Καλλιέργειες μεταλλαγμένων προωθεί η Αφρική !!!

Όλο και περισσότερες αφρικανικές χώρες στρέφονται στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων, δεδομένου ότι η πίεση για την παραγωγή τροφίμων εντείνεται λόγω της αύξησης του πληθυσμού.

Ωστόσο, αν και η τάση δείχνει να γενικεύεται, υπάρχουν ακόμα κάποια αφρικανικά κράτη που αντιστέκονται σθεναρά στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς καθώς φοβούνται τις επιπτώσεις για τους ανθρώπους και τα ζώα, αλλά και τις ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις από τον περιορισμό των εξαγωγών.

Στο παρελθόν, η Νότιος Αφρική ήταν η μόνη χώρα στην αφρικανική ήπειρο που καλλιεργούσε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, βαμβάκι και σόγια. Από το 2008 όμως, στον χορό των μεταλλαγμένων μπήκε και η Αίγυπτος με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού, αλλά και η Μπουρκίνα Φάσο με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου βαμβακιού.

Σήμερα η Κένυα, η Τανζανία, η Ουγκάντα, το Μαλάουι, το Μαλί, η Ζιμπάμπουε, η Νιγηρία και η Γκάνα διεξάγουν έρευνα και δοκιμές για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων.

«Υπάρχει αυξανόμενη στήριξη για δοκιμές βιοτεχνολογίας σε πολλές αφρικανικές χώρες», δήλωσε ο Diran Makinde, διευθυντής του Αφρικανικού Δικτύου Επιστημόνων Βιοασφάλειας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, αμέσως μετά την υιοθεσία της σχετικής νομοθεσίας, η Κένυα ετοιμάζεται να ξεκινήσει δοκιμές για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

«Η Κένυα είναι ανοιχτή στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Σας διαβεβαιώνω ότι η Κένυα είναι η τέταρτη αφρικανική χώρα που θα καλλιεργήσει μεταλλαγμένα», δήλωσε ο κ.  Makinde.
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)