Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Πως θα πάω σε οποιοδήποτε προορισμό θέλω !!!

http://www.star.gr/Pages/xryso-polis.aspx
Θέλετε να ταξιδέψετε, βρείτε τη διαδρομή σας παντού στην Ελλάδα ακόμα και μεταξύ στεριάς και θάλασσας.

πατήστε εδώ:
http://www.star.gr/Pages/xryso-polis.aspx

Φρένο στις κλοπές κινητών: Πως η συσκευή σας θα καθίσταται άχρηστη !!!

Τέλος στις κλοπές κινητών βάζει ο νέος κανονισμός λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που θέτει σήμερα σε εφαρμογή η  Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωιών και Ταχυδρομείων, δημιουργώντας μαύρες λίστες κλεμμένων συσκευών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θέτει σε άμεση εφαρμογή το κλείδωμα της συσκευής σε περίπτωση κλοπής. 

Οι διατάξεις προβλέπουν ότι το αργότερο έως τις 25 Σεπτεμβρίου οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει, να ενημερώνουν και να τηρούν μαύρες λίστες με τους διεθνείς κωδικούς IMEI (International Mobile Equipment Identity) των κλεμμένων τηλεφώνων των συνδρομητών τους.

Με τον τρόπο αυτό ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να πωληθεί στο εγχώριο παρεμπόριο καθώς δεν θα μπορεί να ενεργοποιηθεί με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.

Η εγγραφή του κωδικού αυτού στη λίστα γίνεται από τον ίδιο τον χρήστη, με δήλωση την κλοπή του κινητού στην εταιρεία που ανήκει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο χρήστης να γνωρίζει τον μοναδικό κωδικό της συσκευής του, τον οποίο και μπορεί να τον βρει πατώντας τον κωδικό *#60# ή από το μενού Ρυθμίσεων του κινητού.

Κάθε πάροχος ανά εβδομάδα θα αποστέλλει στις άλλες εταιρείες τους κωδικούς ΙΜΕΙ κλεμμένων κινητών των χρηστών του, ώστε να απαγορεύουν και αυτοί με τη σειρά τους την πραγματοποίηση κλήσεων στο δίκτυό τους από τη συγκεκριμένη συσκευή, μέσα σε πέντε ημέρες το πολύ.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν σε φραγή από το δίκτυό τους για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί. Ο κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να δηλώσει στην εταιρεία που ανήκει την κλοπή της συσκευής και τον μοναδικό αριθμό IMEI  που τη συνοδεύει. 

Το "κλείδωμα" της συσκευής δε θα αφορά πλέον μόνο στην κάρτα SIM αλλά θα είναι ολικό, καθιστώντας έτσι την συσκευή ανενεργή στην χώρα μας αλλά και σε ορισμένα δίκτυα του εξωτερικού.

Η εγγραφή του ΙΜΕΙ ενός κινητού στη λίστα με τους διεθνείς κωδικούς μπορεί να πραγματοποιηθεί και ύστερα από σχετικό αίτημα της Αστυνομίας.

Οι χρήστες κινητών των οποίων ο κωδικός ΙΜΕΙ έχει μπλοκαριστεί θα καλούνται από τις εταιρείες να αποδείξουν τον νόμιμο τρόπο απόκτησης της συσκευής και μάλιστα σε χρόνο προγενέστερο της δήλωσης κλοπής. 

Εάν υπάρχει τέτοια απόδειξη η εταιρεία θα αποφασίζει την άρση του μπλοκαρίσματος της συσκευής ενημερώνοντας σχετικά και τον χρήστη που είχε υποβάλει αίτημα για το μπλοκάρισμα καθώς και τις άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. 

http://news247.gr

Ελευσίνα: Δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών και φρούτων από το σωματείο "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" !!! (video)

Ελευσίνα: Σήμερα Τετάρτη 30/04/2014 και ώρα 10:30 επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως έγινε δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών και φρούτων σε όλους τους πολίτες από το σωματείο  "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"

δείτε το βίντεο: 

zouzounews

Το ταχύτερο ζώο στον κόσμο καλύπτει 322 φορές το μήκος του σώματός του ανά δευτερόλεπτο !!!

Το ταχύτερο ζώο στον κόσμο αναλογικά με το μέγεθός του αναδείχθηκε ένα αρθρόποδο που ζει στην Νότιο Καλιφόρνια.

Πρόκειται για το ακάρι Paratarsotomus macropalpis το οποίο έχει μέγεθος σησαμιού και μπορεί να διασχίσει απόσταση ίση με 322 φορές το μήκος του σώματός του σε ένα μόλις δευτερόλεπτο. Έχει οκτώ πόδια καθένα από τα οποία ανεβοκατεβαίνει 135 δευτερόλεπτα.

