Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Ελευσίνα - "Η παράσταση αρχίζει..." υπό το Σεληνόφως !!!

Την Κυριακή 10 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας, στα πλαίσια των Αισχυλείων 2014,  η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει την καινούργια της δουλειά με τον τίτλο "Η παράσταση αρχίζει..." κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.
Μια παράσταση με μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο. Με μουσικές γεμάτες χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης.
Ώρα 8:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

http://www.elefsina.gr

Ελευσίνα - Προκήρυξη για πρόσληψη 28 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου !!!

Ο Δήμος Ελευσίνας ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικά 28 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8μηνη) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ

http://www.elefsina.gr

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Το Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης στην Κεφαλονιά !!! (Video)

Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. 
Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής.
Τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. ενώ το μήκος του λιμνοσπήλαιου είναι 160 μέτρα. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.
Στο κέντρο της λίμνης εκεί όπου αρχίζει το σκεπασμένο τμήμα υπάρχει ένα μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο βρέθηκαν ευρύματα που πιστοποιούν τη λατρευτική λειτουργία του σπηλαίου κατά την αρχαιότητα. Γι'αυτό το λόγο το σπήλαιο Μελισσάνη ονομάζεται και Σπήλαιο των Νυμφών.
Εικάζεται επίσης πως το όνομα του σπηλαίου προέρχεται είτε από τη Νύμφη Μελισσάνη, η οποία σύμφωνα με τη μυθολογία αυτοκτόνησε σε αυτό διότι ο θεός Παν δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της είτε από τη βοσκοπούλα Μελισσάνη που σκόνταψε και έπεσε στη λίμνη, στη προσπάθεια της να βρει ένα πρόβατό της.Η μεγάλη αξία του έγκειται στον τρόπο δημιουργίας του, μια διαδικασία που ονομάζεται καρστικοποίηση. Σύμφωνα με αυτή, το νερό εισέρχεται στα ασβεστωλιθικά πετρώματα με φυσική απόρροια τη διάβρωση τους.
Σύμφωνα με σχετικές μελέτες όλο το καρστικό δίκτυο του νησιού επικοινωνεί με το σπήλαιο. Στην περιοχή Καταβόθρες, λίγο έξω από το Αργοστόλι, το νερό εισχωρεί στο έδαφος και με την «ένωσή» του με το νερό της βροχής καταλήγει υφάλμυρο, μέσω μιας υπόγειας διαδρομής στον Καραβόμυλο - κοντά στη περιοχή του σπηλαίου.

Πληροφορίες από:
http://www.kefaloniainfo.com
http://el.wikipedia.org
http://www.hotelsline.gr 

Δείτε ακόμη: 
Η λίμνη Άβυθος στην Κεφαλονιά !!! (Video)

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Πώς οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας "φουσκώνουν" τα τιμολόγια της ΔΕΗ !!!

Ρεύμα από "χρυσάφι" πληρώνουν οι καταναλωτές. Πως διαμορφώνονται τα υπέρογκα ποσά
Υπέρογκα ποσά που δεν συνδέονται με το πραγματικό κόστος ρεύματος πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Για κάθε 1.000 κιλοβατώρες που καταναλώνει ένα νοικοκυριό πλήρωνε μέχρι σήμερα από 6,99 ευρώ μέχρι 44,8 ευρώ το τετράμηνο, ανάλογα με την κλίμακα της συνολικής κατανάλωσής του, για να καλύψει η ΔΕΗ τις αποκαλούμενες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Το κόστος αυτό πολύ σύντομα θα αυξηθεί κατά περίπου 25% για να καλυφθούν οι αυξημένες δαπάνες για ΥΚΩ το έτος 2012 και 2013 που προσδιορίστηκαν με απόφαση της ΡΑΕ σε 842 εκατ. ευρώ και 850 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, έναντι 670 εκατ. ευρώ το 2011.

Το αρμόδιο υπουργείο θα καταθέσει μέσα στον Σεπτέμβριο νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για να επιμερίσει στις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών το πρόσθετο αυτό κόστος των περίπου 350 εκατ. ευρώ για τα δύο έτη. Το μεγαλύτερος μέρος του ποσού που οι καταναλωτές πληρώνουν για ΥΚΩ αντιπροσωπεύει το αυξημένο κόστος ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το οποίο το 2012 ανήλθε σε 784 εκατ. ευρώ και το 2013 στα 771 εκατ. ευρώ. Το υψηλό αυτό κόστος προκύπτει από το γεγονός ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι προγραμματισμένες από την προηγούμενη δεκαετία επενδύσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, με αποτέλεσμα η ζήτηση στα νησιά να καλύπτεται από ακριβές μονάδες πετρελαίου και ντίζελ. Μόνο για την ηλεκτροδότηση της Κρήτης οι καταναλωτές επιβαρύνθηκαν με 415,6 εκατ. ευρώ το 2012 και με 388,6 εκατ. το 2013. Το κόστος διασύνδεσης του νησιού υπολογίζεται, με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει, σε 1-1,5 δισ. ευρώ, που σημαίνει απόσβεση σε διάστημα 3-4 ετών. Στα 64 εκατ. ανέρχεται το ετήσιο κόστος για Μύκονο, Πάρο, Σύρο, όταν το κόστος διασύνδεσής τους ανέρχεται στα 240 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του σχετικού έργου που έχει δημοπρατήσει ο ΑΔΜΗΕ από πέρυσι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεσή στο σύνολό της.


