Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Θέρμο.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010, η εγκατάσταση ενός νέου φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1MW στην περιοχή του Δήμου Θέρμου.Το νέο πάρκο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Με τη λειτουργία του το πάρκο θα αντισταθμίσει περίπου 1400 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση. Η αντιστάθμιση αυτή αντιστοιχεί σε δάσος 1500 στρεμμάτων.

Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν 4.334 φωτοβολταϊκά πλαίσια της Chaori Solar τεχνολογίας πολυκρυσταλλικού πυριτίου.

Τα συγκεκριμένα πλαίσια διαθέτουν εξαιρετική μηχανική αντοχή και αξιοπιστία.

Η εγκατάστασή τους θα γίνει με χρήση πλαισίων αλουμινίου από την Αφοι Παπαγιαννάκη Α.Ε.Β.Ε., τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε ειδικούς πασσάλους, που έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος. Ο αντιστροφέας (inverter) που θα χρησιμοποιηθεί προέρχεται από την εταιρεία SMA και είναι ο SUNNY CENTRAL 1000MV.

Το πάρκο ανήκει στην εταιρεία ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΑΠΟΚΟΥΡΟΥ, η οποία είναι από τις πρώτες εταιρείες που λειτούργησαν φωτοβoλταϊκά πάρκα μεγάλης ισχύος στην Ελλάδα και αποτελεί το τρίτο έργο της.Η εταιρεία έχει ήδη θέσει σε λειτουργία άλλα 2 φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 100 kw το καθένα.Συγχρόνως με το Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1Mw ξεκίνησε και η εγκατάσταση ακόμη 2 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 100 Kw το καθένα.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά υγιή επένδυση που θα προσφέρει παράλληλα περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά οφέλη στην Αιτωλοακαρνανία.

Η εταιρεία κατέχει πλέον ηγετικό ρόλο στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά στην Αιτωλοακαρνανία και η ισχύς των πάρκων της συνολικά θα φθάσει τα 1400 Kw.

http://gigenisagriniotis.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)