Βενζίνη: 9η ακριβότερη χώρα παγκοσμίως η Ελλάδα !!!

Στο top-10 των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο φιγουράρει η Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα Bloomberg Gas Price Ranking.

Μερικές χώρες με βενζίνη ακριβότερη από τη χώρα μας είναι η Νορβηγία (2,16 ευρώ), η Τουρκία (2,12 ευρώ), το Ισραήλ (1,98 ευρώ) και το Χονγκ Κόνγκ ( 1,84 ευρώ).

Η Ελλάδα φιγουράρει στην ένατη θέση των χωρών με την ακριβότερη βενζίνη μπροστά από χώρες με πολύ υψηλότερο ΑΕΠ όπως η Ολλανδία (1,78 ευρώ), η Δανία (1,75 ευρώ), η Ιταλία (1,74 ευρώ) και η Σουηδία (1,73 ευρώ).

Στον αντίποδα, οι χώρες με την φθηνότερη βενζίνη είναι η Νιγηρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και η Αίγυπτος.

Εντωμεταξύ, η αμόλυβδη έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 2 Ευρώ ανά λίτρο, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ζητάει μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα σημειώνοντας πως «για μια ακόμη φορά το ράλι ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία, με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της» και καταλήγει ότι «σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης».
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)