Το «καταφύγιο»
Δεν είναι όμως μόνο η ηλεκτροδότηση των νησιών που ο καταναλωτής πληρώνει μέσω των ΥΚΩ. Οι καταναλωτές θα πληρώσουν για πρώτη φορά και υπηρεσία «τελευταίου καταφυγίου» στη ΔΕΗ ύψους 33,2 εκατ. ευρώ για την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες των Εnerga και Ηellas Power για το διάστημα που ήταν υποχρεωμένη από τον νόμο να τους παρέχει ρεύμα μέχρι να επιλέξουν τον νέο προμηθευτή τους. Το ποσό αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αφορά κόστος ρεύματος, αλλά... έξοδα που η ΔΕΗ έκανε για την ενημέρωση των πελατών και των εμπλεκόμενων φορέων.

Το κόστος αυτό θα είχε επίσης αποφευχθεί εάν το πλαίσιο λειτουργίας της λιανικής αγοράς απέτρεπε τη δραστηριοποίηση ευκαιριακών επενδυτών και οι εποπτεύουσες αρχές είχαν εγκαίρως ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους. Οι καταναλωτές μέσω των ΥΚΩ πληρώνουν επίσης την επιδότηση ρεύματος για τους πολυτέκνους, η οποία έφτασε στα 11,5 εκατ. ευρώ το 2012 και στα 11 εκατ. ευρώ το 2013, όπως και το κόστος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) που από τα 15 εκατ. ευρώ το 2012 εκτοξεύθηκε στα 33,6 εκατ. ευρώ το 2013.

Στο πλαίσιο μιας στρεβλής κοινωνικής πολιτικής η κυβέρνηση εξακολουθούσε μέχρι σήμερα να επιδοτεί με ένα κόστος της τάξης των 50 εκατ. ευρώ ετησίως τις χαμηλές καταναλώσεις μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, παίρνοντας μάλιστα και παράταση από την τρόικα που έθεσε το θέμα της σταδιακής κατάργησης των επιδοτήσεων για όλες τις κατηγορίες τιμολογίων από το 2011 με ορίζοντα το 2013. Με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να έχει ακριβή εικόνα για το ποιες από αυτές τις καταναλώσεις αφορούν πρώτη κατοικία και χαμηλά εισοδήματα έτσι ώστε να τις προστατέψει από τις αυξήσεις εντάσσοντάς τες στο ΚΟΤ, πήρε παράταση μέχρι τον Ιούλιο του 2014.

Η ΔΕΗ υποχρεώθηκε τελικά από την τρόικα να προχωρήσει στην κατάργηση του επιδοτούμενου τιμολογίου που αφορά περί τα 2,2 εκατ. παροχές, ανακοινώνοντας τις μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξης του 11,1% και επισημαίνοντας ότι αυτές αφορούν στην πλειονότητά τους εξοχικές και δεύτερες κατοικίες. Επί τρία χρόνια δηλαδή η ΔΕΗ, στο όνομα της προστασίας ευάλωτων καταναλωτών που θα μπορούσε να τους έχει εντάξει στο ΚΟΤ, υποχρέωνε τους καταναλωτές να επιδοτούν το φθηνό ρεύμα των εξοχικών. Το κόστος αυτό μάλιστα το είχε μεταφέρει εξ ολοκλήρου στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και εργαστήρια επιβαρύνοντάς τους με 50 εκατ. ετησίως σε μια εποχή που έδιναν μάχη επιβίωσης.

Φθηνό ρεύμα στους αγρότες
Παράταση από την τρόικα εξασφάλισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με το υπ. Περιβάλλοντος, και για την επιδότηση του αγροτικού τιμολογίου. Το βασικό επιχείρημα ήταν ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι από τους χρήστες του είναι πραγματικοί δικαιούχοι, κάτι που θα μπορεί να ελεγχθεί με την εγκατάσταση «έξυπνων μετρητών» τέλη του 2015. Μέχρι τότε, ξενοδοχεία και όχι μόνο θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν ρεύμα φθηνότερο από 40 έως 50% από τους οικιακούς καταναλωτές. Στις πλάτες των καταναλωτών επιδιώκει να μεταφέρει μέσω του ΣτΕ ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Δικτύου) και το κόστος της παροχής δωρεάν ρεύματος ύψους 11,33 εκατ. ευρώ ετησίως στους 6.810 υπαλλήλους του!
http://news247.gr
πηγή: Καθημερινή
Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ):
Ως ΥΚΩ έχουν χαρακτηρισθεί, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης (ΦΕΚ Β’ 1040/07κσι ΦΕΚ Β' 1614/10), οι υπηρεσίες: 

α) παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές των μη διασυνδεδεμένων νησιών, με τιμολογήσεις ίδιες ανά κατηγορία καταναλωτών με αυτές της ηπειρωτικής χώρας και 
β) παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με ειδικό τιμολόγιο στους πολύτεκνους καταναλωτές, όπως αυτοί προσδιορίζονται βάσει της κείμενης νομοθεσίας και 
γ) παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με ειδικό "Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο" (Κ.Ο.Τ.) σε ευπαθείς καταναλωτές, όπως αυτοί προσδιορίζονται βάσει σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Οι μοναδιαίες χρεώσεις για τις ΥΚΩ βασίζονται στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
http://www.dei.gr 

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Σήμερα το ντοκιμαντέρ με τον Έλληνα που «βούτηξε» στην Πύλη της Κολάσεως (Video)

Σήμερα το βράδυ θα γίνει η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του National Geographic που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του κρατήρα Νταρβάτζα στο Τουρκμενιστάν, ο οποίος είναι γνωστός ως «Πύλη της Κολάσεως».

Στο ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί ένας τολμηρός Έλληνας εξερευνητής, ο Γιώργος Κουρούνης, ο οποίος φορώντας ειδική στολή «βούτηξε» στον κρατήρα, συγκεντρώνοντας φωτογραφικό υλικό και ενδιαφέροντα ευρήματα από το εσωτερικό του.

Η σειρά τιτλοφορείται «Εγχείρημα Θανάτου: Ο Κρατήρας της Φωτιάς».

