Τούρκοι έκαναν άσκηση για απόβαση σε ελληνικό νησί !!!

Ο τραυματισμός 15 αξιωματικών αποκάλυψε τα σχέδια των γειτόνων


Σε φιάσκο κατέληξε η άσκηση των τουρκικών δυνάμεων, το σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου, καθώς από λάθος υπολογισμό βολής πυροβολικού τραυματίστηκαν 15 Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες.

Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, αντί από τα πυρά να πληγεί ένας από τους στόχους, το βλήμα κατέληξε στην εξέδρα όπου οι επιτελείς παρακολουθούσαν την άσκηση.

Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να έρθει στην επιφάνεια ένα σενάριο άσκησης απόβασης με ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο απόκτησης επιχειρησιακής ικανότητας, το οποίο προέβλεπε συνδυασμένη δράση των πεζοναυτών με τις ειδικές μονάδες Su Alti Savunma/SAS και Su Alti Taaruz/SAT.

Η άσκηση προέβλεπε αναγνώριση ακτής κοντινού νησιού από την SAΤ, εξουδετέρωση των προκεχωρημένων φρουρών και εν συνεχεία απόβαση με υποστήριξη του πυροβολικού της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο «μπλε νησί»!

Είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι εν μέσω θέρους εκτελούν μία τέτοια άσκηση, της οποίας το σενάριο «φωτογραφίζει» επιχείρηση κατά ελληνικού νησιού.

Η χρονική συγκυρία της άσκησης δημιουργεί προβληματισμό, καθώς συμπίπτει με τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου ενόψει της έναρξης γεωτρήσεων στα εντοπισμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και τα υπονοούμενα του Τούρκου ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, για ανάληψη ακόμα και στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που η κυπριακή κυβέρνηση προχωρήσει.


www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)