θα γίνεται δωρεάν.


Αντίθετα, για κάθε δορυφορικό πρόγραμμα η ΕΡΤ και κατά συνέπεια τα κρατικά ταμεία θα επιβαρύνονται με 4,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Εάν αναλογιστεί κάποιος ότι η ΕΡΤ διαθέτει πέντε δορυφορικά προγράμματα, αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο θα πληρώσει πέντε φορές από 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει 22,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για κάτι που μέχρι τώρα το κράτος δεν πλήρωνε ούτε ένα ευρώ.

http://supercomments.gr

Μαλαισία: Πειρατές, κατέλαβαν, ελληνικό δεξαμενόπλοιο !!!

Πειρατές κατέλαβαν σήμερα ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο στα ανοικτά του Τόγκο, ανακοίνωσε το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας (BMI).
  
Το πλοίο, το οποίο φέρει σημαία της νήσου Μαν και μεταφέρει ντίζελ, έχει πλήρωμα 24 ναυτικούς. Οι πειρατές το κατέλαβαν ενώ ήταν αγκυροβολημένο σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων στα ανοικτά του Λομέ, της πρωτεύουσας του Τόγκο, σύμφωνα με τον Νοέλ Τσουνγκ, υπεύθυνο του BMI στην Κουάλα Λουμπούρ.

Οι πειρατές αντάλλαξαν πυρά μ' ένα περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού του Τόγκο που κατέπλευσε στην περιοχή αφού δέχθηκε σήμα κινδύνου από το ελληνικό πετρελαιοφόρο, όμως κατάφεραν να διαφύγουν με το πετρελαιοφόρο, υποχρεώνοντάς το να σηκώσει άγκυρα, διευκρίνισε ο Τσουνγκ.
  
"Κανονικά σ' αυτή τη ζώνη κρατούν το πλοίο για τέσσερις ή πέντε ημέρες, το λεηλατούν και παίρνουν ένα μέρος του φορτίου του", σύμφωνα με τον ίδιο.
  
Είναι το δεύτερο επεισόδιο αυτού του τύπου που σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στον κόλπο της Γουϊνέας.
  
Μετά το Αφρικανικό Κέρας, οι ακτές της Δυτικής Αφρικής αναφέρονται πλέον ως ένα νέο θερμό σημείο της πειρατείας. Εκεί γίνονται ιδιαίτερα στόχοι τα δεξαμενόπλοια που είναι φορτωμένα με πετρέλαιο.

http://www.inews.gr

ΟΛΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ !!!

Το στιγμιότυπο είναι από την πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη γνωστού καψουρο - τραγουδιάρη: Βλέπουμε εκατοντάδες πανέρια με λουλούδια (!!!) - καθένα από τα οποία κοστίζει δεκάδες ευρώ - να...κείτονται στα πόδια του, ως άλλος...φόρος τιμής των υπηκόων στον "βασιλιά" τους!
 
Θα πει κάποιος: "Και σένα τι σε νοιάζει; Αφού έχουν και πληρώνουν, ας σκορπάνε όπου θέλουν τα λουλούδια και τα λεφτά τους"!
 
Ακριβώς: Χάρη σ' αυτή τη φιλοτομαριστική, ωχαδερφιστική και γελοία "λογική" φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...!
Άλλοι να μην έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό κι άλλοι να τα ξοδεύουν στα πόδια του κάθε τραγουδιστή...
 
Άλλοι να είναι άνεργοι κι άλλοι να πετάνε πανέρια λουλουδιών που το καθένα αξίζει ένα και πλέον μεροκάματο που πολλοί κυνηγούν αλλά δεν βρίσκουν!
 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ (;) ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ...
Κι όποιος νομίζει πως η κρίση είναι μονάχα οικονομική, πλανάται πλάνην οικτράν...!
!!
http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr

Έτσι ψήνεται ο πελάτης !!! (video)Τα δίνει όλα στην πώλησηΤα μυρμήγκια...σερφάρουν στο anternet !!!

Το πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων και επικοινωνίας του ίντερνετ μπορεί να θεωρείται από όλους ότι αποτελεί μία από τις θαυμαστές ανθρώπινες εφευρέσεις, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. 
 