Ο κρατήρας Νταρβάτζα, που δημιουργήθηκε το 1971, καίει ακόμα και σήμερα, δημιουργώντας μια μοναδική εικόνα σε ένα κατά τα άλλα άγονο τοπίο.
Όσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε ο κρατήρας, το σενάριο που επικρατεί είναι ότι οι Σοβιετικοί επιστήμονες έθεσαν φωτιά για να κάψουν δηλητηριώδη αέρια κάτω από μια εξέδρα γεώτρησης, γεγονός που οδήγησε σε κατάρρευση του εδάφους.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013 και ολοκληρώθηκαν πολύ πρόσφατα.
Ο Γιώργος Κουρούνης, είναι ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε μέσα στον κρατήρα για να τον φωτογραφήσει. Το ύψος της Πύλης της Κολάσεως φτάνει τα 69 μέτρα και το πλάτος της 30 μέτρα.


http://www.zougla.gr

Ολοκληρώνει το τελευταίο του ταξίδι το Costa Concordia !!! (Video)

Γένοβα, Ιταλία
Στο λιμάνι της Γένοβας φτάνει την Κυριακή το κατεστραμμένο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, ολοκληρώνοντας το τελευταίο του ταξίδι.

Το πλοίο, το οποίο ναυάγησε τον Ιανουάριο του 2012 στο νησί Τζίλιο, θα διαλυθεί.
Η διαδικασία της απομάκρυνσής του από τη θαλάσσια περιοχή του νησιού Τζίλιο διήρκεσε δύο χρόνια.

Η προσέγγιση στο λιμάνι της Γένοβα είναι εξίσου κρίσιμη. Οι ιταλικές αρχές δηλώνουν ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν τη μόλυνση της θάλασσας, ωστόσο εκφράστηκαν ανησυχίες λόγω των περίπου 100 τόνων καυσίμων που υπάρχουν στο κρουαζιερόπλοιο.
Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποίησε ταξίδι τεσσάρων ημερών μέχρι τη Γένοβα και βρίσκεται λίγο έξω από το λιμάνι της πόλης.

Στη Γένοβα αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, προκειμένου να παρακολουθήσει το τέλος της διαδικασίας.
«Η επιχείρηση ανάκτησης του Concordia δεν ήταν εύκολη. Η Ιταλία την πραγματοποίησε, μια Ιταλία που -όταν προσπαθεί- είναι ικανή να κάνει τα πάντα, ακόμα και να μας εκπλήξει» είπε ο Ρέντσι.

Όπως αναφέρει το BBC, το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο κατασκευάστηκε στη Γένοβα και ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι με επευφημίες, επιστρέφει «πληγωμένο» σπίτι του για να διαλυθεί.

Συνολικά, 32 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 13 Ιανουαρίου του 2012.
http://news.in.gr
Last Journey...

Δείτε ακόμη: 
Animation: Πώς εξελίσσεται η επιχείρηση του Costa Concordia !!! (Video)

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Στην Κόρινθο το μεγαλύτερο ηλιακό πλοίο του κόσμου !!! (video)

Στο λιμάνι της Κορίνθου έδεσε την Πέμπτη το μεγαλύτερο πλοίο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, το οποίο είναι επίσης το πρώτο ηλιακό σκάφος που ολοκλήρωσε τον περίπλου της Γης. Το MS Tûranor PlanetSolar έφτασε στην Ελλάδα στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής.

Το καταμαράν των 31 μέτρων ανήκει στην ελβετική PlanetSolar SA και χρησιμοποιείται σήμερα ως πλωτό εργαστήριο από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Φωτοβολταϊκών πάνελ που καλύπτουν επιφάνεια 500 τετραγωνικών μέτρων παράγουν συνολική ισχύ 93 kilowatt και τροφοδοτούν τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες. Το βράδυ, το πλοίο αντλεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου συνολικού βάρους 8,5 τόνων.

Το όνομα Tûranor, δανεισμένο από το βιβλίο Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Τόλκιν, σημαίνει «Η Δύναμη του Ήλιου».

Το σκάφος καθελκύστηκε το Μάρτιο του 2010 και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους απέπλευσε από το Μονακό για τον περίπλου της Γης. Επέστρεψε στο Μονακό 584 ημέρες αργότερα και έγινε το πρώτο ηλιακό σκάφος που ολοκληρώνει το γύρο του κόσμου.

Το Tûranor συμμετέχει τώρα σε αρχαιολογική έρευνα στον Αργολικό Κόλπο, έξω από την Ερμιόνη. Η μελέτη διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Θα μείνει στην Κόρινθο για τρεις ημέρες και στη συνέχεια θα περάσει τον Ισθμό της Κορίνθου για να φτάσει στον Αργολικό Κόλπο. Αργότερα θα δέσει στο λιμάνι του Ναυπλίου και το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου θα σταθμεύσει στον Πειραιά.

Μικρή ομάδα επισκεπτών  ξεναγήθηκε στο σκάφος το πρωί της Παρασκευής κατά την επίσημη υποδοχή του στην Κόρινθο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.in.gr

Μην καπνίζετε πριν κοιμηθείτε. Τι μπορεί να πάθετε !!!

Καπνίζετε φανατικά; Πόσες φορές πριν κοιμηθείτε, δεν είπατε: "ας κάνω ένα τελευταίο τσιγάρο" και ύστερα το ανάψατε; Την επόμενη φορά που θα το σκεφτείτε πάλι, μην το κάνετε.

Γερμανοί επιστήμονες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου διαπίστωσαν πως όσοι καπνίζουν έστω και ένα τσιγάρο πριν κοιμηθούν, απλά δεν… κοιμούνται όπως πρέπει και δεν ξεκουράζουν το κορμί και τον εγκέφαλό τους, όπως κάποιος που δεν θα καπνίσει ένα τσιγάρο πριν πέσει για ύπνο.
Ο ύπνος τους, είναι άσχημος και ταραγμένος, και δεν φτάνουν σε αυτό που λέμε «βαθύς ύπνος».

Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι το 17% των καπνιστών κοιμούνταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ και το 28% ανέφεραν διαταραχές κατά τον ύπνο τους.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους μη καπνιστές ήσαν κατά πολύ χαμηλότερα. Άγγιζαν το 7% και το 19%.

Η έρευνα των Γερμανών δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό για θέματα βιολογίας του εθισμού «Addiction Biology». Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Στέφαν Κρόος, τόνισε: «Η μελέτη αναδεικνύει για πρώτη φορά την αυξημένη πιθανότητα διαταραχών στον ύπνο των καπνιστών σε σύγκριση με τους μη καπνιστές».

Υπεύθυνη για τις διαταραχές ύπνου, οι επιστήμονες θεωρούν την νικοτίνη η οποία λειτουργεί σαν διεγερτικό στον οργανισμό, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και την πίεση και όλα αυτά λίγα λεπτά πριν πέσουμε να κοιμηθούμε.

Με απλά λόγια ενώ ο οργανισμός μας, και το κορμί μας έχει περιέλθει σε μια κατάσταση χαλαρότητας λίγο πριν κοιμηθεί, η νικοτίνη λειτουργεί σαν μια «βόμβα» που πυροδοτεί ένταση στο νευρικό και όχι μόνο σύστημα.
http://news247.gr

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Λεφτά στους Δήμους για καταφύγια αδέσποτων !!!

Με 1,3 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι δήμοι για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων, με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με την απόφαση του υπουργού, Γ.Καρασμάνη, η οποία προωθήθηκε για προσυπογραφή από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν καταφύγια αδέσποτων ζώων, το ύψος της επιχορήγησης και η διαδικασία καταβολής της.

Δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και η περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων.

Τα κονδύλια που προβλέπονται προέρχονται από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορούν τις νόμιμες, εγκεκριμένες και βεβαιωμένες δαπάνες των Δήμων ή των Συνδέσμων Δήμων, σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, για τα οικονομικά έτη 2010, 2011, 2012 και 2013.

«Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εκπληρώνουμε μια σημαντική χρηματοδοτική υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των Δήμων, οι οποίοι σε συνεργασία με Φιλοζωικά Σωματεία μεριμνούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς» δήλωσε μετά την υπογραφή της απόφασης ο κ.Καρασμάνης.
http://www.matiastanea.gr

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Τέσσερις κόμπρες προστατεύουν μωρό που κοιμάται !!! (Βίντεο)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει εκ νέου το συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τέσσερις κόμπρες να προστατεύουν και να περιφρουρούν ένα μωράκι, λίγων μηνών, που κοιμάται.

Την ώρα που το μωρό δείχνει να πιάνει με το χεράκι του μία κόμπρα και εκείνη δεν αντιδρά καθόλου, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά γύρω από το βίντεο. Κάποιοι χρήστες των Social Media κάνουν λόγο για «μοντάζ» αλλά στην πραγματικότητα, στην Ινδία και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, υπάρχουν αρκετοί γητευτές φιδιών.

Συνήθως, αφαιρούν από τα επικίνδυνα ερπετά τα δόντια τους, τους ράβουν το στόμα και τα χρησιμοποιούν σε διάφορα σόου έως ότου τα φίδια πεθάνουν.


http://www.521news.com

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Συνταξιούχοι ετών 50 επιβαρύνουν το σύστημα -Τέλος στις πρόωρες συντάξεις, τι αλλάζει στο ασφαλιστικό !!!

«Η ύπαρξη συνταξιούχων γήρατος σε ηλικία κοντά ή μικρότερη των 50 ετών στερείται κάθε λογικής». Αυτό ήταν ένα μόνο από τα συμπεράσματα της μελέτης του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, τα ευρήματα της οποίας προκαλούν σοκ. 

Γιατί καταλήγει ότι απέτυχαν παταγωδώς οι προσπάθειες συμμαζέματος των Ταμείων που έχουν γίνει έως τώρα και σημειώθηκε «έκρηξη» συνταξιοδοτήσεων.

Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε μία χώρα γερασμένη, που αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα, δεν έχουν λογική σύμφωνα με τη μελέτη, που εντόπισε αυξημένο αριθμό συνταξιούχων κοντά στα 50 έτη, σε συγκεκριμένες ειδικότητες και Ταμεία, χωρίς να πρόκειται για εργαζομένους σε αντικειμενικά ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τα ευρήματα της μελέτης, την οποία παρουσιάζει στο σύνολό της το «Βήμα της Κυριακής» προδιαγράφουν τα νέα μέτρα που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Η νέα ασφαλιστική ρύθμιση προβλέπει:
   

Ενοποιήσεις Ταμείων αλλά και όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης
    Κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων
    Καθιέρωση ενιαίων όρων ασφάλισης για όλους
    Εκ βάθρων αλλαγές στο σύστημα είσπραξης των εισφορών, με ορίζοντα το 2017, οπότε οι    αντίστοιχοι μηχανισμοί των Ταμείων θα ενσωματωθούν στις εφορίες
    Επανάκριση όλων των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα


Αναλύοντας το κορυφαίο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι ένα ασφαλιστικό σύστημα με χαλαρούς κανόνες συνταξιοδότησης και σχετικά υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης δεν είναι βιώσιμο.

Διαπιστώνουν ότι οι προϋποθέσεις αυτές διαφέρουν σημαντικά τόσο μεταξύ των Ταμείων όσο και μέσα στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο. Το 2010 η μέση ηλικία συνταξιοδότησης ήταν 62,34 έτη (62,39 για τους άνδρες και 63,31 για τις γυναίκες). Το γενικό όριο συνταξιοδότησης ήταν τότε τα 65 χρόνια για τους άνδρες και το 60ο για τις γυναίκες.

