Στα χέρια χάκερ δεδομένα 75 εκατ. χρηστών της Sony !!!

Δεδομένα περισσοτέρων από 75 εκατομμυρίων χρηστών της διαδικτυακής πλατφόρμας του Playstation της Sony και της ψυχαγωγικής πλατφόρμας QRIOCITY έκλεψε άγνωστος χάκερ, όπως παραδέχθηκε η ιαπωνική εταιρεία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή στοιχείων που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα και μάλιστα η εταιρεία αναγκάστηκε να κατεβάσει τους διακόπτες και να μην προσφέρει πλέον - μέχρι νεωτέρας - διαδικτυακές υπηρεσίες στους πελάτες της.
 

Όπως ενημέρωσε η Sony, o άγνωστος χάκερ απέκτησε πρόσβασης σε ονόματα, διευθύνσεις, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ημερομηνία γέννησης, κωδικούς πρόσβασης αλλά και αριθμούς πιστωτικών καρτών!

Η εταιρεία
ζητά από τους πελάτες της να ελέγξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καθώς δεν αποκλείεται να έχει γίνει παράνομη ηλεκτρονική χρήση των καρτών τους.

Αναφορικά με το πρόσωπο του χάκερ δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά εικάζεται ότι πρόκειται για αντίποινα μετά τη μήνυση που κατέθεσε η Sony σε βάρος ενός άλλου χάκερ που κατάφερε να σπάσει τον κωδικό της παιχνιδομηχανής, η οποία θεωρείται από τις καλύτερα προστατευόμενες στον κόσμο. 
www.skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)