Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Ανεμογεννήτριες κατ’ οίκον προωθεί το ΥΠΕΚΑ !!!

Υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση οικιακών ανεμογεννητριών αναμένεται να εκδώσει σύντομα το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr.

Το πρόγραμμα είναι παρόμοιο με τα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» και δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες 3 – 4 Κιλοβάτ, χωρίς να χρειάζονται φορολογικά στοιχεία και τιμολόγια, ενώ θα γίνεται συμψηφισμός με την ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα, το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία θα ρυθμίζονται οι χρήσεις γης για μικρές ανεμογεννήτριες που εγκαθίστανται εκτός σχεδίου πόλης. Πρόκειται για ανεμογεννήτριες με «επενδυτικά» χαρακτηριστικά.

Και σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία έχει ομοιότητες με τα εκτός σχεδίου φωτοβολταϊκά, ωστόσο γίνεται ειδική πρόβλεψη για θέματα θορύβου και ασφάλειας κατασκευής, θέματα που δεν αντιμετωπίζουν τα φωτοβολταϊκά.
Έτσι με την υπουργική απόφαση θα ορίζονται οι αρχές πιστοποίησης και το πλαίσιο συμμόρφωσης των επενδύσεων αυτών με τα πρότυπα θορύβου και ασφάλειας κατασκευής.

Ψηφίστηκε Ο Νέος Νόμος Για Τα Φυτοφάρμακα !!!

Νόμος του κράτους είναι πλέον το νομοσχέδιο με θέμα «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις», που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 Ιανουαρίου.
Με τον εν λόγω νόμο προωθείται η μεταφορά του νέου Ευρωπαϊκού Κανονιστικού Πλαισίου στο εθνικό δίκαιο, καθώς και η θέσπιση συμπληρωματικών εθνικών μέτρων πολιτικής που εξορθολογίζουν τη χρήση των φυτοφαρμάκων και απαντούν στις σύγχρονες παραγωγικές απαιτήσεις αλλά και τις ανησυχίες της κοινωνίας για ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, καθώς και για προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο :

Καταργεί και αντικαθιστά συνολικά το νομοθετικό πλαίσιο έγκρισης και κυκλοφορίας γεωργικών φαρμάκων στη χώρα, που ισχύει για διάστημα άνω των 30 ετών.

Θεσπίζει μέτρα που αφορούν την εφαρμογή:
•    Του Κανονισμού (ΕΚ) 1107/2009, σχετικά με τη διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά.
•    Του Κανονισμού (ΕΚ) 396/2005, για τα ανώτατα όρια υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων μέσα ή πάνω στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές φυτικής και ζωικής προέλευσης.
•    Της Οδηγίας 2009/128 που αφορά τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

Εναρμονίζει τις διαδικασίες αδειοδότησης διάθεσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά.
Αξιοποιεί για πρώτη φορά τη σύγχρονη τεχνολογία για την καταγραφή των πωλήσεων φυτοφαρμάκων, τη διαμόρφωση εθνικής βάσης δεδομένων για την τεκμηρίωση των ακολουθούμενων πολιτικών, την παρακολούθηση της χορήγησής τους, τη διαφάνεια.

Διασφαλίζει τη συμμετοχή των οικονομικών και κοινωνικών εταίρων σε διαδικασίες λήψης κρίσιμων αποφάσεων.

Θεσπίζει ένα αξιόπιστο ελεγκτικό σύστημα όλης της αλυσίδας παραγωγής-διάθεσης-διακίνησης-ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων.

Εισάγει ένα αποτρεπτικό, αναλογικό και αποτελεσματικό σύστημα κυρώσεων

Λαμβάνει μέτρα για την παρακολούθηση των τιμών που καταβάλουν οι γεωργοί, συμβάλλοντας στην εξυγίανση της αγοράς αγροτικών εισροών.

Προσδιορίζει το ρόλο των επιμέρους δημοσίων αρχών, κεντρικών και περιφερειακών, στην υλοποίηση του Νόμου.