Το διάστημα 2010-2013 αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των νέων συνταξιούχων (όσων αποχώρησαν εντός συγκεκριμένων ετών), γεγονός που οφείλεται σε κάποιο βαθμό στην ύφεση της οικονομίας που ωθεί σε μείωση της απασχόλησης. 


Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση του αριθμού των νέων συνταξιοδοτήσεων του Δημοσίου από το 2010 στο 2011, κυρίως λόγω της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας που εφαρμόστηκε τον Νοέμβριο του 2011 και η οποία εξώθησε σε σύνταξη όσους είχαν τουλάχιστον 33 έτη συντάξιμης εργασίας και ηλικία 53 ετών. Επίσης το 2011 καταγράφεται σημαντική αύξηση των νέων συνταξιοδοτήσεων του ΙΚΑ που, αν και για τους άνδρες διορθώνεται, για τις γυναίκες παραμένει και το 2012.

Αντίστοιχα το 2012 παρατηρείται αθρόα έξοδος στον ΟΓΑ τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Τέλος, το 2013 καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση των νέων συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, ειδικά των ανδρών, που σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο αριθμός των νέων συνταξιούχων αυξήθηκε σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με μικρές χρονικές διαφοροποιήσεις, ενώ το 2013 ο συνολικός αριθμός των νέων συνταξιούχων καταγράφει οριακή μείωση.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο αριθμός των νέων συνταξιούχων γυναικών σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2009 και 2012 και από 57.000 εκτοξεύτηκε στις 98.000. Για τους άνδρες οι αντίστοιχες νέες συντάξεις ήταν 95.000 το 2009 και 142.000 το 2011, αύξηση κοντά στο 50%. 


http://www.iefimerida.gr

Σε ποιες περιοχές θα πετάμε από το 2015 με υδροπλάνα (λίστα) !!!

Η Τήνος είναι το πρώτο κυκλαδίτικο νησί που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αν όλα πάνε καλά από 2015 οι Ελληνες θα πετάνε παντού με υδροπλάνα.

Συγκεκριμένα, τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια σε νησιά των Κυκλάδων, του Ιουνίου, του βορείου Αιγαίου, διάφορες παραλιακές περιοχές της χώρας, αλλά και σε λίμνες. Η εταιρεία «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.» έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την κατασκευή 15 υδατοδρομίων, μεταξύ άλλων στα εξής νησιά:

    Τήνο
    Σκόπελο
    Αλόννησο
    Σκύρο
    Ζάκυνθο

Στις εξής παράλιες περιοχές:

    Βόλο
    Αμφιλοχία 


Παράλληλα, προχωρά τις διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων στις εξής λίμνες:
    

Τριχωνίδα στο Αγρίνιο   

Παμβώτιδα στα Ιωάννινα
   Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας
    Πολυφύτου στην Κοζάνη
    Κερκίνη στις Σέρρες
    Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα

Την ίδια ώρα η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει εγκριθεί να αδειοδοτήσει 16 υδατοδρόμια συνολικά στη χώρα, τα οποία είναι τα εξής:

    Κέρκυρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
    Παξών (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
    Ερείκουσας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
    Οθωνών(ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
    Πάτρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας)
    Ρεθύμνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου)
    Λαυρίου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου)
    Ηρακλείου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου)
    Λίμνης Βεγορίτιδας (ιδιοκτησίας Δήμου Αμυνταίου)
    Ραφήνας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας)
    Χερσονήσου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κρήτης)
    Σίφνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Σίφνου)
    Πόρου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Πόρου)
    Χανίων (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Χανίων) 


Υδατοδρόμιο αναμένεται να δημιουργηθεί και τα εξής νησιά και παράλιες περιοχές:

    Σάμος
    Πάτμος
    Πάρος
    Ιθάκη
    Μεσολόγγι
    Καλαμάτα

Αναφορικά με το πρώτο υδατοδρόμιο, αυτό της Τήνου, ανάδοχος της διαδικασίας ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Τήνου ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου και Άνδρου.

Είναι το πρώτο νησί στις Κυκλάδες που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για υδατοδρόμιο και ακολούθησε τον δρόμο της επιλογής αναδόχου επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει εξ αρχής την υποβολή αίτησης για αδειοδότηση, θα κατασκευάσει το υδατοδρόμιο και στη συνέχεια θα αναλάβει ως Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου. Το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο της Τήνου & Άνδρου δεν επιβαρύνεται με οποιοδήποτε κόστος.


«Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. προχωράει με σταθερά βήματα και αναμένεται σύντομα να έχει ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων και στις Κυκλάδες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. .

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει: «Η Τήνος είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς με πολλούς επισκέπτες και αυξημένο τον θρησκευτικό τουρισμό που πολύ σύντομα θα αποκτήσει διασύνδεση με όλη την Ελλάδα μέσω των υδροπλάνων… Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους πιθανούς προορισμούς, οι οποίοι θα οδηγήσουν και στην προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στοχεύουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων όπου θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση της Τήνου με την υπόλοιπη Ελλάδα».


Η Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων και σε άλλα νησιά και σύντομα θα έχει αναπτύξει προορισμούς προς όλη την Ελλάδα. Παράλληλα πολλοί Δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διαγωνισμούς για τα υδατοδρόμια τους και άλλοι προχωράνε με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την παραχωρήσεις στα λιμάνια τους.

http://www.imerisia.gr

Κατέρρευσε τμήμα της παλαιάς εθνικής στο Μελίσσι Κορινθίας !!!