Σε ανθρώπινα μεγέθη αυτό μεταφράζεται σε ταχύτητα 2000 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το ταχύτερο θηλαστικό ο γατόπαρδος που επιταχύνει με 96 χιλιόμετρα ανά ώρα καλύπτει 16 φορές το μήκος του σώματός του ανά δευτερόλεπτο.
Το ταχύ ακάρι είναι ενδημικό είδος της Νότιας Καλιφόρνιας και, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί κανείς να το δει να τρέχει πάνω σε πέτρες ή πεζοδρόμια. Επίσης, ανταπεξέρχεται σε δύσκολες συνθήκες με θερμοκρασίες της τάξης των 60 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάμιουελ Ρούμπιν, ο φοιτητής του Κολεγίου Pitzer της Καλιφόρνια που μέτρησε την ταχύτητα του ακάρεος η μελέτη του ζωυφίου θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ρομπότ υψηλής ταχύτητας.

Ωστόσο, η αναπαραγωγή της σχετικής ταχύτητας του ακάρεος σε μεγαλύτερη κλίμακα δεν μπορεί να είναι εφικτή καθώς όταν οι διαστάσεις ενός ζώου μεγαλώνουν, η επιφάνεια αυξάνεται στο τετράγωνο ενώ ο όγκος (και η μάζα) αυξάνονται στον κύβο. Αυτό σημαίνει ότι ένα ζώο που θεωρητικά θα μπορούσε να αναπτύξει αντίστοιχη ταχύτητα θα ήταν τόσο βαρύ που δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.
http://www.econews.gr

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Τα επαγγέλματα ... του μέλλοντος !!!

Τι δουλειές θα κάνουμε το 2030
Μέχρι τα ρομπότ να φτάσουν να κάνουν τη δουλειά μας στο εγγύς μέλλον, οι άνθρωποι θα ανοίγουν νέους δρόμους δημιουργώντας νέες εργασίες.

Η Canadian Scholarship Trust Plan προέβλεψε τις πιθανές εργασίες που θα είναι διαθέσιμες το 2030.

Διαχειριστής θανάτου
Σκοπός του να προγραμματίζουν τα χρόνια πριν το θάνατο του κάθε ενδιαφερόμενου.

Σύμβουλος ρομπότ
Θα είναι σε ετοιμότητα για να καθορίσει τις καλύτερες επιλογές για να παρέχουν φροντίδα και εξυπηρέτηση των πελατών.

Επιδιορθωτής υπαίθριου χώρου
Θα επανορθώνει τις ζημίες  που έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι στην ύπαιθρο. Η συγκεκριμένη δουλεία ταιριάζει σε όσους έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Απλοποιητές διαδικασιών
Εμπειρογνώμονες που θα έχουν σκοπό να απλουστεύσουν τις μέρες των επιχειρηματιών.

Σχεδιαστής παιχνιδιών
Θα συνδέει τις καθημερινές δραστηριότητες με υπηρεσίες και προϊόντα για να γίνει ο κόσμος καλύτερος μέσα από τα παιχνίδια.

Τηλεχειρουργός
Θα ειδικεύονται στην εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων σε ασθενείς εξ αποστάσεως. Εκτός από ένα πτυχίο στην ιατρική, οι χειρουργοί θα έχουν προϋπηρεσία στη ρομποτική και την τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών.

Σχεδιαστές σκουπιδιών
Θα μεριμνούν ώστε γίνεται αποτελεσματική η ανακύκλωση.

"Θαλασσοπόροι" της υγειονομικής περίθαλψης
θα παρέχουν υποστήριξη στις οικογένειες που αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν το άγχος της ασθένειας.

Media Remixer
Θα μιξάρει τα πάντα... ήχο, εικόνα με σκοπό να διασκεδάζει τον κόσμο.

Νοσταλγολόγος
Δουλειά τους θα είναι να αναδημιουργούν ευχάριστες αναμνήσεις και για τους πελάτες τους.
cretalive

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου, Ενωτικού Συνδυασμού Ελευσίνας Μαγούλας !!! (Video)

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Ενωτικού Συνδυασμού Ελευσίνας Μαγούλας και παρουσίαση των υποψηφίων από τον υποψήφιο και νυν Δήμαρχο Γεώργιο Τσουκαλά, χτες Κυριακή 27-4-2014 στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου.
Δείτε το βίντεο:


Νεαροί ελέφαντες «το ρίχνουν έξω» και μεθούν σε πάρκο στη Ν.Αφρική !!!

Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική
Ένα κοπάδι νεαρών ελεφάντων αποφάσισε... να το ρίξει έξω. Οι ελέφαντες που ζουν σε πάρκο της Νοτίου Αφρικής, άρχισαν να συμπεριφέρεται παράλογα. Η εξήγηση; Ήταν μεθυσμένοι.

Ο Ρος Κούπερ, ένας από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Πάρκο Σινγκίτα Κρούγκερ φωτογράφισε τους ελέφαντες να πέφτουν κάτω μεθυσμένοι, έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες του φρούτου μαρούλα.
Οι νεαροί ελέφαντες σκόνταφταν και έπεφταν ζαλισμένοι πάνω στα αδέλφια τους. Φαίνεται πως οι ελέφαντες απόλαυσαν αρκετά... κοκτέιλ μαρούλα.