Λαμβάνει μέτρα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, κατάρτισης.

Για περισσότερα δείτε το ΦΕΚ 8/Α/27-1-2012, σε pdf μορφή, εδώ:

Alicia Keys - Fallin'Η Alicia Keys το 2002 κέρδισε 5 βραβεία Grammy, ανάμεσά τους και τα : ''Best New Artist'' & ''Song of the Year'' για το τραγούδι "Fallin΄΄.
 

Ελέφαντας παίζει... βελάκια !!! (video)

 

Ο πιο γρήγορος χρόνος στο limbo skate στα 50 μέτρα !!! (video)

 

Ελέφαντας βρίσκει την όρασή του με φακούς επαφής !!! (video)

Την όρασή του βρήκε ξανά ένας ασιατικός ελέφαντας που φόρεσε φακούς επαφής, στον ζωολογικό κήπο του Άμστερνταμ.

Η 44χρονη ελεφαντίνα Thida τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με έναν άλλο ελέφαντα, όταν το αριστερό της μάτι τρυπήθηκε από ένα κλαδάκι. 

Μετά το ατύχημα η ελεφαντίνα δυσκολευόταν να κρατήσει το μάτι της ανοιχτό, ενώ δάκρυζε συνεχώς.

Έτσι οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου κάλεσαν εξειδικευμένη κτηνίατρο από την Ολλανδία, η οποία διαπίστωσε ότι ο κερατοειδής του ματιού του ζώου είχε υποστεί ζημιά από το ατύχημα.

Η κτηνίατρος, που μέχρι σήμερα είχε βάλει φακούς επαφής μόνο σε άλογα, ανέβηκε σε σκάλα για να φτάσει το τραυματισμένο μάτι της ελεφαντίνας.

Η διαδικασία διήρκεσε περίπου μια ώρα και, όπως ανακοινώθηκε, όταν συνήλθε από την αναισθησία η Thida έδειχνε πολύ χαρούμενη που είχε αποκτήσει και πάλι την όρασή της και μπορούσε να ανοιγοκλείσει τα μάτια της με μεγάλη ευκολία.

Ο προστατευτικός φακός θα βοηθήσει στην ταχύτερη επούλωση της πληγής και αναμένεται να αφαιρεθεί από το μάτι του ζώου σε λίγους μήνες.

Photo AP
econews

Ένας ρινόκερος με καλλιτεχνικές ανησυχίες !!! (video)

Η Mechi είναι ένας ρινόκερος μοναδικός στο είδος της γιατί εκτός από το να τρέφεται, χρησιμοποιεί στο στόμα της και για πιο δημιουργικές ασχολίες. 

Βασικότερη εξ’ αυτών είναι η ζωγραφική. 

Νυχτερίδες φωλιάζουν σε στρατιωτικά καταφύγια (video)

«Παράδεισος» για τις νυχτερίδες αποδείχθηκαν τα εγκαταλελειμμένα στρατιωτικά καταφύγια του Ισραήλ.

Τα καταφύγια, στα σύνορα με την Ιορδανία, μετατράπηκαν επισήμως σε σπηλιές νυχτερίδων, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στη διάσωση των απειλούμενων θηλαστικών από τον αφανισμό.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι αναγνώρισαν 12 διαφορετικά είδη νυχτερίδων σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από τα πρώην στρατιωτικά καταφύγια, ανάμεσα στη θάλασσα της Γαλιλαίας στο Ισραήλ και το βορειότερο άκρο της Νεκράς Θάλασσας, στη Δυτική Όχθη.

«Οι νυχτερίδες ήταν αρκετά έξυπνες ώστε να κατοικήσουν τα καταφύγια που έχτισαν οι άνθρωποι και μετά τα εγκατέλειψαν», ανέφερε ο Aviam Atar, εκπρόσωπος της ισραηλινής Αρχής για τη Φύση και τα Πάρκα.