Κατέρρευσε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών στο Μελίσσι Κορινθίας, λίγο πριν από το Ξυλόκαστρο. Για λόγους προστασίας των διερχόμενων αυτοκινήτων, περιπολικό της αστυνομίας ρυθμίζει εκ περιτροπής την κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής κατέρρευσε η μια λωρίδα κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών στο 28ο χιλιόμετρο, εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού.
Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και η αστυνομία, όπου τοποθέτησαν πινακίδες και προειδοποιητικούς κώνους.

Στο προβληματικό τμήμα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων, ενώ υπάρχει και περιπολικό της τροχαίας.


http://www.ethnos.gr

Καρτέρι έξω απο το ΑΤΜ σε Ελευσίνα και Άνω Λιόσια !!!

Συνελήφθη στην Ελευσίνα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Θριασίου Πεδίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 25χρονος ημεδαπός (ΡΟΜΑ), για ληστείες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Ελευσίνας και των Άνω Λιοσίων. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Ελευσίνας, ο συλληφθείς, μαζί με δύο άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον διέπρατταν ληστείες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Ελευσίνας και των Άνω Λιοσίων. 

Ειδικότερα, μετέβαιναν έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα στις εν λόγω περιοχές και εντόπιζαν άτομα που έκαναν αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Με σωματική βία αποσπούσαν τα χρήματα
Στη συνέχεια, τα παρακολουθούσαν και με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν τα χρήματα. Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει δύο (2) ληστείες στην Ελευσίνα και μία (1) στα Άνω Λιόσια. 


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 25χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε οκτώ (8) φυσίγγια, ένα περίστροφο, 124 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πλήθος κλοπιμαίων (κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές). 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του καθώς και για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. 

http://www.thriassio.gr

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Ο Στέφανος Γουναράς στο Stardust στην Ελευσίνα !!! (Video)

Τον Στέφανο Γουναρά, ένα ανερχόμενο αστέρι του Ελληνικού τραγουδιού απολαύσαμε την Παρασκευή το βράδυ στο καφέ Stardust στην Ελευσίνα.
Μαζί του εμφανίστηκαν επίσης, η Κέλλυ Βασιλειάδου και ο Νεκτάριος Μανίκας.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Δίδυμοι υδροστρόβιλοι "χόρεψαν" στο Αιγαίο !!!

Εντυπωσιακό θέαμα παρακολούθησαν το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι της Πάλτσης Πηλίου, καθως, δύο υδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους στη θάλασσα του Αιγαίου μόλις δύο χιλιόμετρα από την θάλασσα της περιοχής.

Λίγη ώρα αργότερα οι υδροστρόβιλοι κατευθύνθηκαν προς τις Βόρειες Σποράδες και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Το εντυπωσιακό και σπάνιο καιρικό φαινόμενο απαθανάτισαν κάτοικοι και τουρίστες της περιοχής, ενώ, για τους περισσότερους ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν υδροστρόβιλους.

http://www.parapolitika.gr

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Κι' όμως δεν είναι πετρελαιοκηλίδα !!! (video)

Με την πρώτη ματιά μοιάζει με πετρελαιοκηλίδα αλλά πρόκειται για ένα τεράστιο κοπάδι από σαρδέλες κοντά στο Scripps Pier στο Scripps Institution of Oceanography στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η συγκέντρωση συνέβη στις 8 Ιουλίου του 2014 και το υλικό είναι τραβηγμένο από το προσωπικό του Scripps ενώ το υποβρύχιο βίντεο από τους απόφοιτους του Scripps Julia Fiedler, Sean Crosby και Bonnie Ludka.

Προσέξτε πως αντιδρά το κοπάδι από κοινού προκειμένου να αποφύγει τους κολυμβητές!http://www.piperies.gr

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Προσβάσιμη ξανά η παραλία του Μύρτου !!!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον δρόμο που οδηγεί στην πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς, τον Μύρτο. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος.

Οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τους δύο σεισμούς, που ταρακούνησαν το νησί στις αρχές του χρόνου, έπρεπε να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά κι έτσι η πρόσβαση αποκλείστηκε από τα μέσα Ιουνίου.

Υπολογίζεται ότι έως το τέλος του φθινοπώρου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ γίνονται κανονικά τα δρομολόγια των φέρι από το λιμάνι του Ληξουρίου προς το Αργοστόλι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://news247.gr

Ένας μυστηριώδης κρατήρας στο "τέλος του κόσμου" !!! (video)

Ένας τεράστιος, αλλά μυστηριώδης κρατήρας που εντοπίστηκε στη μακρινή Σιβηρία, ανάγκασε τους επιστήμονες να ψάχνουν να βρουν απαντήσεις: Ήταν μετεωρίτης; Ήταν όπλο; Ή μήπως ήταν ένα σημάδι έκρηξης από την υπερθέρμανση του πλανήτη;

Το φαινομενικά απύθμενο κοίλωμα εντοπίστηκε από το ελικόπτερο μιας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που πετούσε πάνω από τη βορινή Σιβηρία – μια περιοχή περιβόητη για καταστροφικά γεγονότα. Το μέρος όπου βρέθηκε ο κρατήρας, είναι γνωστό ως Yamal, που σημαίνει “το τέλος του κόσμου”.

Το πιο θανάσιμο χτύπημα μετεωρίτη της σύγχρονης εποχής – η έκρηξη της Tunguska – συνέβη στην περιοχή το 1908. Ισοπέδωσε τεράστιες εκτάσεις δασικής γης σε μια περιοχή 2000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Καμία τέτοια λάμψη από έκρηξη ή σεισμικό γεγονός δεν έχει καταγραφεί πρόσφατα. Παρ' όλα αυτά, εμφανίστηκε αυτή η μυστηριώδης κοιλότητα.


