Οι κτηνωδίες των Γερμανών ... on camera !!!

Δεν είναι μόνο το Δίστομο ... Η Ελλάδα δεν ξεχνάει τις "πληγές" της - Δείτε σκληρό κινηματογραφικό υλικό του Άγγελου Παπαναστασίου

Μπορεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων να ανακινήθηκε με αιχμή του δόρατος τη σφαγή του Διστόμου, όμως ... δεν είναι μόνο το Δίστομο. Οι κτηνωδίες των Γερμανών δεν ήταν "εξαίρεση", αλλά ο "κανόνας".

Τα όσα συνέβησαν κατέγραψε ένας ανώτερος αξιωματικός του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής τους, κατέγραφε όσα συνέβαιναν από το 1941 ως το 1944.

Τα σκληρά αυτά πλάνα προβλήθηκαν και στη Δίκη της Νυρεμβέργης, το Σεπτέμβριο του 1947, στη μεγάλη αίθουσα του Δικαστηρίου ως αψευδής μάρτυς των εγκλημάτων του πολέμου.

Το αρχείο σήμερα ανήκει στην κόρη του Λουκία Παπαδάκη, η οποία και προσπαθεί να το διαδώσει με προβολές σε σχολεία και διάφορες αίθουσες. Το 1978, υπεύθυνοι του Πολεμικού Μουσείου έκριναν ότι η ταινία έπρεπε να λογοκριθεί, προφανώς λόγω πολύ σκληρών εικόνων από Ταγματασφαλίτες εν δράσει, και βασανισμένων και δολοφονημένων ανθρώπων, οπότε και "έκοψαν" 18 λεπτά από τα 65 αρχικά.

Το 2000 ένας Ούγγρος σκηνοθέτης o Péter Forgács πήρε το αρχείο, που περιελάμβανε και τις ευτυχισμένες στιγμές της οικογένειας Παπαδάκη με τη μικρή Λουκία, και έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ, "Angelos' film". 


cretalive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)