Δείτε το video με τις νυχτερίδες
http://www.econews.gr

Γλυπτά που μοιάζουν να κινούνται !!!Ο Κορεάτης καλλιτέχνης Kang Duck-Bong δημιουργεί γλυπτά από σωλήνες PVC (-κολλάει τα κομμάτια και έπειτα τα βάφει-) που μοιάζουν σαν να κινούνται γρήγορα.

«Φράκαραν» οι φυλακές της Ελλάδας !!!

«Λουκέτο» έβαλαν οι φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας και Τρίπολης, λόγω του ασφυκτικού υπερπληθυσμού τους. 

 

Οι διευθυντές τους απέστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές Αρχές της χώρας, με το οποίο γνωστοποιούν ότι δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους και κλείνουν τις πόρτες των φυλακών που διευθύνουν. 

 

Μετά την εξέλιξη αυτή δημιουργούνται τεράστια προβλήματα τόσο στα Αστυνομικά Τμήματα της πρωτεύουσας, όσο και της Χαλκίδας, όπως, επίσης, και στο Μεταγωγών, καθώς θα στοιβάζονται κατά εκατοντάδες οι κρατούμενοι σε αυτά. 

 

Όπως, επίσης, προβλήματα θα δημιουργηθούν και σε πολλά δικαστήρια της χώρας, καθώς δεν θα γίνονται μεταγωγές υποδίκων και καταδίκων, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι δίκες αλλά και να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής πολλών αδικημάτων. 

 

Χαρακτηριστικό της τραγικότητας της κατάστασης που επικρατεί στις δύο αυτές φυλακές είναι ότι ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού σε σχετικό έγγραφό του υπογραμμίζει:  

 

«Σας αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας ότι από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους, λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του καταστήματός μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους». 

 

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας, ο οποίος σε ανάλογο έγγραφό του αναφέρει: 

 

«Πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική. 

 

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται στις 2.320, ενώ η χωρητικότητά τους είναι για 800 άτομα.  

 

Η διοίκηση της φυλακής της Τρίπολης ειδοποίησε εγγράφως το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «έκλεισε» τις πύλες της και δεν δέχεται άλλους κρατούμενους, λόγω του υπερπληθωρισμού της.

 

Οι φυλακές της Τρίπολης είναι χωρητικότητας 65 ατόμων και «φιλοξενούν» 180 κρατούμενους. 

 

Ο αριθμός των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας ανέρχεται σήμερα στους 12.703 που είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ενώ η χωρητικότητα όλων των καταστημάτων κράτησης είναι 9.300 άτομα. 

 

Σήμερα στη Βουλή θα συζητηθούν μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών, που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

περισσότερα: http://www.ethnos.gr

Περιπετειώδες ταξίδι για τους επιβάτες του πλοίου «Θάσος 6» !!!

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες του πλοίου «Θάσος 6», το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να δέσει το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι της Θάσου, προερχόμενο από Κεραμωτή.

Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 104 επιβάτες, 9 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 5 φορτηγά και 1 λεωφορείο, λόγω των ισχυρών ανέμων παρασύρθηκε και προσάραξε σε αβαθή.

Τελικά, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν έπειτα από ώρες στο λιμάνι, με τη βοήθεια γερανοφόρου καλαθοφόρου οχήματος από την ξηρά, που επιστρατεύθηκε γι' αυτόν τον λόγο.


Η όλη διαδικασία ξεκίνησε στις 18.35 και ολοκληρώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα.


Το πλοίο παραμένει στα αβαθή και εντός της ημέρας αναμένεται ρυμουλκό στην περιοχή, προκειμένου να το βοηθήσει να δέσει στο λιμάνι και να αποβιβάσει τα οχήματα. 


http://www.tanea.gr  

«Τα χατίρια» Ολοκαίνουριο ντουέτο από Μαρινέλλα και Νατάσα Θεοδωρίδου !!!


Ο λόγος για το ολοκαίνουριο τραγούδι-ντουέτο της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλας με την ανεπανάληπτη Νατάσα Θεοδωρίδου, που έγραψε ο Γιώργος Θεοφάνους.


