Γιορτάζει η Αγία Μαρκέλλα στην Ελευσίνα !!!

H Αγία Μαρκέλλα είναι Αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γεννήθηκε και έζησε κατά τη διάρκεια του δεκάτου τετάρτου αιώνα στη Βολισσό της Χίου. Ανατράφηκε ως Χριστιανή από τη μητέρα της παρόλο που ο πατέρας της ήταν ειδωλολάτρης.

Σε νεαρή ηλικία, η μητέρα της πέθανε και η Μαρκέλλα συνέχισε να μελετά την Καινή Διαθήκη, να προσεύχεται στο Θεό και να ζει μια ζωή σύμφωνα με αυτά που της είχε διδάξει.

Περίπου στα δέκατα όγδοα γενέθλιά της, ο πατέρας την ανάγκασε με πολύ σκληρό τρόπο και με απειλές να γίνει ειδωλολάτρης. Φοβισμένη, διέφυγε στα κοντινά βουνά και κρύφθηκε σε έναν θάμνο. Ο πατέρας της την βρήκε, με τη βοήθεια ενός βοσκού και έβαλε φωτιά στο θάμνο για να την αναγκάσει να παρουσιαστεί.

Η Μαρκέλλα έτρεξε στη θάλασσα για να σωθεί αλλά ο πατέρας της την στόχευσε με το τόξο του και με ένα βέλος την πλήγωσε. Το αίμα της Αγίας έβαψε τους βράχους και αυτή την ημέρα, την ημέρα της εορτής της, το αίμα της γίνεται ορατό σε αυτούς τους βράχους. 

Όταν τραυματίστηκε, προσευχήθηκε στον Ιησού Χριστό να την κρύψει. Ένας βράχος άνοιξε και έκρυψε το σώμα της μέσα, αλλά όχι το κεφάλι της. Ο πατέρας της την αποκεφάλισε και έριξε το κεφάλι στη θάλασσα, το οποίο βγήκε στην παραλία της Κώμης. Ο βράχος αυτός αναβλύζει έως τις μέρες μας Αγίασμα.

Μαρτυρίες πιστών αναφέρουν ότι η εικόνα της είναι θαυματουργή και πως όταν ο ιερέας στις 22 Ιουλίου, που εορτάζεται η μνήμη της, διαβάζει την παράκληση το νερό της θάλασσας βράζει και σταματά όταν τελειώσει. Την ημέρα αυτή γίνεται μεγάλο πανηγύρι και εκατοντάδες προσκυνητές έρχονται όχι μόνο από το νησί αλλά και από όλο τον κόσμο.

Κείμενα : el.wikipedia

ΧΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ
'ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ'


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ & ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ & ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΜΑΣ 'ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ' ΣΤΟ ΦΕΡΩΝΥΜΟ Ι.ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.45 μ.μ 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ :
19.00 μ.μ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤ'ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ
20.45 μ.μ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΟΣΩΠΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ, ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΧΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΜΕΛΩΝ & ΠΙΣΤΩΝ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ Ι.ΝΑΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΛΕΤΤΑ ΚΟΡΕ, ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
ΘΑ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ 'ΚΑΤΣΙΚΟΠΙΛΑΦΟ' ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
*ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
*21.00 μ.μ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ


ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΟ ΔΣ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)