Το φρούτο, το οποίο πολλοί περιγράφουν ως γλυκό και δροσιστικό, θεωρείται ότι μεθάει τα μεγάλα θηλαστικά, όταν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.
http://news.in.gr
Σχετικό βίντεο με ζώα της Αφρικής

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Οι δέκα χειρότερες τρικυμίες σε ένα απίστευτο βίντεο !!!

Οι δέκα χειρότερες τρικυμίες που έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Τα πλάνα μέσα από το κρουαζιερόπλοιο είναι απίστευτα, με τους επιβάτες να σέρνονται από την μία πλευρά του πλοίου στην άλλη χωρίς να μπορούν να κρατηθούν!

Το βίντεο δείχνει διάφορους τύπους πλοίων που αντιμετώπισαν την μανία της θάλασσας.apocalypsejohn

Pyro Board= Νότες + Γκάζι !!! (Video)

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Νέα μέθοδος τεχνητής πρόκλησης βροχής !!!

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια μέθοδο με τη χρήση λέιζερ η οποία όπως υποστηρίζουν μπορεί να προκαλέσει βροχή αλλά και να δημιουργήσει κεραυνούς.

Διπλό χτύπημα
Τη μέθοδο ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και του Κολεγίου Οπτικής και Φωτονικής της Φλόριδα και χρησιμοποιεί ένα σύστημα που αποτελείται από ένα ισχυρό λέιζερ και εκτελείται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι δέσμες του λέιζερ χτυπούν τα νέφη έτσι ώστε να «διεγείρουν» τα σωματίδια που βρίσκονται στο εσωτερικό τους.

Μια δεύτερη «επίθεση» του λέιζερ σε αυτά τα νέφη ενεργοποιεί τον μηχανισμό πρόκλησης βροχής. Σύμφωνα με τους ερευνητές το σύστημα τους μπορεί να παράξει και κεραυνούς κατά παραγγελία.
Η νέα μέθοδος δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Photonics».
katohika
Πηγή: tovima.gr

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Ποια προϊόντα σαρώνουν στο εξωτερικό και απογειώνουν τις ελληνικές εξαγωγές !!!

Παγκόσμιες πρωτιές προσφέρει η αγροτική παραγωγή στη χώρα καθώς προϊόντα από την Ελλάδα έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τον κόσμο. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «στην ελληνική γεωργία αντιστοιχεί το 29% της αξίας των ελληνικών εξαγωγών (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών)». Ενδεικτικό είναι πως σχεδόν 1/3 από τα κορυφαία 100 εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα συνδέονται άμεσα με την αγροτική, με την πρωτογενή παραγωγής της Ελλάδας.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον ΠΣΕ, η Ελλάδα είναι πρώτος προμηθευτής 43 αγροτικών προϊόντων σε 12 χώρες, δεύτερος προμηθευτής 19 προϊόντων σε 15 χώρες, τρίτος προμηθευτής 23 προϊόντων σε άλλες 15 χώρες και τέταρτος προμηθευτής 22 προϊόντων σε 14 χώρες.


Οι πρωτιές της Ελλάδας

  • Είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας, όπως οι τσιπούρες και τα λαβράκια.
  • Είναι στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ελιάς, ελαιολάδου, ακτινιδίων και κρόκου (σαφράν).
  • Είναι στην πέμπτη θέση στις εξαγωγές σπαραγγιών και 15η στις εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων.
  • Στο TOP 10 των χωρών με παραγωγή και εξαγωγές βαμβακιού, παρά τη σημαντική μείωση της παραγωγής τα τελευταία χρόνια.
  • Είναι η χώρα παραγωγής για πάνω από 100 προϊόντα που έχουν ελληνική ΠΟΠ-Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ή Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη καθιστώντας τα μοναδικά σε όλο τον κόσμο, όπως η μαστίχα και η φέτα.

Η Ελλάδα αποτελεί βασικό προμηθευτή αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές

Η Ελλάδα αποτελεί βασικό προμηθευτή αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές με σημαντική παρουσία στις περισσότερες αγορές των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ο.Ο.Σ.Α. Μάλιστα περιλαμβάνεται στους πέντε πρώτους προμηθευτές αγροτικών προϊόντων σε 25 χώρες με ποσοστά συμμετοχής στις εισαγωγές τους που ξεπερνούν το 80%.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι ο πρώτος προμηθευτής 43 αγροτικών προϊόντων σε 12 χώρες, ο δεύτερος προμηθευτής 19 προϊόντων σε 15 χώρες, ο τρίτος προμηθευτής 23 προϊόντων σε 15 χώρες, ο τέταρτος προμηθευτής 22 προϊόντων σε 14 χώρες και ο πέμπτος προμηθευτής 19 προϊόντων επίσης σε 14 χώρες.