Τίτλος: «Τα χατίρια». Πρόκειται για ένα ζεϊμπέκικο, που έρχεται να επισφραγίσει και δισκογραφικά την συνεργασία των 2 κυριών που ξεκίνησε αρχές Νοέμβρη στον Βοτανικό και συνεχίζει να αποσπά το χειροκρότημα του κόσμου.
http://www.tralala.gr

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Σαν σήμερα - Philip Collins !!!

Ο Philip Charles David Collins, (γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου  1951), είναι Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ντράμερ και έγινε γνωστός ως ντράμερ και τραγουδιστής των Genesis που ήταν ένα αγγλικό προοδευτικό ροκ συγκρότημα. 

Αργότερα έδρασε ως σόλο καλλιτέχνης.

Τα παράτησε όλα, πήγε στη ζούγκλα και έγινε Ταρζάν !!!

Έβγαλε τη στολή του φύλακα και φόρεσε το λεοπάρ «σορτσάκι» του Ταρζάν. Ο Ντε Γουέτ Ντι Τουά άφησε το σούπερ μάρκετ στο οποίο ήταν υπεύθυνος φύλαξης, στο Μάντσεστερ, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη ζούγκλα.  

Ο 24χρονος είχε από πολύ μικρός πάθος με τον Ταρζάν, καθώς μεγάλωνε στη Ναμίμπια, κοντά σ’ έναν πατέρα που ήταν φανατικός συλλέκτης των κόμικς του ήρωα.

Αφού δοκίμασε τη ζωή στον πολιτισμένο κόσμο και είδε ότι δεν του ταιριάζει, επέστρεψε στο πατρικό του, στο Τζορτζ της Νότιας Αφρικής, και τρεις μέρες την εβδομάδα κρεμιέται στα κλαδιά των τεράστιων δέντρων της ζούγκλας και κολυμπάει σε ορμητικά ποτάμια. 


Στόχος του είναι να αποκτήσει τις δυνάμεις του προτύπου του, αλλά και να αναπτύξει τα αντανακλαστικά που επιβάλλει η ζωή στη φύση. Τις υπόλοιπες μέρες βοηθάει τον πατέρα του, που φτιάχνει φράκτες.

«Είμαι σαν τον Ταρζάν από πολλές απόψεις. Ο καλύτερός μου φίλος είναι ένας ελέφαντας, ο Σάκα, και περνώ περισσότερο χρόνο με τις μαϊμούδες, τις ζέβρες και τους κροκόδειλους απ’ ό,τι με τους ανθρώπους» δηλώνει και προσθέτει: «Μπορεί να με λένε τρελό, αλλά εγώ ξέρω ότι γεννήθηκα για να το κάνω αυτό». 


Παραδέχεται ωστόσο ότι αυτός ο τρόπος ζωής έχει και τη μοναξιά του και ότι θα ήθελε μια «Τζέιν» για να περνάει ο χρόνος πιο ευχάριστα. Κατανοεί ωστόσο ότι ο τρόπος ζωής του δεν είναι εύκολο να αρέσει σε μια κοπέλα.

«Δεν είμαι από τους άντρες που τους αρέσει η διασκέδαση. Προτιμώ να τρώω φρούτα και καρπούς που βρίσκω στη ζούγκλα. Επίσης ξέρω ποια έντομα μπορούν να φαγωθούν. Δύσκολα θα βρεθεί μια τόσο ιδιαίτερη γυναίκα που θα με ακολουθήσει στη ζούγκλα».


Espressonews.gr  http://www.madata.gr

Μαθητές λυκείου εκτοξεύουν ανθρωπάκι Lego στη στρατόσφαιρα !!! (video)

Τορόντο
Μετά τους αστροναύτες, ο πρώτος ερασιτέχνης λεγκοναύτης: Δύο 17χρονοι μαθητές στο Τορόντο έστειλαν ένα ανθρωπάκι Lego στη στρατόσφαιρα χρησιμοποιώντας ένα μετεωρολογικό αερόστατο που αγόρασαν στο Διαδίκτυο. Φρόντισαν μάλιστα να το εξοπλίσουν με βιντεοκάμερα για να καταγράψουν το ασυνήθιστο ταξίδι.