Το ειδησεογραφικό site, The Siberian Times, αναφέρει ότι οι έκπληκτοι επιβάτες στο ελικόπτερο είπαν στον πιλότο να γυρίσει με το ελικόπτερο γύρω από τον μυστηριώδη κρατήρα. Τότε ο μηχανικός Konstantin Nikolaev τράβηξε σε video την κοιλότητα και ανέβασε το απόσπασμα στο YouTube.

Από τη στιγμή που το video εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, έχει γίνει χαμός από τις φήμες για UFO, μυστικές εισόδους στο εσωτερικό της Γης, όπως επίσης και τις πιο κοινότυπες φήμες περί περιοχών δοκιμής όπλων και για θεωρίες πτώσης μετεωριτών.

“Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι μετεωρίτης”, είπε στα μέσα αντιπρόσωπος του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας. Η Ρωσίδα επιστήμονας Anna Kurchatova, από το Υπό – Αρκτικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, πιστεύει ότι η αιτία για τον κρατήρα πρέπει είναι πιο λογική από την υπερθέρμανση του πλανήτη.


Το παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας – γνωστό ως permafrost (μόνιμα παγωμένο έδαφος) – περιέχει εκατομμύρια τόνους μεθανίου. Καθώς η επιφάνεια του εδάφους θερμαίνεται, το αέριο αρχίζει να απελευθερώνεται και να συγκεντρώνεται σε πτητικούς θύλακες. Ένα μείγμα νερού, άλατος και αερίου μπορεί να πυροδότησε μια υπόγεια έκρηξη. Μια άλλη πιθανότητα είναι ο θύλακας αερίου απλά να ανέπτυξε αρκετή πίεση ώστε να έσκασε όπως ένας φελλός από σαμπάνια.

Τα στοιχεία για την αιτία δημιουργίας του κρατήρα δεν βρίσκονται πολύ μακριά. Μία επιστημονική ομάδα έχει σταλεί για να ερευνήσει την κοιλότητα και πρόκειται να φτάσει στην τοποθεσία την Πέμπτη, όπως αναφέρουν οι Siberian Times.


Η αποστολή περιλαμβάνει ειδικούς από το Κέντρο για τη Μελέτη της Αρκτικής και το Ινστιτούτο Κρυόσφαιρας της Ακαδημίας Επιστημών, στη Ρωσία. Θα πάρουν δείγμα από το έδαφος, το νερό και τον αέρα της περιοχής με σκοπό να καθορίσουν τη φύση της κοιλότητας.

Ο κρατήρας βρέθηκε στην αυτόνομη επικράτεια του Yamalo – Nenets, περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Bovanenkovo. Η χερσόνησος, που βρέχεται από τα νερά της Αρκτικής, είναι η πηγή της εξαγωγής από τη Ρωσία φυσικού αερίου στην ευρεία αγορά της Ευρώπης.


Large crater appears at the 'end of the world' από allthewebnews
(Πηγή: News.com.au)
http://news247.gr

Κάποια πράγματα η τεχνολογία δεν θα τα αντικαταστήσει ποτέ !!! (video)


Δείτε το συγκινητικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!Η νέα ανακάλυψη του Curiosity !!!

Με ενθουσιασμό οι επιστήμονες της NASA παρουσίασαν το νέο εύρημα του ρόβερ Curioasity στον Άρη.

Πρόκειται για τα απομεινάρια ενός «σιδερένιου» μετεωρίτη, παρόμοια με εκείνα που είχαν «δει» οι προκάτοχοί του, τα ρόβερ Spirit και Opportunity. Ο μετεωρίτης ονομάζεται «Lebanon» και η σύστασή του αποτελεί ένα κράμα σιδήρου και νικελίου.
Ο «Lebanon» έχει μήκος 2 περίπου μέτρα. Oι «σιδερένιοι» μετεωρίτες θεωρούνται πιο σπάνιοι από τους πέτρινους.

http://www.zougla.gr

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Animation: Πώς εξελίσσεται η επιχείρηση του Costa Concordia !!! (Video)

Ρώμη
Σε μια από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες επιχειρήσεις ανέλκυσης στην ιστορία της ναυσιπλοΐας, διεθνής κοινοπραξία ολοκλήρωσε τη Δευτέρα το πρώτο στάδιο της ανέλκυσης του Costa Concordia, δύο χρόνια μετά τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου στις ιταλικές ακτές.Το πλοίο των 114.500 τόνων, περίπου διπλάσιο σε μέγεθος από τον Τιτανικό, ανασηκώθηκε το μεσημέρι περίπου ένα μέτρο πάνω από την υποβρύχια πλατφόρμα που το κρατούσε σταθερό και όρθιο από το Σεπτέμβριο του 2013.

Εφόσον διατηρήσει το κύτος τη δομική του ακεραιότητα, οι μηχανικοί της επιχείρησης θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το Σάββατο την επιχείρηση ρυμούλκησης μέχρι τη Γένοβα, όπου το πλοίο θα διαλυθεί και θα πουληθεί για σκραπ.


Παγωμένο στο χρόνο: βίντεο από το εσωτερικό του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου
«Το πλοίο βρίσκεται σε όρθια θέση και δεν γέρνει κατά μήκος ή κατά πλάτος. Αυτό είναι εξαιρετικά θετικό» δήλωσε ο Φράνκο Πορσελάκια, επικεφαλής της ιταλο-αμερικανικής κοινοπραξίας που ανέλαβε την ανέλκυση, περίπου έξι ώρες μετά την έναρξη των εργασιών της Δευτέρας.

Τα στάδια της όλης επιχείρησης από τη βύθιση του Costa Concordia μέχρι τη διάλυσή του παρατίθενται στο παραπάνω animation που δημιούργησε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κρουαζιερόπλοιο, μήκους 290 μέτρων, προσέκρουσε σε ύφαλο λίγο έξω από τις ακτές του νησιού Τζίλιο της Τοσκάνης τον Ιανουάριο του 2012, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 32 από τους 4.200 επιβαίνοντες.