Ποιοι είναι οι βασικοί ανταγωνιστές της Ελλάδας

Κύριος προορισμός των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Βασικοί ανταγωνιστές μας στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς τις χώρες - μέλη της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α., είναι η Ισπανία και η Ιταλία που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτον (31,2%) του συνολικού ανταγωνισμού. Παράλληλα και η Τουρκία αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους ανταγωνιστές της Ελλάδος στα αγροτικά προϊόντα. Η γειτονική χώρα καταλαμβάνει την έκτη θέση αντιπροσωπεύοντας το 3,4%, του συνολικού ανταγωνισμού.

Τσαυτάρης: Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων φέτος μπορεί να ανέλθουν στα 30 δισ.

Την πρόβλεψη ότι οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων φέτος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να ανέλθουν στα επίπεδα των 30 δισ. ευρώ, διατύπωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο για την εξωστρέφεια του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Τσαυτάρης χαρακτήρισε «ναυαρχίδα» των ελληνικών εξαγωγών τον αγροδιατροφικό τομέα και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο για την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται το Μητρώο Εγκεκριμένων Εμπόρων, το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, τα Προγράμματα Προώθησης Εξαγωγών κατά κλάδο και κατά προϊόν, καθώς και ο κανονισμός για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων σε τρίτες χώρες που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά, σε ό,τι αφορά το Μητρώο Εγκεκριμένων Εμπόρων, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι μόλις στον ένα μήνα λειτουργίας του αριθμεί 36 έως 40 συμμετοχές που περιλαμβάνουν ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς, εκτιμώντας ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τις 60.

Τα 20 πιο εξαγώγιμα προϊόντα του 2013
http://www.iefimerida.gr

Τα θαλασσινά κρύβουν το μυστικό της μακροζωίας;

Η γλυκοζαμίνη δημιουργείται κυρίως από το κέλυφος των θαλασσινών, όπως είναι οι γαρίδες, τα καβούρια και ο αστακός.
Στο κέλυφος των θαλασσινών φαίνεται ότι βρίσκεται το κλειδί για τη μακροζωία, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη μια ουσία που παράγεται από αυτό φαίνεται ότι αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Η ουσία λέγεται γλυκοζαμίνη και όπως διαπίστωσαν επιστήμονες στην Ελβετία κατά τη διάρκεια της μελέτης τους σε ποντίκια, η χορήγησή της συμπληρωματικά με την κανονική διατροφή μπορεί να χαρίσει χρόνια ζωής.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, οι οποίοι αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι η γλυκοζαμίνη φαίνεται ότι «ξεγελά» κατά κάποιον τρόπο τον οργανισμό δημιουργώντας αμινοξέα, τα οποία εκείνος αντιλαμβάνεται σαν πρωτεΐνες.

Έτσι, ο οργανισμός νομίζει ότι από τη διατροφή λαμβάνει κυρίως πρωτεΐνες και όχι υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να μειώνεται το σωματικό βάρος και να αποφεύγεται ο κίνδυνος σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως είναι ο διαβήτης και η υπέρταση.

Η γλυκοζαμίνη δημιουργείται κυρίως από το κέλυφος των θαλασσινών, όπως είναι οι γαρίδες, τα καβούρια και ο αστακός, ενώ ο οργανισμός αρχίζει να την παράγει μετά την ηλικία των 45 ετών.

Μάλιστα, ήδη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, επειδή συμβάλλει στην παραγωγή αρθρικού υγρού και ενεργοποιεί τη διαδικασία της αυτοΐασης στους χόνδρους.

Παλαιότερη μελέτη με θέμα τη γλυκοζαμίνη και τη σχέση της με τη μακροζωία, έδειξε ότι η ουσία μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σχεδόν κατά 20%, τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 13% και από σοβαρές παθήσεις του αναπνευστικού κατά 41%.

Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε το 2012 από ερευνητές του αμερικανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο Fred Hutchinson, με τη συμμετοχή 77.000 ατόμων, ενώ τα αποτελέσματά της είχαν δημοσιευθεί στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Επιδημιολογίας.
naftemporiki

Που ''ανοίγουν'' 90.000 θέσεις εργασίας για ανέργους από τον ΟΑΕΔ !!!

Η απόφαση που υπογράφουν πέντε υπουργοί , αυτοί των υπουργείων Εργασίας ,Δικαιοσύνης, Υγείας ,Παιδείας και Εσωτερικών καθορίζει ότι οι φορείς και οι δήμοι που θα δεχτούν τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας είναι 265.

