«Σκοτώνουν» τις συναλλαγές με μετρητά !!!

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει σειρά μέτρων που θα επιβραβεύουν όσους κάνουν ηλεκτρονικά τις πληρωμές τους, με στόχο να περιοριστεί το μαύρο χρήμα.

Συναλλαγές από το κινητό τηλέφωνο, αγορές με ένα απλό πέρασμα της πιστωτικής κάρτας, πληρωμές από την ταμπλέτα ή την... τηλεόραση!

Η σύγχρονη τεχνολογία φέρνει τα πάνω-κάτω στην τραπεζική καθημερινότητα, καθώς τα μετρητά δίνουν ολοένα και πιο συχνά τη θέση τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η εξοικείωση των καταναλωτών με τις σύγχρονες τεχνολογίες και η διείσδυση του Ιντερνετ ανοίγουν τον δρόμο για μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες που υπόσχονται ασφάλεια αλλά και ταχύτητα στις συναλλαγές.

Την ίδια στιγμή οι τράπεζες, από την πλευρά τους, επιδιώκουν να «σπρώξουν» τους πελάτες τους στα ηλεκτρονικά δίκτυα, καθώς θέλουν να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις συναλλαγές από τα γκισέ, οι οποίες (παρά τις υψηλές προμήθειες) είναι εξαιρετικά κοστοβόρες.

Υπέρ των ηλεκτρονικών συναλλαγών κάθε είδους τάσσεται όμως και το οικονομικό επιτελείο, μια και όσο λιγότερα είναι τα μετρητά που χρησιμοποιούνται τόσο περισσότερο ελέγχονται οι φορολογούμενοι και περιορίζεται το μαύρο χρήμα.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται μια σειρά μέτρων που εξετάζεται να εφαρμοστούν από το 2015 και θα επιβραβεύουν όσους αποφεύγουν τα μετρητά,  χρησιμοποιώντας το e-banking ή τις χρεωστικές και πιστωτικές τους κάρτες. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η έκπτωση στον ΦΠΑ ή η συμμετοχή σε κληρώσεις.

Παράλληλα, το γεγονός ότι πλέον όλες οι πληρωμές στην Εφορία γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ οι εταιρικές συναλλαγές άνω των 500 ευρώ γίνονται μόνο μέσω τράπεζας, με επιταγή ή με κάρτα, είναι ένα ακόμα βήμα προς το νέο μοντέλο συναλλαγών.


Την ίδια στιγμή στο παιχνίδι των συναλλαγών νέας γενιάς έχουν μπει και οι επιχειρήσεις.
 

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, υπάρχουν περίπου 5.000 σημεία στα οποία οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν «ανέπαφες» συναλλαγές, είτε με την πιστωτική τους κάρτα είτε (πιλοτικά) με το κινητό τους τηλέφωνο. 

http://www.tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)