Το σκάφος έγειρε με τη δεξιά πλευρά στον ύφαλο και μόνο ένα μικρό τμήμα παρέμενε πάνω από την επιφάνεια.

Στην πρώτη φάση της επιχείρησης, το σκάφος δέθηκε με συρματόσχοινα για να μην κυλήσει στον κεκλιμένο βυθό. Ο κενός χώρος ανάμεσα στο κύτος και τον ύφαλο γεμίστηκε με σάκους τσιμέντου, ενώ στην αριστερά πλευρά του πλοίου τοποθετήθηκαν γιγάντια μεταλλικά κουτιά που σταδιακά γέμισαν νερό για να αυξήσουν το βάρος.Timelapse της περυσινής επιχείρησης ανόρθωσης του Costa Concordia
Στην επόμενη φάση, η οποία ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2013, συρματόσχοινα τράβηξαν την αριστερή πλευρά και οριζοντίωσαν το σκάφος, το οποίο ακούμπησε σε μια τεχνητή πλατφόρμα που είχε κατασκευαστεί στο μεταξύ σε βάθος περίπου 30 μέτρων.

Οι δεξαμενές νερού που χρησιμοποιήθηκαν στην ανόρθωση του σκάφους, μαζί με τις αντίστοιχες δεξαμενές που συνδέθηκαν στη δεξιά πλευρά, βοηθούν τώρα στην ανέλκυση του σκάφους.

Τη Δευτέρα οι μηχανικοί της επιχείρησης άρχισαν να διοχετεύουν αέρα μέσα στα γιγάντια κουτιά για να απομακρύνουν το νερό και να αυξήσουν την πλευστότητα μέχρι το σκάφος να ανασηκωθεί από το βυθό.

«Οι βασικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η επιχείρηση είναι ότι το σκάφος θα μπορούσε να λυγίσει καθώς ανασηκώνεται, ή ότι οι αλυσίδες που περνούν κάτω από το πλοίο θα μπορούσαν να σπάσουν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νικ Σλόουν, επικεφαλής των εργασιών.

Στη διάρκεια της επιχείρησης βρισκόταν πάνω στο Costa Concordia ομάδα 42 ατόμων, τα θα οποία θα έπρεπε να απομακρυνθούν εσπευσμένα αν κάτι πήγαινε στραβά.

Το κύτος επιπλέει τώρα περίπου ένα μέτρο πάνω από την υποβρύχια πλατφόρμα, και τα 13 καταστρώματα θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά για σημεία δομικών βλαβών.

Αν το κρουαζιερόπλοιο σπάσει σε κομμάτια θα πρέπει να διαλυθεί επιτόπου, ένα ενδεχόμενο που ανησυχεί τη Greenpeace και άλλων οργανώσεων λόγω του κινδύνου διαρροής τοξικών υλικών.

Η επιχείρηση ανέλκυσης αναμένεται να κορυφωθεί από την Πέμπτη έως το Σάββατο,οπότε θα διοχετευτεί περισσότερος αέρας στις πλευρικές δεξαμενές και το σκάφος θα ανυψωθεί περαιτέρω, μέχρι να μείνουν βυθισμένα μόνο τα 18 κατώτερα μέτρα.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης θα μπορούσε να ξεκινήσει το Σάββατο. Στο τελικό του ταξίδι, το Costa  Concordia θα ρυμουλκηθεί με σταθερή ταχύτητα δύο κόμβων στο τετραήμερο ταξίδι μέχρι τη Γένοβα.

Πριν αρχίσει η διάλυση του πλοίου όλοι οι χώροι θα ερευνηθούν με την ελπίδα ανεύρεσης των δύο του τελευταίου θύματος της τραγωδίας που δεν έχει βρεθεί ως σήμερα -η σορός ενός σερβιτόρου του κρουαζιερόπλοιου, του Ινδού Ρούσελ Ρέμπελο.

Η Costa Crociere, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Costa Concordia, εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα ότι το συνολικό κόστος από τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ανέλκυσης και διάλυσης, θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ.
http://news.in.gr
Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Ξαφνική χαλαζόπτωση με «κοτρόνες» σε παραλία !!! (Video)

Πανικόβλητοι έτρεχαν οι λουόμενοι όταν άρχισε να ρίχνει χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, όπως ανέφεραν τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης.

Αν και στα μέσα του καλοκαιριού και σε μια μέρα που ήταν από τις πλέον ζεστές για τα δεδομένα της Σιβηρίας –το Σάββατο- ο καιρός έκανε τον κόσμο να προσπαθεί να καλυφθεί για να μην τραυματιστεί.

Από τον ουρανό έπεφταν… πέτρες, την ώρα που αρκετοί άνθρωποι απολάμβαναν το μπάνιο τους στην παραλία Nautilus του Ob River στην περιοχή Novosibirsk. Η συγκεκριμένη είναι η πιο δημοφιλής στην πόλη και ήταν γεμάτη τη στιγμή που άρχισε η σφοδρή κακοκαιρία. Αμέσως άρχισαν να ακούγονται ουρλιαχτά και κλάματα παιδιών. Όσοι βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα «πετάχτηκαν» έξω και όλοι… το έβαλαν στα πόδια.

Ο αέρας λυσσομανούσε και ένας τολμηρός αποφάσισε να το βιντεοσκοπήσει με το κινητό του. Μάλιστα, ακούγεται και μια γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη –στον σύντροφο της- «αν πεθάνω να ξέρεις ότι σε αγαπώ»! Σημειωτέον, η υψηλή θερμοκρασία έφτασε να πέσει στο… μηδέν.


http://www.otherside.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...