 Σε ΦΕΚ ,σύμφωνα με το dikaiologitika.gr ,δημοσιεύτηκε η απόφαση που καθορίζει τους δήμους και τους φορείς που θα εργαστούν όσοι επιλεχθούν με το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πεντάμηνη εργασία το 2014. Το νέο πρόγραμμα για προσλήψεις ανέργων  με τα λεγόμενα πεντάμηνα , κοινωφελούς χαρακτήρα ,του ΟΑΕΔ αναμένεται να προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες και οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα μετά τον καθορισμό των φορέων που θα γίνουν οι προσλήψεις με πεντάμηνα από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που υλοποιηθεί και πάλι το 2014 αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις για περίπου 50.000 προσλήψεις σε δήμους ,δημόσιους φορείς και οργανισμούς ,ενώ το 2015 αναμένονται 40.000 ακόμη προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας.

Η απόφαση που υπογράφουν πέντε υπουργοί , αυτοί των υπουργείων Εργασίας ,Δικαιοσύνης ,Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών καθορίζει ότι οι φορείς και οι δήμοι που θα δεχτούν τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας είναι 265.

Δείτε εδώ όλους τους φορείς

Η προκήρυξη της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα υλοποιηθεί αμέσως μετά την λήξη των συμβάσεων των πρώτων επιτυχόντων των 10.000 προσλήψεων δηλαδή τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Οι προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν για πέντε μήνες και με αμοιβή 490 ευρώ για άνω των 25 ετών και 425 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Τα κριτήρια αναμένεται να είναι τα ίδια με τις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το 2013 καθώς και το καθεστώς εργασίας.

Οι προϋποθέσεις για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:

α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:

1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 
2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 
3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 
4) Ηλικία και 
5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
http://news247.gr

“Παράνομο και αυθαίρετο το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, κακοποιεί τα δελφίνια” λέει η ΠΦΠΟ !!!

Εξώδικη επιστολή διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) σχετικά με τη λειτουργία του Αττικού Πάρκου.

Η ΠΦΠΟ επισημαίνει ότι το Αττικό Πάρκο λειτουργεί παρανόμως καθώς δεν έχει νόμιμη άδεια, ότι στην περιοχή έχουν συντελεστεί πλήθος πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες και κυρίως ότι διενεργείται κακοποίηση των δελφινιών που λαμβάνουν μέρος στις -επίσης παράνομες- παραστάσεις.

Η ΠΦΠΟ καλεί τον Γιάννη Σγουρό να μην ανανεώσει την άδεια της επιχείρησης, να σφραγίσει το Αττικό Πάρκο, να εξασφαλίσει την ευζωία των δελφινιών και να προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των υπευθύνων για την κακοποίηση των δελφινιών.

Ειδάλλως προειδοποιεί ότι θα στραφεί εναντίον του ιδίου.

Όπως αναφέρει η ΠΦΠΟ στον Γιάννη Σγουρό:
“Επιτρέψτε μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την μέχρι τώρα αδιαφορία και υποτονικότητα των υπηρεσιών σας, για ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο αφορά στην λειτουργία του Αττικού Πάρκου , και που απασχολεί χιλιάδες εκατοντάδες πολίτες της φιλοζωικής κοινότητας της χώρας μας.

Όπως πρέπει να γνωρίζετε το Αττικό Πάρκο λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο  παράνομα , αφού εκκρεμεί  η ανανέωση της άδειας λειτουργίας του... 
Συνέχεια εδώ

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Ένα τεράστιο μάτι πάνω από την Καλιφόρνια: Πώς η αστυνομία παρακολουθούσε μια ολόκληρη πόλη !!! (Video)

Το πραγματικό "Big Brother" έκανε το πέρασμα του από το Compton της Καλιφόρνια. Διαβάστε πώς μια ολόκληρη πόλη τελούσε υπό πλήρη παρακολούθηση. Και όταν λέμε πλήρη, εννοούμε πλήρη.

Το "πείραμα" του Compton, δείχνει το μέλλον μας. Ή μήπως όχι;

Σε μια μυστική δοκιμή της τεχνολογίας μαζικής επιτήρησης, κλιμάκιο της Αστυνομίας του Los Angeles επάνδρωσε ένα πολιτικό αεροσκάφος και το έστειλε πάνω από το Compton της Καλιφόρνια για να καταγράψει τα πάντα. Όλα όσα έλαβαν χώρα σε μια ακτίνα 10 μιλίων.

Οι κάτοικοι του Compton δεν είχαν ιδέα για το τι θα γινόταν. Η κατασκοπευτική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το 2012 και τώρα έγινε γνωστή μετά από την κοινοποίηση της στα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης Ross McNutt, δήλωσε: "Μπορούσαμε να πετάμε ελεύθερα πάνω από την πόλη και με κάμερες να καταγράφουμε τα πάντα και να παρακολουθούμε τους πάντες, να ζουμάρουμε και να ακολουθούμε αυτοκίνητα".

Ο ίδιος κατασκευάζει συστήματα παρακολούθησης, μέρος των οποίων προσδοκά να πουλήσει στις αστυνομικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Στα πλαίσια της συμφωνίας άλλωστε, τα συστήματα του χρησιμοποιήθηκαν στην εν λόγω επιχείρηση.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας του είναι ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά, τόσο του Google Earth, όσο και του TiVo. Παρέχει κοινώς τη δυνατότητα εστίασης, αλλά και rewind, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να πηγαίνουν πίσω στον χρόνο και να ελέγχουν όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να τους έχουν διαφύγει.

