«Έγκλημα» στον Αμβρακικό !!!

Κυνηγοί εξαφάνισαν αργυροπελεκάνους

 
Οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στην καθιερωμένη τους περιπολία στην περιοχή της Σαλαώρας  Κορωνησίας βρέθηκαν μπροστά σε ένα οικολογικό έγκλημα: από τη νησίδα Βάλλα δεν υπήρχε ούτε ένας αργυροπελεκάνος.

Η ασυνήθιστη απουσία των αργυροπελεκάνων από τις φωλιές τους, οδήγησε τους υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης να επιβιβαστούν σε πλωτό σκάφος και να μεταφερθούν κοντά στη νησίδα, όπου βρήκαν εγκαταλελειμμένες 38 φωλιές αργυροπελεκάνων.
 

Η καταστροφή αρκετών από αυτές, η ύπαρξη σπασμένων αυγών εκτός των φωλιών, καθώς η ύπαρξη δεκάδων άδειων κυνηγετικών φυσιγγίων, φανερώνουν ότι η εκδίωξη των αργυροπελεκάνων ήταν βίαιη και αποτέλεσε προϊόν προμελετημένου σχεδίου αγνώστων δραστών. Οι κυνηγοί άφησαν πίσω τους νωπά κελύφη αυγών γεγονός που αποδεικνύει την παράνομη πράξη τους.
  

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Κεντρικής Μακεδονίας, στη Διεύθυνση Δασών Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας, στο Γραφείο Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, στο Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου ΠΕΚΑ, στον Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας να προβούν σε άμεσες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών.

www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)