Τα μυρμήγκια κάνουν κάτι ανάλογο καθώς ψάχνουν για τροφή, σύμφωνα με έναν βιολόγο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και ενός επιστήμονα της Πληροφορικής. Δεν το περίμενες ε;
 

Οι δύο επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο είδος μυρμηγκιών καθορίζει πόσα άτομα θα στείλει έξω από τη φωλιά για να βρουν τροφή, με τον ίδιο τρόπο που τα πρωτόκολλα του ίντερνετ καθορίζουν το διαθέσιμο εύρος ζώνης για τη μεταφορά δεδομένων. Μάλιστα, οι επιστήμονες έδωσαν σε αυτό το ενδιαφέρον στοιχείο της… μυρμηγκικής (!) συμπεριφοράς τον τίτλο «anternet».

 Η ερευνήτρια του Stanford, η βιολόγος Deborah Gordon, η οποία μελετά για 20 χρόνια τα μυρμήγκια, μας λέει ότι ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούν τα συμπαθή έντομα είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί το Transmission Control Protocol (TCP)που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια στο ίντερνετ.
 

Τα μυρμήγκια του είδους Pogonomyrmex barbatus, όπως το TCP καθορίζει το πόσα πακέτα δεδομένων στέλνει ανάλογα με το διαθέσιμο bandwidth, έτσι και αυτά στέλνουν τόσα μυρμήγκια ανάλογα με τη διαθέσιμη τροφή.
 
Η ταχύτητα με την οποία γυρνούν στη φωλιά εξαρτάται από το αν υπάρχει πολλή ή λίγη τροφή, ενώ τα πανέξυπνα έντομα ακολουθούν και δύο ακόμα διαδικασίες όμοιες με το πρωτόκολλο του ίντερνετ, όπως το slow start (αποστολή πολλών δεδομένων στην αρχή για να μετρηθεί το εύρος δικτύου - πολλά μυρμήγκια φεύγουν από τη φωλιά για να δουν πόση τροφή υπάρχει) και το time-out (παύση της σύνδεσης όταν δεν υπάρχουν άλλα πακέτα - τα μυρμήγκια της φωλιάς σταματούν να κυκλοφορούν όταν αρχίζουν να επιστρέφουν από εκεί που βρήκαν τροφή με άδεια…πόδια).


Πηγή: techblog.gr

Καμπανάκι κινδύνου από τον ΕΟΦ για την ουσία DMAA !!!

Η DMAA δρα ως διεγέρτης του κεντρικού νευρικού συστήματος (stimulant), παρόμοια με τις αμφεταμίνες, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.


Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ενημερώνει τους καταναλωτές ότι δεν πρέπει να αγοράζουν και να καταναλώνουν συμπληρώματα διατροφής ή προϊόντα ειδικής διατροφής που προορίζονται για αθλητές τα οποία περιέχουν την ουσία DMAA (1,3-dimethylamylamine), καθώς εμφανίστηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες σε σημαντικό αριθμό ατόμων διεθνώς, οι οποίες έχουν συνδεθεί με τη χρήση τους.

Η DMAA δρα ως διεγέρτης του κεντρικού νευρικού συστήματος (stimulant), παρόμοια με τις αμφεταμίνες, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως νευρολογικές και ψυχικές διαταραχές, υψηλή αρτηριακή πίεση, ναυτία, εγκεφαλική αιμορραγία, καρδιακή ανακοπή, ακόμη και θάνατο.


Πρόκειται για συνθετική ουσία η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Απαγορευμένων Ουσιών της WADA, γιατί μπορεί να μεταβάλλει τεχνητά την αγωνιστική διάθεση, την ικανότητα ή την απόδοση των αθλητών. 

Σύμφωνα με ενημέρωση που ελήφθη μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα (RASFF), προϊόντα για αθλητές με την εμπορική ονομασία Hemo Rage και Jack3D περιέχουν την ουσία DMAA. Τα προϊόντα αυτά παράγονται στις ΗΠΑ και διακινούνται μέσω Ολλανδίας και στην ελληνική αγορά, τόσο σε καταστήματα, όσο και μέσω Διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ έχει προχωρήσει σε έκδοση απόφασης ανάκλησης των ανωτέρω προϊόντων από την αγορά, ζητώντας από τις εταιρείες που τα διακινούν να ενημερώσουν τους πελάτες τους και να τα αποσύρουν άμεσα από την κυκλοφορία.