Η συσκευή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ ο McNutt διατίθεται να πουλήσει τα προϊόντα του στις Αρχές των ΗΠΑ, σε "τιμή ευκαιρίας", όπως λέει.Πηγή έμπνευσης του για την ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτήρησης ευρείας περιοχής, ήταν οι αποστολές των συμπατριωτών του σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Οι κάμερες του, όπως αναφέρει, μπορούν να τοποθετηθούν στην "κοιλιά" των πολιτικών αεροσκαφών που είναι υπεράνω υποψίας και να κάνουν τις παρακολουθήσεις αναίμακτα.

"Όλο το σύστημα μας κοστίζει λιγότερο από ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και είναι πιο οικονομικό στη λειτουργία του ανά ώρα σε σχέση με τη λειτουργία και την πτήση ανά ώρα ενός τέτοιου ελικοπτέρου. Όμως την ίδια ώρα, "βλέπει" 10.000 περισσότερες φορές την περιοχή που ένα ελικόπτερο της ασφάλειας, μπορεί να παρακολουθήσει", αναφέρει ο McNutt.

Ένας μυστικός κατάσκοπος του Los Angeles, δήλωσε πως η όλη κατάσταση θυμίζει μεν Big Brother, από την άλλη η παραδοχή αυτή, δεν τον αποθάρρυνε καθόλου από το να διατελέσει τις υποκλοπές.

Ο λοχίας Douglas Iketani, παραδέχτηκε ότι η επιχείρηση έγινε εν αγνοία του κοινού, για να αποφύγουν την κατακραυγή.

"Οι περισσότεροι δεν βλέπουν με καλό μάτι το μάτι που τους παρακολουθεί από τον ουρανό", ομολογεί. "Αλλά το πείραμα έγινε για καλό λόγο", συνεχίζει.

"Με το σύστημα αυτό μπορούμε να διαλευκάνουμε πολλά εγκλήματα που δεν είχαν αυτόπτες μάρτυρες", λέει και διατυπώνει την εξής απίστευτη πρόταση: "Ok, είναι παράδοξο και οι περισσότεροι αρχικά διαφωνούν, αλλά με τον καιρό θα το συνηθίσουν. Άλλωστε, δεν μπορούμε να δούμε και μέσα από τα παράθυρα των υπνοδωματίων τους, ή το μπάνιο τους. Συνήθισαν άλλωστε τις κάμερες ασφαλείας στα καταστήματα και στους δρόμους".

Για την ώρα, οι Αρχές των ΗΠΑ αρνούνται ότι έχουν παραγγείλει τα συστήματα παρακολούθησης που δοκιμάστηκαν.
http://news247.gr

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Η ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΠΡΟΩΡΑ ΚΑΤΑ 6 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!

Μυστήριο περιβάλλει την πρόωρη ανθοφορία μιας γιαπωνέζικης κερασιάς που επέστρεψε από ένα ταξίδι στο διάστημα, αφήνοντας άφωνους τους μοναχούς βουδιστές και τους επιστήμονες που τη φροντίζουν με μεγάλη αγάπη.

Το δέντρο αυτό ηλικίας τεσσάρων ετών άνθισε στις αρχές Απριλίου, έξι χρόνια νωρίτερα απ το μέσο όρο των όμοιων του φυτών.

«Δεν το πιστεύουμε. Μεγάλωσε τόσο γρήγορα!», δήλωσε ο Μασαχίρο Κατζίτα, ο πρώτος ιερέας του ναού Γκαντζοτζί στην περιφέρεια Γκίφου της κεντρικής Ιαπωνίας.

To κουκούτσι από το οποίο αναπτύχθηκε αυτό το δένδρο προέρχεται από μια κερασιά που οι μοναχοί φροντίζουν με τη μέγιστη προσοχή εδώ κ γενιές και η οποία, σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, φέρεται να έχει ηλικία 1.250 ετών.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα κουκούτσι που προέρχεται από την ιερή κερασιά έχει τέτοια ανάπτυξη! Είμαστε πολύ ευτυχείς, καθώς αυτό το δεντράκι θα τη διαδεχθεί», δήλωσε με ενθουσιασμό ο ιερέας.

Έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία
Το αίνιγμα μεγαλώνει καθώς είναι γνωστό ότι το θαυματουργό κουκούτσι είχε μια πραγματική οδύσσεια στο διάστημα πριν επιστρέψει στο ναό.

Είχε επιλεγεί πριν από χρόνια μαζί με άλλους σπόρους που προέρχονταν μόνο από το ίδιο «χιλιετές» δέντρο, αλλά και από κερασιές άλλων περιοχών της Ιαπωνίας όπου το εν λόγω φυτό λατρεύεται για τα ροζ πέταλα των ανθών του την άνοιξη που στάλθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Νοέμβριο του 2008 για ένα ταξίδι οκτώ μηνών. Έπειτα από 4.100 μικρές περιστροφές γύρω από τον πλανήτη μας, επέστρεψαν στη γη.

