Stop στην εκμετάλλευση ζώων στο τσίρκο !!!

Κάποιοι διασκεδάζουν πηγαίνοντας σε ένα τσίρκο, άλλοι όμως θεωρούν πως η διασκέδαση είναι μόνο για τους θεατές και όχι για τους πρωταγωνιστές αυτής της παράστασης, τα ζώα. Μέτρα για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης των ζώων θα προωθήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Σύμφωνα με ειδική διάταξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα απαγορεύεται η διατήρηση ζώων σε τσίρκο με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους για κάθε είδους θεάματα όπως επίσης θα απαγορεύεται η χρησιμοποίησή τους, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

Όπως αναφέρει σε έγγραφο της που διαβιβάστηκε στη Βουλή η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη η συγκεκριμένη διάταξη θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο «Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις», η οποία συμπληρώνει όλη τη νομοθεσία που αφορά στην προστασία των ζώων.

Μια ερώτηση ενός βουλευτή του ΛΑΟΣ, Βαΐτση Αποστολάτου, ήταν η αφορμή ώστε να διαβιβαστεί το έγγραφο της υφυπουργού στη Βουλή. Ο εν λόγω βουλευτής ζητούσε να να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης των ζώων και να απαγορευτεί να χρησιμοποιούνται ζώα στο τσίρκο.

Μάλιστα, συγκεκριμένα για τα ζώα του τσίρκου αναφέρεται ότι για την ώρα δεν υπάρχει ενιαία νομοθεσία από τα όργανα της ΕΕ η οποία να απαγορεύει τη χρησιμοποίηση ζώων σε τσίρκο. Υπάρχουν μόνο σχετικές εθνικές διατάξεις της Αυστρίας και της Μεγάλης Βρετανίας.
www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)