Η γέφυρα Banpo γνωστή και ως «Σιντριβάνι του Ουράνιου Τόξου» !!! (video)

Τον Σεπτέμβριο του 2008, άνοιξε για το κοινό η γέφυρα Banpo, επίσης γνωστή και ως «Σιντριβάνι του Ουράνιου Τόξου» ή «Κρήνη με το Σεληνόφως». 

Βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Κορέας, την Σεούλ. Η γέφυρα που θεωρείται η μεγαλύτερη ανθρώπινη κατασκευή, συνδέει τις συνοικίες Seocho και Yongsan.
Η καταχώρηση της στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο, βοήθησε στο να γίνει πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών. Ειδικά όταν πέσει το σκοτάδι η γέφυρα γεμίζει από ανθρώπους που απολαμβάνουν το υπέροχο χρωματιστό συντριβάνι που πέφτει στον ποταμό.
Το συντριβάνι ήταν μια ιδέα της κορεατικής κυβέρνησης, στα πλαίσια της  Αναγέννησης του ποταμού Χαν.
Το χαμηλότερο επίπεδο της γέφυρας χρησιμοποιείται από ποδήλατα, πεζούς, αλλά και αυτοκίνητα διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στο πάρκο Napo Hangang. Αλλά όταν το επίπεδο του νερού του ποταμού αυξάνεται, το τμήμα αυτό κλείνει. Ο επάνω όροφος λειτουργεί κανονικά, αλλά μόνο για τα αυτοκίνητα.

Τα σχεδόν 10 χιλιάδες ακροφύσια που πηγάζουν από τις δύο πλευρές της γέφυρας λειτουργούν καθημερινά και δημιουργούν διάφορα γεωμετρικά σχήματα. Τη νύχτα, εμφανίζουν διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς που τελικά καταλήγουν να μοιάζουν με ένα υπέροχο τεχνητό ουράνιο τόξο.

Παρακολουθήστε ένα εντυπωσιακό βίντεο με την γέφυρα Banpo:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)