Μερικοί από τους σπόρους αυτούς τεμαχίστηκαν στο εργαστήριο, αλλά οι περισσότεροι επέστρεψαν στις «γενέτειρές» τους και ορισμένοι φυτεύθηκαν κοντά στο προγονικό τους δένδρο.

Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων χρόνων, η «διαστημική κερασιά» του ναού Γκαντζοτζί έφθασε ήδη σε ύψος τεσσάρων μέτρων.

«Στην αρχή, επρόκειτο για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να επιτραπεί στα παιδιά να μαζέψουν κουκούτσια και να μάθουν να τα φυτεύουν», θυμάται ο Μίχο Τομιόκα, υπεύθυνος του προγράμματος.

«Ωστόσο πιστεύαμε ότι τα δένδρα δεν θα άνθιζαν πριν από δέκα χρόνια, όταν τα παιδιά θα είχαν σχεδόν ενηλικιωθεί».

Ερευνήτρια που μετείχε στο πρόγραμμα, η Καόρι Τομίτα-Γιοκοτάνι του πανεπιστημίου της πόλης Τσουκούμπα, εκφράζει την έκπληξή της γι αυτή την «υπερηχητική» ωρίμανση.

«Θα μπορούσε να είναι συνέπεια της έκθεσης του κουκουτσιού στην κοσμική ακτινοβολία», ανέφερε ως εκδοχή.

«Από επιστημονικής άποψης, επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε» γιατί αυτή η μικρή κερασιά είναι τόσο ανεπτυγμένη για την ηλικία της, παραδέχτηκε.
ammosimathia

Πόσα αυγά επιτρέπεται να τρώμε καθημερινά;

Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές, δηλαδή περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα.

Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου.

Ένα αυγό μαζί με τον κρόκο του περιέχει 71 θερμίδες, 13 βασικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες ιδιαίτερα ψηλής ποιότητας, χοληστερόλη, ακόρεστες λιπαρές ουσίες και αντιοξειδωτικές ενώσεις. 

Τα αυγά είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη, δηλαδή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα. Επιπλέον έχουν ελάχιστα λιπαρά, άριστη χοληστερόλη και δίνουν δύναμη και ενέργεια δυσανάλογα υψηλή σε σχέση με το μικρό τους όγκο. 

Η αλήθεια για τη χοληστερόλη


Ο κρόκος ενός αυγού περιέχει περίπου 213 mg χοληστερίνης. Αντίθετα, το ασπράδι του αυγού, δεν περιέχει καθόλου λίπος και χοληστερίνη, ενώ αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κρόκο αυγού με δύο ασπράδια αυγού σε πολλές από τις συνταγές που περιέχουν αυγά

Ο περιορισμός της κατανάλωσης αυγών έχει μικρή επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης του οργανισμού, H χοληστερόλη που περιέχουν τα αυγά είναι τόσο λίγη, ώστε είναι απίθανο να επηρεάσει ιδιαίτερα τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Πόσα αυγά τελικά μπορούμε να τρώμε;

Σε έρευνα βρέθηκε ότι η κατανάλωση επί 12 εβδομάδες 2 αυγών ημερησίως σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή όχι μόνο δεν αύξησε αλλά μείωσε την κακή χοληστερίνη και μείωσε και το βάρος των συμμετεχόντων. Σε παρόμοια ομάδα που έκανε την ίδια διατροφή αλλά χωρίς τα αυγά, παρατηρήθηκαν τα ίδια αποτελέσματα. 

Δηλαδή η μεγάλη κατανάλωση αυγών δεν επηρέασε καθόλου την ωφέλεια της υγιεινής διατροφής, ούτε αύξησε τη χοληστερίνη. Τρώγοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως τα αυγά και περιορίζοντας την κατανάλωση απλών υδατανθράκων, βοηθάτε στην καύση του λίπους , τον έλεγχο της πείνας και των πόθων για άλλες τροφές. Αυτό από μόνο του αρκεί για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Αυτό που συστήνεται είναι να προσέχουμε να μην καταναλώνουμε πάρα πολλά τηγανητά αυγά, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα καταναλώνουμε επίσης το λίπος από το λάδι με το οποίο έχουν μαγειρευτεί. Το «κλειδί» είναι να μη χρησιμοποιούμε πολύ λάδι ή βούτυρο για το μαγείρεμα τους και να αποφεύγουμε τα τηγανητά αυγά, προτιμώντας τα αυγά ομελέτα.