 Επισημαίνεται ότι, εκτός από τα παραπάνω, κυκλοφορεί διεθνώς μεγάλος αριθμός συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων για αθλητές, τα οποία περιέχουν την ουσία DMAA, η οποία ενδεχομένως να αναγράφεται στη συσκευασία και με άλλες ονομασίες (π.χ. 1,3-dimethyamylamine, methylhexanamine, dimethylpentylamine, floradrene, forthane, geranium extract, geranamine). Ορισμένα από αυτά είναι τα εξής: Hemodrene, Hemorush, Crack, Marrow Matters, Spriodex, Napalm, Lipo-6 Black (ο κατάλογος, επισημαίνει ο ΕΟΦ, είναι ενδεικτικός και δεν περιέχει όλα τα προϊόντα με DMAA).

Έμεινε στην “απαγορευμένη” ραδιενεργό ζώνη για να φροντίσει τα ζώα !!! (video)

Ο σεισμός της 11ης Μαρτίου 2011 και το τσουνάμι που ακολούθησε οδήγησαν στην καταστροφή τριών ατομικών αντιδραστήρων στη μονάδα Νταΐτσι της Φουκουσίμα και στη διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας.

Το εργοστάσιο σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων εκκενώθηκε. Ογδόντα χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις οικίες τους, αλλά ένας παρέμεινε.

Ο λόγος για τον Ναότο Ματσουμούρα που έμεινε πίσω για να ταΐζει τα σκυλιά του.

“Δυό τρεις μέρες μετά το ατύχημα άκουσα το σκύλο του γείτονα να γαβγίζει. Ήταν νηστικός, οπότε τον πήρα υπό την προστασία μου. Στη συνέχεια βρήκα και άλλο αδέσποτο σκύλο και μετά από ένα μήνα πέρναγα το χρόνο μου αναζητώντας εγκαταλελειμμένα ζώα” εξομολογείται ο Ματσουμούρα την ιστορία του οποίου έφερε στο φως το περιοδικό Colors.

“Υιοθέτησα σκύλους, γάτες, κουνέλια, κοτόπουλα, πάπιες, αγελάδες, αμέτρητα ζώα” συνεχίζει ο γενναίος Ιάπωνας.

Όσο για τη ραδιενέργεια, ο Ματσουμούρα λέει «δεν τη φοβάμαι, δεν μπορώ να τη δω και δεν πονάει. Ένας γιατρός σε ένα πανεπιστήμιο μου είπε ότι ήμουν πάρα πολύ ραδιενεργός, αλλά θα χρειάζονταν 30 χρόνια για να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Σε 30 χρόνια θα είμαι πάνω από 80. Είναι φυσιολογικό να πεθάνεις όταν είσαι 80».

Όσο για τη ρημαγμένη από τη ραδιενέργεια περιοχή ο Ναότο Ματσουμούρα προτείνει τη χρήση των αγελάδων για τον καθαρισμό της: “να βάλουμε τις αγελάδες να καταναλώσουν ραδιενεργό γρασίδι και στη συνέχεια να συλλέξουμε το κέσιο από τα περιττώματα. Όταν η περιοχή θα είναι ασφαλής, οι άνθρωποι θα μπορέσουν να επιστρέψουν”.
http://www.econews.gr

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

H χαμηλότερη νότα που έχει τραγουδήσει ποτέ άνθρωπος !!! (video)

 Ο διάσημος βαρύτονος τραγουδιστής Tim Storms τα κατάφερε και έσπασε ρεκόρ!

Είναι ο τραγουδιστής που αναπαρήγαγε τη χαμηλότερη νότα που έχει τραγουδήσει άνθρωπος στην ιστορία.

Ο Tim Storms ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρός, σπούδασε μουσική και αρμονία, ενώ δούλεψε σε μουσικές παραγωγές και μιούζικαλ.