Ο Μάθιου Χο και ο Άσαντ Μουχάμαντ δαπάνησαν συνολικά 400 δολάρια για την αποστολή τους σχεδόν μέχρι το όριο του Διαστήματος.

Τα δύο αγόρια κρέμασαν κάτω από το αερόστατο ένα ανθρωπάκι Lego με την καναδική σημαία, ένα κινητό τηλέφωνο με GPS, καθώς και τρεις φωτογραφικές μηχανές και μία βιντεοκάμερα που βρήκαν στη διαδικτυακή αγορά μεταχειρισμένων. Για να συνεχίσουν τα μηχανήματα να λειτουργούν σε θερμοκρασία κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου, τα έβαλαν σε ένα πλαστικό κουτί μαζί με ζεστές θερμοφόρες.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Toronto Star, οι μαθητές γέμισαν το μετεωρολογικό αερόστατο, το οποίο κόστισε 85 δολάρια, με αέριο ήλιο αξίας 165 δολαρίων.

Στο βίντεο που ανάρτησαν στο Διαδίκτυο, το αερόστατο ανεβαίνει μέχρι το ύψος των 24 χιλιομέτρων, οπότε σκάει λόγω της διαστολής του αερίου. Το ανθρωπάκι και ο εξοπλισμός αρχίζουν τότε να πέφτουν με ένα αλεξίπτωτο που φτιάχτηκε στη ραπτομηχανή της μαμάς του Μουχάμαντ.


Με τη βοήθεια του δέκτη GPS, και χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή του Πανεπιστημίου του Ουαιόμινγκ που υπολογίζει την πορεία αερόστατων, οι δύο μαθητές βρήκαν τελικά τον λεγκοναύτη στο δάσος, περίπου 122 χιλιόμετρα από το σημείο απογείωσης.


H επιτυχία ήταν εντυπωσιακή, δυστυχώς όμως το ανθρωπάκι δεν μπορεί να πάρει επίσημα τον τίτλο του αστροναύτη: σύμφωνα με τη NASA, το όριο του Διαστήματος είναι τα 80 χιλιόμετρα.

Newsroom ΔΟΛ

Ζωή χωρίς καρδιά… !!!

Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους στην οποία δύο καρδιολόγοι, ο Billy Cohn και ο Bud Frazier, αντικαθιστούν τη καρδιά ενός ασθενή με μία συσκευή συνεχούς ροής που κατασκεύασαν οι ίδιοι.
Τελικά υπάρχει ζωή χωρίς καρδιοχτύπι;

Δείτε το βίντεο:

Heart Stop Beating | Jeremiah Zagar from Focus Forward Films on Vimeo.
siteseeing.gr

Μια τρελή πτήση αλά... Bollywood !!! (video)

Έναν ωραίο τρόπο σκέφτηκε η φιλανδική αεροπορική εταιρεία Finnair για να γιορτάσει την ήμερα της Δημοκρατίας της Ινδίας.


Για να γιορτάσουν λοιπόν την ημέρα της Δημοκρατίας της Ινδίας το πλήρωμα που πετούσε από το Ελσίνκι προς το Δελχί εξέπληξε τους επιβάτες χαρίζοντας τους ένα σόου αλά Bollywood!


Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους...


http://www.newsit.gr

Κάμπια που μοιάζει με φίδι !!! (video)
Η κάμπια Elephant Hawk Moth (deilephila elpenor) έχει την εντυπωσιακή ικανότητα να μπορεί να μιμηθεί ένα φίδι.

Όπως θα δείτε στις επόμενες φωτογραφίες, όταν τρομάξει, μαζεύει όλο της τον κορμό στο μπροστινό σημείο του σώματος. Αυτή η στάση θυμίζει ένα φίδι με μεγάλο κεφάλι και 4 μεγάλες κηλίδες που μοιάζουν με μάτια.

Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο !!! (videos)

Η απογείωση και η προσγείωση είναι πάντα το πιο επικίνδυνο σημείο της πτήσης για τα αεροσκάφη.Τι γίνεται λοιπόν όταν στο... δρόμο προς το έδαφος βρίσκονται βουνά, βράχια, παραλίες και κεντρικοί δρόμοι;

Τα επόμενα αεροδρόμια είναι για έμπειρους πιλότους. Δείτε γιατί.

1. Princess Juliana Airport (Saint Martin)
Ο διάδρομος προσγείωσης είναι πολύ κοντά στην παραλία, εκεί δηλαδή που οι τουρίστες κάνουν ηλιοθεραπεία. Στο ερώτημα «για ποιο λόγο οι Αρχές του St. Martin δεν μεταφέρουν κάπου αλλού το αεροδρόμιο» η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Είναι το ασφαλέστερο σημείο του νησιού για τις πτήσεις!».

2. Juancho Ε. Yrausquin Airport (Νησί Σάμπα, Καραϊβική)
Ο διάδρομος προσγείωσης βρίσκεται σε βουνό με απότομα βράχια, ενώ όπως βλέπετε ο διάδρομος καταλήγει κατευθείαν στον ωκεανό! Έτσι, υπάρχουν δύο δυσκολίες... προκλήσεις για τον πιλότο. Πρώτον, το αεροσκάφος που προσγειώνεται κινδυνεύει να χτυπήσει στα βράχια, ενώ μια λανθασμένη εκτίμηση του πιλότου κατά την απογείωση μπορεί να ρίξει το αεροπλάνο στο νερό!.
3. Courchevel Airport (Γαλλία)
Οι γαλλικές Άλπεις είναι πανέμορφες, αλλά και επικίνδυνες, τουλάχιστον για προσγείωση αεροπλάνου. Εδώ έχουν γυριστεί σκηνές της ταινίας του James Bond «Tommorow Never Dies», όπου ο Pierce Brosnan προσγείωσε το αεροπλάνο του με επιτυχία...
4. Gustaf III Airport (Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική)
Ένας μικρός και στενός διάδρομος του αεροδρομίου Gustaf ΙΙΙ στο νησί Άγιος Βαρθολομαίος της Καραϊβικής και η θάλασσα περιμένουν τους θαρραλέους πιλότους.

Στο αεροδρόμιο αυτό εξυπηρετούνται μόνο μικρά αεροσκάφη, χωρητικότητας μέχρι 20 άτομα, κυρίως από τα τριγύρω νησιά.
  
5. Barra International Airport (Μπάρα)
Εδώ οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Μπάρα γίνονται μέσα στην παραλία. Προειδοποιητικές πινακίδες ενημερώνουν τον κόσμο που κάνει το μπάνιο του για τις αναμενόμενες πτήσεις!
6. Madeira Airport (Μαδέρα)
Ο διάδρομος του αεροδρομίου Μαδέρα ήταν στενός, γεγονός που δημιουργούσε πολλά προβλήματα κατά τις απογειώσεις και προσγειώσεις των αεροσκαφών, ενώ το 1977 συνέβη ένα τραγικό ατύχημα. Έτσι οι αρχές αποφάσιαν να επεκτείνουν τον διάδρομο προς την παραλία...
7. Lukla Airport (Νεπάλ)
Βουνά από τη μία και γκρεμός από την άλλη, στο αεροδρόμιο Lukla στο ανατολικό Νεπάλ. O διάδρομος βρίσκεται σε υψόμετρο 2.900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο διάδρομος χρησιμοποιείται και ως σημείο εκκίνησης για τους ορειβάτες που ανεβαίνουν στο Έβερεστ.
8. Giblartar Airport (Γιβλαρτάρ)
Ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο και ένα από τα πλέον πολυσύχναστα! Ο διάδρομος περνάει μέσα από τους δρόμους της πόλης και πιο συγκεκριμένα η κεντρική οδός Winston Churchill «τέμνει» το διάδρομο του αεροδρομίου, έτσι κάθε φορά που περνά αεροπλάνο τα αυτοκίνητα σταματούν...
http://www.akous.gr

Ακούστε πώς οι ποντικοί φλερτάρουν τα κορίτσια !!!