Πηγή: medlabgr.blogspot.com 
http://www.zougla.gr

Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Η μεγαλύτερη πτώση !!! (Video)

41 όροφοι σε 10 δευτερόλεπτα
Το Drop of Doom θα κάνει τα εγκαίνια του τον Μάιο στο Τζάσκον του Νιου Τζέρσεϊ και θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του καθώς φτάνει σε ύψος 41 ορόφων και η πτώση θα διαρκεί 10 δευτερόλεπτα.


newsbeast

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Ζιγκ-ζαγκ διαγραμμίσεις προκαλούν «πονοκέφαλο» σε βραζιλιάνους οδηγούς !!!

Σάο Πάολο, Βραζιλία 
Μπερδεμένοι δηλώνουν οι οδηγοί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας από διπλή διαγράμμιση ζιγκ ζαγκ που εμφανίστηκε σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η περίεργη διαγράμμιση είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς κυκλοφορίας.

Η διπλή κίτρινη γραμμή φαίνεται ότι τοποθετήθηκε προκειμένου να αυξήσει τον χώρο όπου τα αυτοκίνητα μπορούν να περιμένουν ή να προχωρούν στο φανάρι, ανέφερε η εφημερίδα Folha de S. Paolo, ωστόσο για τους οδηγούς αποτελεί μάλλον σπαζοκεφαλιά. Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους ότι θα προκληθούν δυστυχήματα.

«Προκαλεί σύγχυση και η κυκλοφορία είναι χειρότερη» είπε οδηγός μοτοσικλέτας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV Gazeta. «Όποιος το έκανε αυτό, ήταν μεθυσμένος» παραπονιέται άλλος οδηγός.

Ωστόσο, η αρχή μεταφορών στο Σάο Πάολο (CET) δηλώνει ότι η διαγράμμιση είναι φυσιολογική και σύμφωνη με τους κανονισμούς.

Ανταποκριτές αναφέρουν ότι καμιά φορά οι διαγραμμίσεις επεκτείνονται, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χώρος στους οδηγούς, αλλά παραδέχονται ότι αυτές στην λεωφόρο Δρ Φραντσίσκο Ρανιέρι είναι μάλλον παράξενες.
http://news.in.gr

Από τον ΚΥΡ !!!

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Πληρωμές πάνω από 40 εκατομμύρια Ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), μετά την  ολοκλήρωση των ελέγχων, ανακοινώνει ότι σήμερα 16 Απριλίου προχώρησε στις παρακάτω πληρωμές, προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας :
 
· Για Συμπληρωματική πληρωμή Ενιαίας Ενίσχυσης 2013 διατέθηκαν 2.736.737  € σε 1849  δικαιούχους. 

·Για την πληρωμή των Μέτρων Ειδικής Στήριξης του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009, που αφορούν άμεσες ενισχύσεις σε γεωργούς που εφαρμόζουν συστήματα ποιότητας , διατέθηκαν :
  • 1. Για Ειδική στήριξη Ελαιολάδου 18.057.851,4 € σε 62.789 δικαιούχους
  • 2. Για Ειδική στήριξη σκληρού σίτου 18.992.956 € σε 37.345 δικαιούχους
  • 3. Για ενίσχυση καλλιέργειας κριθαριού  332.099,48 € σε 1124 δικαιούχους
  • 4. Για ενίσχυση καλλιέργειας αγκινάρας 4.145,52 € σε 16  δικαιούχους.
Συνολικά, το ποσόν που πληρώθηκε πανελλαδικά είναι  40.123.789,40  € προς 103.123 αγρότες παραγωγούς.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. συνεχίζει το έργο του με μοναδικό γνώμονα την αποτελεσματική ενίσχυση των Ελλήνων παραγωγών. Αυτό θα συνεχίζει να κάνει με συνέπεια, αξιοποιώντας όλους τους υπάρχοντες πόρους, προς όφελος όλου του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας.
Εκ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Guelta D’ Archei: Μια πηγή μέσα στη Σαχάρα !!!

Μέσα στην έρημο Σαχάρα αυτό που επιζητά κάποιος δεν είναι τίποτα άλλο από μια όαση δροσιάς.
Και η Guelta D’ Archei είναι από τους ωραιότερους φυσικούς υδάτινους παραδείσους στο βορειοανατολικό Τσαντ όπου νομάδες με τα ζώα τους κάνουν μια στάση για να ξεδιψάσουν. Ένας πανέμορφος υγρότοπος ανάμεσα σε ψηλούς βράχους δεσπόζει στην απέραντη έρημο, ενώ πράσινα δέντρα συμπληρώνουν το εκπληκτικής ομορφιάς σκηνικό.
Στην ουσία πρόκειται για έναν προνομιούχο χώρο μέσα στην άμμο όπου υπόγεια νερά διαρρέουν στην επιφάνεια και σχηματίζουν μικρές λίμνες και πηγές. Η Guelta D’ Archei  είναι από τις πιο δημοφιλείς οάσεις της Σαχάρας, όπου χιλιάδες περαστικοί βρίσκουν δροσιά και σκιά για μερικές ώρες ξεκούρασης κάτω από τον καυτό ήλιο.

perierga
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...