Ιαπωνία: Ξανά σε λειτουργία δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες !!!

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα έδωσε εντολή το Σάββατο να τεθούν ξανά σε λειτουργία δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες στο δυτικό τμήμα της χώρας, μετέδωσαν πολλά ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από μια μακρά διαδικασία στην διάρκεια υπουργικού συμβουλίου κατά το οποίο ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης εξασφάλισε την οριστική συμφωνία των τοπικών αρχών.

Όλοι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες που διαθέτει η Ιαπωνία είχαν τεθεί ως σήμερα εκτός λειτουργίας για τεχνικούς ελέγχους ή για συντήρηση. Η επανεκκίνηση των δύο αντιδραστήρων θα είναι η πρώτη μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα πέρυσι, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Στη συνάντησή του με τον Νόντα σήμερα, ο κυβερνήτης της επαρχίας Φουκούι, Ισέι Νισικάουα, συναίνεσε στην επανέναρξη της λειτουργίας των ανενεργών αντιδραστήρων αρ. 3 και 4 στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Όι, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Το εργοστάσιο, που λειτουργεί η Kansai Electric Power Co., βρίσκεται 60 χλμ. βόρεια του Κιότο, αρχαίας ιαπωνικής πρωτεύουσας και σημαντικού τουριστικού προορισμού, με πληθυσμό 1,38 εκατ. κατοίκων.

Μετά την αναστολή της λειτουργίας των 50 ιαπωνικών αντιδραστήρων για συντήρηση, οι εταιρίες που τους λειτουργούν δυσκολεύτηκαν να τους επαναφέρουν εξαιτίας των ανησυχιών της κοινής γνώμης για την ασφάλειά τους, έπειτα από την καταστροφή στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι τον Μάρτιο του 2011.

Στο εργοστάσιο είχε σημειωθεί τήξη πυρήνα των αντιδραστήρων αφού επλήγη από ισχυρό σεισμό και τσουνάμι. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους γύρω από το σταθμό.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται νίκη για την πυρηνική βιομηχανία, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η επανέναρξη της λειτουργίας και άλλων αντιδραστήρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)