Τι είναι το αέριο mercaptan με μυρωδιά ιδρώτα, σκόρδου και κλούβιου αυγού που κατέπνιξε το Παρίσι !!!

Μπορεί να χαρακτηρίζεται «άκακο» από τις αρχές, αλλά η δυσβάσταχτη οσμή του αερίου mercaptan που προήλθε από διαρροή σε εργοστάσιο κοντά στη Ρουέν της Γαλλίας, ταλαιπωρεί πληθυσμούς σε μεγάλη ακτίνα, φθάνοντας μέχρι το Παρίσι και το Λονδίνο.

Το δύσοσμο αέριο το οποίο σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές δεν είναι τοξικό.
Από τη νύχτα της Δευτέρας, όταν σημειώθηκε η διαρροή, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ταλαιπωρούνται εξαιτίας της δυσάρεστης οσμής, η οποία περιγράφεται ως ένας ανυπόφορος συνδυασμός «ιδρώτα, σκόρδου και κλούβιου αβγού».
Πολλοί κάτοικοι του Παρισιού διαμαρτυρήθηκαν για τη μυρωδιά, κάνοντας λόγο για ημικρανίες και ναυτία, ενώ παράπονα καταγράφηκαν ακόμη και στα νοτιοανατολικά του Λονδίνου.
Πρόκειται για άχρωμο προσθετικό που χρησιμοποιείται στο φυσικό αέριο γιατί η θειώδης μυρωδιά του, συμβάλλει στο να εντοπίζονται οι διαρροές.
Όπως γράφει πάντως η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», τα συμπτώματα που προκαλούνται μακροχρόνια από το mercaptan ή methanethiol, σε μικρές συγκεντρώσεις, είναι η ενόχληση στα μάτια, αναπνευστικά και δερματολογικά προβλήματα, ενώ το εν λόγω αέριο είναι ένα προϊόν που επισήμως κατηγοριοποιείται ως τοξικό εισπνεόμενο και «επικίνδυνο για το περιβάλλον».
Η διαρροή ξεκίνησε από εργοστάσιο παραγωγής χημικών προϊόντων Lubrizol και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η δυσοσμία έφτασε μέχρι και τα περίχωρα του Παρισιού νωρίς σήμερα το πρωί δηλαδή επηρέασε ακτίνα περίπου 100 χιλιομέτρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)