Το 2012 έσπασε το ρεκόρ για τη χαμηλότερη νότα (G-7 ή 189Hz), 8 οκτάβες δηλαδή πιο κάτω από το G του πιάνου. Ακούστε το.
www.e-radio.gr

Ολονυχτία σε 120 μνημεία για την πανσέληνο της 31ης Αυγούστου !!!

Αθήνα
Συνολικά 120 μνημεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά όλη τη νύχτα στις 31 Αυγούστου προκειμένου να απολαύσει το κοινό την τελευταία πανσέληνο του Καλοκαιριού. 
Σε 85 από αυτά μάλιστα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Η βραδιά που οργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού έχει τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» και τέσσερις στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου:

«Στρωμένος με φύλλα μαλακού χρυσαφιού
που σαλεύανε λάμποντας πάνω στη θάλασσα,
σπατάλη αμύθητου φωτός ο δρόμος του φεγγαριού.

Μεσάνυχτα, Αύγουστος. Με μεγάλη πανσέληνο».
 
Στην Αθήνα προγραμματίζονται οι εκδηλώσεις:

 • Συναυλία «Ένα φεγγάρι του Αυγούστου» με την Τάνια Τσανακλίδου και την Ελένη Τσαλιγοπουλου στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.
 • Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων στη Ρωμαϊκή Αγορά
 • Συναυλία της Αναστασίας Μουτσάτσου στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου
 • Μουσική εκδήλωση της Μάρθας Φριτζήλα και του Τάκη Φαραζή στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.
 • Προβολή της ταινίας «Αγέλαστος Πέτρα» Φίλιππου Κουτσαφτή στο Επιγραφικό Μουσείο
Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού (αρχείο PDF)

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)

Ο Άγιος Φανούριος είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ιστορική ύπαρξή του αγνοήθηκε μέχρι και τον 14ο αιώνα, οπότε και ενευρέθη εικόνα του, στο νησί της Ρόδου. 

Σύμφωνα με την εικόνα του, ο άγιος ήταν νεαρός στρατιώτης ο οποίος υπέστη 12 μαρτύρια. Υπάρχει επίσης η υπόθεση από ερευνητές ότι ο άγιος συγχέεται με τον Άγιο Γεώργιο, καθώς η εικόνα φαίνεται να έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή του Αγίου Γεωργίου.

Από την εύρεση της εικόνας θεωρείται προστάτης του νησιού της Ρόδου. Γρήγορα μάλιστα η φήμη τους ως αγίου του απλώθηκε στα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την Κρήτη, τη Χίο, τη Λέσβο και τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο. Σημερα υπάρχουν πολλές εκκλησίες κτισμένες στο όνομά του. Γιορτάζεται στις 27 Αυγούστου.

Η παρετυμολογική παρήχηση του ονόματός του με το φαίνω: φανερώνω τον έκανε δημοφιλή στη λαϊκή παράδοση για την φανέρωση χαμένων ανθρώπων, ζώων ή πραγμάτων. 

Οι χριστιανοί φτιάχνουν μια νηστίσιμη πίτα, την φανουρόπιτα, για να τους φανερώσει ο άγιος απολεσθέντα αντικείμενα ή και την τύχη των ανύπανδρων κοριτσιών. Η πίτα γίνεται με εννέα υλικά, νηστίσιμα και αφού διαβαστεί και κοπεί σε σαράντα κομμάτια μοιράζεται στους πιστούς.
http://el.wikipedia.org

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ (Βέφα Αλεξιάδου)


Υλικά

 • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 • 1 κουταλάκι σόδα

 • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο

 • 1 1/2 κουταλάκι κανέλα

 • 2/3 κούπας σπορέλαιο

 • 2 κούπες ζάχαρη

 • 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού ή νερό ή γάλα

 • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

 • 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες

 • 3 αυγά


 • Ατομα: 20
  Χρόνος προετοιμασίας: 15'
  Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

   Εκτέλεση

  Σ' ένα μεγάλο μπολ, 

  ανακατέψτε το αλεύρι 
  με τη σόδα, το γαρύφαλο 
  και την κανέλα. Χτυπήστε 1' στο μπλέντερ το λάδι 
  με τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού 
  και ρίξτε το μίγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά.

