Γιατί αιφνιδιάστηκε η ΕΜΥ: 75 τόνους νερού ανά στρέμμα «έριξε» η καταιγίδα !!!

Μέχρι και 75 τόνους νερού ανά στρέμμα στην Αττική, «έριξε» σήμερα το πρωί η σφοδρή καταιγίδα που αιφνιδίασε ακόμη και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με τη διάρκεια της.

Οι μετεωρολόγοι, με βάση τα δεδομένα που είχαν μέχρι χθες το βράδυ, πίστευαν ότι η καταιγίδα που ξεκίνησε σε περιοχές της Αττικής μετά τις 3 το πρωί, θα είχε διάρκεια 2-3 ώρες.

Όμως οι πολύ ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που συνέχιζαν να πνέουν από τον Σαρωνικό όλη τη νύχτα, ενίσχυαν με υδρατμούς τα καταιγιδοφόρα νέφη. Η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή ώστε μέχρι το πρωί της Παρασκευής, σε πολλές περιοχές της Αττικής το ύψος της βροχής έφθασε τα 75 χιλιοστά.


«Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λίγες ώρες, στην Αττική έπεσε τόσο νερό όσο συνήθως πέφτει ολόκληρο το μήνα Φεβρουάριο», είπε στα «ΝΕΑ.gr» o μετεωρολόγος στην ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

«Ο μέσος όρος βροχής που πέφτει κάθε Φεβρουάριο στην Αττική είναι 55 έως 65 χιλιοστά και μέχρι το πρωί, στον Πειραιά και τα Λιόσια είχαν πέσει 75 χιλιοστά βροχής και 69 χιλιοστά στο Κορωπί και την Πεντέλη».

Το χαμηλό βαρομετρικό σύστημα που προκάλεσε σφοδρές καταιγίδες σε μία ζώνη από τη Σκύρο μέχρι την Ύδρα, σχηματίστηκε πριν τέσσερις μέρες πάνω από το Μαρόκο και προσέγγισε τον ελλαδικό χώρο κινούμενο πάνω από τη Λιβύη και την Αλγερία.


Μάλιστα μετέφερε και σκόνη από τη Σαχάρα και για το λόγο αυτό η ατμόσφαιρα ήταν ελαφρώς κιτρινωπή τις τελευταίες μέρες. Από χθες το βράδυ, όταν αυτό το χαμηλό συνάντησε στη χώρα μας ψυχρά ρεύματα στην ανώτερη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες από τον Σαρωνικό, άρχισε να δίνει τις σφοδρές καταιγίδες και να προκαλεί μέχρι και χαλαζόπτωση στις 9 το πρωί, στην Αθήνα.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής, το χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα και οι έντονες βροχοπτώσεις θα κοπάσουν.


http://www.tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)