Και η Σαμοθράκη...στους δρόμους του Μεταξιού !!!

Μια ρηξικέλευθη και συνάμα πρωτοποριακή δράση προβολής, προώθησης και ανάδειξης πέρα από τα σύνορα της χώρας ενός προϊόντος με εβρίτικη ταυτότητα, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης.

Ο λόγος για το μετάξι, το μοναδικό αυτό προϊόν που παράγεται στο Σουφλί και έχει κάνει γνωστή την περιοχή στα πέρατα της Οικουμένης, χάρη στην εξαιρετική και ταυτόχρονα μοναδική του ποιότητα.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής των διοργανωτών, που ονομάστηκε «AdT», δηλαδή τα αρχικά του ονόματος της πρώτης αυτοκράτειρας της Θράκης και της Μικράς Ασίας, της Αρσινόης της Θράκης, είναι το «πάντρεμα» της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας με το μετάξι που χρονολογείται η παραγωγή του στην περιοχή του Σουφλίου από το 550 μ. Χ.

Ο «γάμος» έχει προγραμματιστεί να γίνει στο νησί της Σαμοθράκης και συγκεκριμένα στη Παλαιόπολη την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00μμ, με σκηνικό τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Η πολιτιστική εκδήλωση θα αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές ενότητες. Η κάθε μία θα έχει ως θέμα της ένα κομμάτι από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία και θα πλαισιώνεται από παρουσίαση δημιουργημάτων ένδυσης κορυφαίων ενδυματολόγων, που θα ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους σε στιγμές της αρχαιότητας.

Οι ενότητες της εκδήλωσης είναι:

1η ενότητα
Νίκη της Σαμοθράκης
Δηλώνει τη μάχη για την ελευθερία – κυριαρχούν χρώματα της αρχαίας Ελλάδας.

2η ενότητα
Ολυμπιάδα
Η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μία από τις σημαντικότερες γυναίκες της αρχαιότητας. Αυτή η προσωπικότητα εκφράζεται στο δυναμικό και άφθονο μετάξι.

3η ενότητα
Δήμητρα – Η μητέρα της Γης.
Εκφράζεται σε αρχέγονα, φιλικά και αγαπητά κουκούλια.

4η ενότητα
Αρσινόη της Θράκης.
Η συλλογή κορυφώνεται με το μεγαλοπρεπές μετάξι της Θράκης.
Η πρόσκληση των διοργανωτών απευθύνεται σε όλους της κατοίκους της Θράκης και όχι μόνο. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Photo από : ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ στο Σουφλί

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)