  Ρίξτε επίσης τα καρύδια και τις σταφίδες κι ανακατέψτε 

  τα όλα μαζί μ΄ένα κουτάλι να ενωθούν. 
  Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι 
  με διάμετρο 28 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο. 
  Ψήστε τη φανουρόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, 
  1 ώρα περίπου. Βγάλτε την από το φούρνο 
  κι αφήστε τη να κρυώσει. 
  Τοποθετήστε στην επιφάνειά της, 
  μια χάρτινη δαντέλα και κοσκινίστε 
  μ' ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη.

  Αφαιρέστε με προσοχή τη δαντέλα 

  και τα σχέδιά της θα αποτυπωθούν 
  στην επιφάνεια της φανουρόπιτας. 
  ΄Η αλλιώς, πασπαλίστε την απλώς
   με λίγη ζάχαρη άχνη.

  Νέο τηλεοπτικό φορμά προσφέρει 16 φορές υψηλότερη ανάλυση από το HDTV !!!

  Tο ιαπωνικό δίκτυο NHK επέδειξε το νέο φορμά σε μια γιγάντια οθόνη που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Panasonic 
  Τόκιο
  H Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ ενέκρινε την τεχνολογία UHDTV για τη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος, ένα πρότυπο που προσφέρει ανάλυση 7680 επί 4320 εικονοστοιχεία και προορίζεται όχι μόνο για τις τηλεοράσεις αλλά και για τους κινηματογράφους της επόμενης δεκαετίας.
  Το UHDTV (Ultra High Definition Television) προσφέρει την ίδια ευκρίνεια με μια φωτογραφία 32 Megapixel, συγκριτικά με τα 2 Mpixel στο σημερινό φορμά HDTV (ανάλυση μέχρι 1920 επί 1080 εικονοστοιχεία).  
  Το νέο πρότυπο είναι γνωστό και ως 8K (επειδή προσφέρει οριζόντια ανάλυση σχεδόν 8.000 εικονοστοιχείων) ενώ το ιαπωνικό δίκτυο NHK από το οποίο αναπτύχθηκε προτιμά την ονομασία Super Hi-Vision.

  Η NHK επέδειξε το νέο φορμά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου έστησε μια οθόνη με διαγώνιο 145 ίντσες (3,7 μέτρα), την οποία ανέπτυξε σε συνεργασία με την Panasonic.


  Το ιαπωνικό δίκτυο ελπίζει να ξεκινήσει τις δοκιμαστικές μεταδόσεις το 2020, ωστόσο οι κατασκευαστές τηλεοράσεων έχουν ήδη παρουσιάσει μοντέλα που υποστηρίζουν μια παραλλαγή του UHDTV που ονομάζεται 4K και προσφέρει τη μισή ανάλυση, 840 επί 2160 εικονοστοιχεία.


  Το φορμά 4Κ χρησιμοποιείται ήδη στις περισσότερες κάμερες ψηφιακού κινηματογράφου, στο μέλλον όμως οι αίθουσες θα χρησιμοποιούν το 8Κ.


  Αυτή την εβδομάδα, η LG παρουσίασε μια τηλεόραση 4Κ των 84 ιντσών την οποία σχεδιάζει να λανσάρει στην τιμή των 22.000 δολαρίων. Η Sony και η JVC έχουν λανσάρει στο μεταξύ προτζέκτορες των 4K.
   

  Εκτός από υψηλότερη ανάλυση, το UHDTV θα προσφέρει μεγαλύτερο βάθος χρώματος και ρυθμό ανανέωσης έως 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, συγκριτικά με 25 καρέ ανά δευτερόλεπτο στις σημερινές μεταδόσεις HDTV.

  Η NHK συνεργάζεται τώρα με τους κατασκευστές ηλεκτρονικών για να ξεπεράσει τις τεχνικές δυσκολίες, όπως την ανάγκη για ταχεία συμπίεση και αποσυμπίεση της εικόνας και τις αυξημένες απαιτήσεις αποθηκευτικού χώρου.

  http://news.in.gr 
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...