Οι αεροδυναμικές βάρκες που έφτιαξαν οι Βιετναμέζοι, από τα εξαρτήματα των μαχητικών αεροπλάνων που τους βομβάρδιζαν !!!

http://www.mixanitouxronou.gr/
Η επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων κατά του Βιετνάμ ήταν η μεγαλύτερη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκτός από τις χερσαίες επιχειρήσεις με τη βοήθεια ενός τεράστιου στόλου ελικοπτέρων, έγιναν και εκτεταμένοι βομβαρδισμοί.

 Λέγεται ότι στην τριετία 1965-1967 η αμερικανική αεροπορία έριξε περισσότερες βόμβες από όσες είχε ρίξει σε όλα τα μέτωπα του Β” Παγκόσμιου Πόλεμου.

Μόνο τα Χριστούγεννα του 1972 περισσότερα από 700 αεροσκάφη πήραν μέρος στους βομβαρδισμούς επί 11 ημέρες. Οι Βιετναμέζοι, παρά τις τρομερές απώλειες, άντεξαν και στο τέλος πανηγύρισαν ότι κατάφεραν πρώτοι να καταρρίψουν αμερικανικά Β-52.
Αυτοί οι σφοδροί βομβαρδισμοί έφεραν σε διεθνή απομόνωση τον Νίξον, ο οποίος σταδιακά οδηγήθηκε σε διαπραγματεύσεις και τελικά σε συμφωνία ειρήνης με το Βόρειο Βιετνάμ.

Το σουβενίρ των βομβαρδισμών έγιναν βάρκες
Ο πόλεμος προκάλεσε μια τρομερή ανθρωπιστική κρίση, αλλά οι Βιετναμέζοι κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους. Έφτιαξαν την ζωή τους από την αρχή, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα απομεινάρια του πολέμου. Συνέλεξαν όλες τις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων των αμερικανικών αεροσκαφών και δημιούργησαν υδροδυναμικές βάρκες!
Τα πολεμικά τζετ διέθεταν εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων που είχαν αεροδυναμικό σχήμα. Αυτές διοχέτευαν καύσιμα στις εσωτερικές και παρέτειναν την διάρκεια πτήσης των μαχητικών και των βομβαρδιστικών αεροσκαφών. Όταν άδειαζε η δεξαμενή, ο πιλότος την αποδέσμευε με σκοπό να μειώσει το συνολικό βάρος του αεροσκάφους, αλλά και να μπορεί να επιταχύνει ή να κάνει πιο εύκολα ελιγμούς.
Χιλιάδες δεξαμενές, έπεσαν από τον ουρανό στη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Έτσι σε πολλές αγροτικές περιοχές οι χωρικοί τις μετέτρεψαν σε υδροδυναμικές βάρκες. Τα όπλα του εχθρού, έγιναν αναπάντεχα δώρα για μια ειρηνική ζωή στα χέρια των φτωχών ανθρώπων, που έκοψαν στη μέση τις δεξαμενές και απέκτησαν δωρεάν μεταφορικό μέσο στα ποτάμια τους, που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα.
http://www.mixanitouxronou.gr
Πληροφορίες από theaviationist.com.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)