Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου - Δύο νέα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αττική !!!

Για δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ενημερώθηκε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 
Το πρώτο αφορά σε ηλικιωμένο άνδρα στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για το πρώτο κρούσμα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου στη Βόρειο Ελλάδα για το 2013.

Το δεύτερο κρούσμα αφορά σε νεαρή γυναίκα, κάτοικο Ανατολικής Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταφέρεται από τα πτηνά και μεταδίδεται στον άνθρωπο και στα ζώα μέσω του τσιμπήματος των κοινών κουνουπιών.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται συνήθως σε ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Οπως επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, εξαιρετική σημασία έχουν σε αυτή τη φάση τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, τα οποία περιλαμβάνουν τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα, ειδικότερα σε δραστηριότητες κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, την εφαρμογή σητών, κουνουπιέρων κλπ, αλλά και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κλπ).

Επίσης, συστήνεται η αποφυγή του ποτίσματος των φυτών και του γρασιδιού κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, όταν τα κουνούπια είναι περισσότερο δραστήρια.
http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)