Σπάνιο “φίδι” χωρίς μάτια εντοπίστηκε στην Αμαζονία !!!

Ένα ιδιαίτερο είδος που μοιάζει με τυφλό φίδι ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία από μηχανικούς που αποστράγγιζαν ένα υδροηλεκτρικό φράγμα που βρίσκεται στον μεγαλύτερο παραπόταμο του Αμαζονίου.

Το ασυνήθιστο πλάσμα φέρει το επιστημονικό όνομα atretochoana eiselti και οι βιολόγοι ανακάλυψαν ακόμα πέντε μέλη του είδους στον πυθμένα του ποταμού Μαδέιρα.
Η ανακάλυψη έλαβε χώρα το Νοέμβριο ωστόσο χρειάστηκαν αρκετοί μήνες έως ότου οι επιστήμονες επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για το σπάνιο πλάσμα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1968 και έκτοτε η παρουσία του καταγράφεται σποραδικά.

Το atretochoana eiselti δεν είναι ερπετό, βρίσκεται κοντύτερα στη σαλαμάνδρα ή το βάτραχο, αλλά η εμφάνισή του μοιάζει με αυτή του κοινού φιδιού.
Ο βιολόγος Τζούλιαν Τούπαν που εργάζεται για την Santo Antonio Energy, εταιρεία που κατασκεύασε το φράγμα, δήλωσε πως “από τα έξι πλάσματα που ανακαλύφθηκαν το ένα πέθανε, τα τρία απελευθερώθηκαν και τα δύο κρατήθηκαν για έρευνες”.

Ο Τούπαν εκτίμησε πως “ το ζώο αναπνέει από το δέρμα του και τρέφεται με μικρά ψάρια και σκουλήκια, ωστόσο τίποτα δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής” και πρόσθεσε πως “ο Αμαζόνιος είναι το κουτί των θαυμάτων όσον αφορά ερπετά και αμφίβια”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)