Μυστήριο με το νησί που εμφανίστηκε σε λίμνη του Τιτάνα και σε λίγη ώρα εξαφανίστηκε! Τι πιστεύουν οι επιστήμονες;

Σε αμηχανία έχει φέρει τους επιστήμονες ένα νησί που εμφανίστηκε και λίγο αργότερα... εξαφανίστηκε σε θάλασσα υδρογονανθράκων του Τιτάνα, του μεγαλύτερου δορυφόρου του Κρόνου και δεύτερου μεγαλύτερου στο ηλιακό μας σύστημα.
Οι φωτογραφίες που πήραν αρχικά από το ραντάρ έδειχναν ένα... νέο κομμάτι γης να έχει αναδυθεί στην άκρη της λίμνης. Όμως, σε νεότερες εικόνες το νησί που είχε αναδυθεί είχε... σβηστεί από το χάρτη.
Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει η Daily Mail, πασχίζουν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και κλίνουν προς το ότι ήταν μια παροδική... ανάδυση. Βέβαια, κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι αυτό που έμοιαζε με νησί στις φωτογραφίες να ήταν απλώς φυσαλίδες ή στερεά ύλη που έτυχε τη δεδομένη στιγμή να συγκεντρωθεί στο εν λόγω σημείο.
Σημειώνεται ότι ο Τιτάν είναι το μόνο σώμα εκτός της Γης, όπου έχουν βρεθεί υγρά (αλλά όχι νερό) στην επιφάνειά του. Οι λίμνες και οι θάλασσές του αποτελούνται από κρύους υγρούς υδρογονάνθρακες (με θερμοκρασία έως μείον 180 βαθμούς Κελσίου), όπως αιθένιο, μεθάνιο και προπάνιο.
athensmagazine

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)