Οι νεκροί αναστήθηκαν στο Ισραήλ !!!

Δεν πρόκειται ούτε για κάποιο αποκαλυπτικό σενάριο ούτε για σκηνή από ταινία τρόμου, αλλά για την άνοδο της στάθμης της Νεκράς Θάλασσας κατά 10 εκατοστά χάρη στις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Το γεγονός είναι αξιοσημείωτο διότι πρόκειται για την πρώτη καταγραφή ανόδου στη στάθμη της Νεκράς Θάλασσας την τελευταία δεκαετία.
Από τη δεκαετία του 1970 η στάθμη της μεγάλης λίμνης που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας-Ισραήλ έχει μειωθεί κατά 20 μέτρα.

Αιτία οι βιομηχανικές μονάδες στις όχθες της λίμνης και η άντληση νερού από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας που με τη σειρά της περιορίζει τη ροή του ποταμού Ιορδάνη, ο οποίος εκβάλλει στη Νεκρά Θάλασσα.

Η στάθμη του νερού ανέβηκε και στη Θάλασσα της Γαλιλαίας κατά 70 εκατοστά.

Για την αποσόβηση του οριστικού θανάτου της Νεκράς Θάλασσας έχει προταθεί ένα σχέδιο προϋπολογισμού σχεδόν 10 δισ. δολαρίων που προβλέπει τη διάνοιξη καναλιού σύνδεσής της με την Ερυθρά Θάλασσα.

Ένα αρχικό σχέδιο έχει παρουσιαστεί ήδη στην Παγκόσμια Τράπεζα και προϋποθέτει τη συνεργασία Ισραήλ, Ιορδανίας και Παλαιστινιακής Αρχής.

Το κανάλι θα μπορεί να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια η οποία με τη σειρά της θα τροφοδοτεί μια μονάδα αφαλάτωσης στην περιοχή.

http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)