O Τιτανικός... επιστρέφει !!!

Το ναυάγιο του Τιτανικού θεωρείται μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της ναυσιπλοΐας, ωστόσο αυτό δεν αποθαρρύνει έναν Αυστραλό μεγιστάνα να κατασκευάσει ένα ολόιδιο πλοίο, το οποίο και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρα στο βόρειο τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού. 

Ο Clive Palmer είχε εκφράσει για πρώτη φορά τις σκέψεις του τον Απρίλιο του 2012, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη ειδικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη βύθιση του Τιτανικού.Τότε, γνωστοποίησε τη συμφωνία του με την κινεζική εταιρεία «CSC Jinling Shipyard» για τη ναυπήγηση του διάσημου υπερωκεάνιου. 
Μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επανέλαβε πως το θρυλικό υπερωκεάνιο θα διαθέτει όλη την πολυτέλεια του αυθεντικού Τιτανικού, εντάσσοντας παράλληλα με αρμονικό τρόπο ορισμένες από τις καινοτομίες των νέων τεχνολογιών (π.χ. air condition, wi –fi Internet), χωρίς ωστόσο να διαταράσσεται το… κλίμα εποχής!

«Νομίζω πως αν ταξιδέψει κάποιος σε αρκετές χώρες του πλανήτη, θα συνειδητοποιήσει πως ο κόσμος έχει πάψει πλέον να αντιμετωπίζει τον άλλο ως ανθρώπινη ύπαρξη και έχει σταματήσει να τον σέβεται. Πιστεύω ότι ένα από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν είναι να γυρίσουμε το ρολόι πίσω στον χρόνο», τόνισε.

Η Helen Benziger, η δισέγγονη της Molly Brown -της γυναίκας η οποία επέζησε από εκείνη την αποφράδα νύχτα της 14ης Απριλίου 1912- συμφωνεί με αυτή την άποψη.

«Αυτός ο τρόπος σκέψης έχει εκλείψει και νομίζω πως αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θα φέρει πίσω κι ας διαρκεί μόνο πέντε ημέρες (το ταξίδι). Θεωρώ πως (η επιβίβαση) θα βοηθήσει στην αλλαγή της στάσης ζωής. Τουλάχιστον ελπίζω να συμβεί κάτι τέτοιο», σημείωσε.

Το πλοίο θα ονομάζεται Τιτανικός II και οι εργασίες για τη ναυπήγησή του θα ξεκινήσουν μέσα στη χρονιά.
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)