Βιέννη
Οι άνθρωποι στο ισόγειο μπορεί να μην αντιλαμβάνονται τίποτα, κι όμως τα τρωκτικά στη σοφίτα επιδίδονται σε διαγωνισμούς τραγουδιού με έπαθλο την ομορφότερη κοπέλα: Τα αρσενικά ποντίκια διαλαλούν τα προτερήματά τους με υπερηχητικές καντάδες, οι οποίες μάλιστα θυμίζουν πουλιά που κελαηδούν, αποκαλύπτουν ηχογραφήσεις και φασματικές αναλύσεις.
Τα οικιακά ποντίκια (Mus musclulus) είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι εκπέμπουν ήχους πέρα από τις δυνατότητες του ανθρώπινου αφτιού. Μέχρι σήμερα, όμως, οι ζωολόγοι πίστευαν ότι επρόκειτο απλώς για τσιρίδες υπερήχων.
Η ηχογράφηση των ήχων και η αναπαραγωγή τους σε χαμηλή ταχύτητα αποκαλύπτει τώρα ότι πρόκειται για περίπλοκα φωνήματα με αρκετά από τα χαρακτηριστικά των τραγουδιών που χρησιμοποιούν στις ερωτοτροπίες τους τα πουλιά.
   
Τραγούδι ποντικιών (mp3)
Στην πρώτη από τις δύο μελέτες που παρουσιάζουν ερευνητές του Κτηνιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, o Δρ Ντάστιν Πεν και οι συνεργάτες του έπιασαν άγρια οικιακά ποντίκια και τα μετέφεραν στο εργαστήριο. Εκεί, διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά οικιακά ποντίκια αρχίζουν να τραγουδούν στο φάσμα των υπερήχων όταν μυριστούν κάποιο θηλυκό, και ότι τα τραγούδια αυτά δείχνουν να έλκουν τα θηλυκά.  
Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Physiology & Behavior.

Σε δεύτερη φάση, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν λογισμικό ψηφιακού ήχου για να αναλύσουν τα φασματικά χαρακτηριστικά των καντάδων. Η ανάλυση έδειξε ότι τα τραγούδια των αρσενικών περιέχουν «υπογραφές» ή «ηχητικά αποτυπώματα», τα οποία διαφέρουν από το ένα ποντίκι στο άλλο.


Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα τραγούδια αρσενικών ποντικών που προέρχονται από τους ίδιους γονείς παρουσιάζουν ομοιότητες μεταξύ τους, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από τα θηλυκά και τους επιτρέπουν να αποφεύγουν το ζευγάρωμα με τα αδέλφια τους.
 
Το ενδιαφέρον είναι ότι, όταν το πείραμα επαναλήφθηκε με ποντίκια εργαστηρίου, στα οποία η αιμομιξία είναι πολύ συχνή, τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά, καθώς τα αρσενικά εξέπεμπαν ήχους με λιγότερες συλλαβές υψηλής συχνότητας.

Η παρατήρηση αυτή δείχνει να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι οι φωνητικές ικανότητες εξαρτώνται και από γενετικούς παράγοντες.


Η δεύτερη αυτή μελέτη δημοσιεύεται στο Journal of Ethology.


Οι ερευνητές στη Βιέννη σκοπεύουν τώρα να συνεχίσουν τη μελέτη προκειμένου να δουν κατά πόσο τα θηλυκά ποντίκια δείχνουν προτίμηση στα αρσενικά με το πιο πλούσιο, ή περίπλοκο, ρεπερτόριο.


«Φαίνεται ότι τα οικιακά ποντίκια θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα νέο ζωικό μοντέλο για τη μελέτη του τραγουδιού στα ζώα» σχολιάζει ο Δρ Πεν.


«Ποιος θα είχε σκεφτεί κάτι τέτοιο;»

Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...