Κι άλλα προβλήματα για την τελευταία αποστολή του Discovery !!!

Μικρή ποσότητα καυσίμων εντοπίστηκε να διαρρέει από το διαστημικό λεωφορείο Discovery, το οποίο βρίσκεται στην εξέδρα εκτόξευσης ενόψει της τελευταίας εκτόξευσης της καριέρας του την 1η Νοεμβρίου.


Η NASA έχει περιθώριο τεσσάρων ημερών να διορθώσει το πρόβλημα, αλλιώς θα πρέπει να αναβάλλει την εκτόξευση από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Η διαρροή υδραζίνης, ενός ιδιαίτερα τοξικού υγρού, εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του σκάφους, στο σημείο που ενώνονται οι δύο σωλήνες τροφοδοσίας για το προωθητικό σύστημα που εκτελεί ελιγμούς σε τροχιά. Οι κινητήρες αυτοί είναι απαραίτητοι για τη διόρθωση της πορείας του σκάφους στο διάστημα αλλά και για την έναρξη της επανεισόδου στην ατμόσφαιρα κατά την επιστροφή του.


Πρόβλημα στους τρεις κύριους κινητήρες που πυροδοτούνται στην απογείωση δεν υπάρχει.


Το Discovery πρόκειται να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μια υπομονάδα αποθήκευσης και ένα πειραματικό ανθρωποειδές ρομπότ.
                       
 Θα είναι η τελευταία για το Discovery, το παλαιότερο από τα σκάφη της NASA, και η προτελευταία για τα διαστημικά λεωφορεία γενικά.

Η τελευταία αποστολή θα είναι με το Endeavour στις αρχές του 2011, αν και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει μία ακόμα αποστολή για την ολοκλήρωση του πολυεθνικού σταθμού.

Μετά τον παροπλισμό των διαστημικών λεωφορείων, οι μεταφορές πληρωμάτων από και προς τον σταθμό θα ανατεθεί στα ρωσικά Soyuz.

Ο αντικαταστάτης των διαστημικών λεωφορείων, που σχεδιάζεται ειδικά για αποστολές πέρα από τη γήινη τροχιά, δεν αναμένεται να είναι έτοιμος πριν από το 2016.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τις ιδιωτικές διαστημικές μεταφορές. 


http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/62490/prosohistazei/                            

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews