Ο άνθρωπος που προβλέπει σεισμούς με βάση τη Σελήνη !!!

Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να προβλέψει το πότε και πού θα γίνει σεισμός; Κι όμως κάτι τέτοιο ισχυρίζεται ο Ken Ring o οποίος προέβλεψε ακόμη έναν σεισμό στη Νέα Ζηλανδία, βάσει μελετών της σελήνης. 

Ο Ken Ring είχε προειδοποιήσει τους επιστήμονες για μια επερχόμενη σεισμική δόνηση την προηγούμενη Κυριακή (20.03) στην πόλη Christchurch όμως κανείς δεν τον πίστεψε. Ωστόσο, όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν η πόλη πράγματι κλονίστηκε από τη μεγαλύτερη δόνηση μετά την καταστροφή του Φεβρουαρίου, η οποία οδήγησε σε θάνατο περισσότερους από 182 ανθρώπους.

Ο Ken Ring είχε γίνει αντικείμενο έντονων συζητήσεων στη Νέα Ζηλανδία τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των σεισμικών προβλέψεων του, οι οποίες βασίζονται στην πεποίθηση ότι σεισμοί προκαλούνται από τη βαρυτική έλξη της Σελήνης στις τεκτονικές πλάκες.

Παρόλο που οι σεισμολόγοι αρχικά απέρριψαν τη θεωρία του αυτή, οι προβλέψεις του "ανθρώπου της σελήνης", όπως χαρακτηριστικά τον ονομάζουν, τους διέψευσε.

Όταν ο κ. Ring προειδοποίησε για επερχόμενο σεισμό το πρωί της 20ης Μαρτίου, καθώς το φεγγάρι περνούσε κοντά από τη Γη, ορισμένοι κάτοικοι του Christchurch τον πίστεψαν και αποφάσισαν να φύγουν από την πόλη. Αλλά ο κ. Ring διαπομπεύτηκε από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς, και τον επιστημονικό κόσμο.

Πράγματι, σεισμικές δονήσεις των 7 και έπειτα των 5,1 ρίχτερ συγκλόνισαν την πόλη. Αν και ήταν λιγότερο ισχυροί από ό,τι ο κ. Ring είχε “προφητέψει” και με 10 ώρες καθυστέρηση, ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός μετά την καταστροφή του Φεβρουαρίου που είχε πλήξει την περιοχή.

Οι επιστήμονες όμως συνέχισαν να εναντιώνονται στις δυνατότητες και στις δηλώσεις του κ. Ring, θεωρώντας πως το να προβλέπει κανείς σεισμούς με τη συγκεκριμένη τεχνική είναι πράγματικα αδύνατο.

www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)