Απαγορεύτηκε επικίνδυνη χημική ουσία στα μπιμπερό !!!

Απαγορεύεται από το 2011 η χρήση της χημικής ουσίας «δισφαινόλη Α» στα πλαστικά μπιμπερό, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη.
Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η απόφαση ελήφθη επειδή υπάρχουν φόβοι ότι το συγκεκριμένο χημικό επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος των νεογνών.
Σύμφωνα με το BBC, εδώ και καιρό εκφράζονται ανησυχίες για τις επιπτώσεις της δισφαινόλης και έξι αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρείες σταμάτησαν να χρησιμοποιούν την ουσία για τα προϊόντα που διαθέτουν στην αμερικανική αγορά, όχι όμως στις υπόλοιπες αγορές.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ζητήσει από τον περασμένο Ιούνιο να επιβληθούν περιορισμοί στη δισφαινόλη, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στην κατασκευή σκληρού πλαστικού.
Σε δηλώσεις του ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την υγεία και την προστασία των καταναλωτών, John Dalli, επισήμανε ότι «η απαγόρευση θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους γονείς στην Ευρώπη».

«Επικρατούσε αβεβαιότητα για το συγκεκριμένο θέμα καθώς νέες επιστημονικές έρευνες υποστήριζαν ότι η δισφαινόλη επιδρούσε αρνητικά στην ανάπτυξη και την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος», επισήμανε ο κ. Dalli.
Η απαγόρευση της κατασκευής μπιμπερό που περιέχουν τη συγκεκριμένη ουσία θα ξεκινήσει  τον Μάρτιο του 2011, ενώ ένα μήνα αργότερα θα απαγορευτεί η εισαγωγή και η  πώληση τους σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)