Το μεγαλύτερο αεροπλάνο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Βoeing προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος !!!

Τη «βασίλισσα των αιθέρων», το μεγαλύτερο Β747-8 υποδέχθηκε την Τρίτη το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

H νέα ναυαρχίδα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa έκανε το πρώτο touch-down σε ειδική τελετή παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και συνεργατών της εταιρείας. 
 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε παραγωγή επιβατικό αεροσκάφος της Μπόινγκ και είναι μια αναβαθμισμένη και μεγαλύτερου μήκους εκδοχή του κλασικού, θρυλικού 747. Η καμπίνα του έχει χωρητικότητα 358 επιβατών με 8 θέσεις First Class, 92 θέσεις Business Class και 258 Economy Class.

«Η Ελλάδα αποτελεί την ιδανική επιλογή για την παρουσίαση του αεροσκάφους, καθώς φημίζεται για τη μοναδική και γνήσια φιλοξενία της», τόνισε στέλεχος της εταιρείας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.



Πρόσθεσε ότι η Lufthansa, με παρουσία στην Ελλάδα περισσότερο από μισό αιώνα, «επέλεξε την Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την παρουσίαση του εντυπωσιακού αυτού αεροσκάφους, καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά, δηλώνοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς ελληνο-γερμανικούς δεσμούς». 

Ο γερμανικός αερομεταφορέας είναι η πρώτη - και μέχρι στιγμής η μοναδική - αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που δρομολογεί το νέο 747-8 σε υπερατλαντικά δρομολόγια, με τα πρώτα αεροσκάφη να αναλαμβάνουν τη σύνδεση της Φρανκφούρτης με Ουάσιγκτον, Νέο Δελχί, Μπανγκαλόρ, Χονγκ Κονγκ, Λος Αντζελες και Μαϊάμι.  

http://www.tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)