Αστροναύτες της NASA εναντίον της Μπιγιονσέ. Αντίδραση για ηχητικό απόσπασμα από τη διάλυση του Challenger !!! (video)

Την οργισμένη αντίδραση  πρώην και νυν αστροναυτών της NASA προκάλεσε με το νέο τραγούδι της η διάσημη τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, στο οποίο ακούγεται ένα ηχητικό απόσπασμα λίγα δευτερόλεπτα μετά την αποτυχημένη αποστολή του Challenger το 1986. Η συγκεκριμένη αποστολή είχε οδηγήσει στο θάνατο και τους εφτά αστροναύτες που επάνδρωναν το σκάφος.

Απόσπασμα από τη στιγμή της διάλυσης του Challenger

Στο νέο βίντεο της Μπιγιονσέ για το τραγούδι «XO», στην αρχή  ακούγεται ηχητικό απόσπασμα που ελήφθη αμέσως μετά τη διάλυση του Challenger. «Οι ελεγκτές πτήσης ψάχνουν προσεκτικά την κατάσταση. Προφανώς υπήρξε μια μεγάλη δυσλειτουργία», ακούγεται να αναφέρει ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της NASA, την ώρα που τα συντρίμμια του διαστημόπλοιου έπεφταν στη γη.

Αντίδραση από αστροναύτες της NASA

Το Challenger εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το διαστημικό κέντρο «Κένεντι» στις 28 Ιανουαρίου 1986. Σύμφωνα με το «ABC News», «πρώην και νυν αστροναύτες της NASA, εργαζόμενοι και μέλη των οικογενειών των πιλότων του Challenger, υποστηρίζουν πως η χρήση του ηχητικού αποσπάσματος σε ένα ποπ τραγούδι, κοροϊδεύει τη θυσία του πληρώματος και ανοίγει φρέσκες πληγές».

Η Τζούνι Σκομπ Ρότζερς,  χήρα του διοικητή του διαστημικού λεωφορείου, Ντικ Σκόμπι, δήλωσε πως δεν είναι χαρούμενη. Και πρόσθεσε: «Απογοητευτήκαμε όταν μάθαμε πως ένα ηχητικό απόσπασμα από την ημέρα που χάσαμε το ηρωικό πλήρωμα του Challenger, χρησιμοποιήθηκε στο συγκεκριμένο τραγούδι».


Η Μπιγιονσέ υπερασπίστηκε τη χρήση του αποσπάσματος

Η 32χρονη τραγουδίστρια υπερασπίστηκε τη χρήση του αποσπάσματος, δηλώνοντας πως το συγκεκριμένο τραγούδι ηχογραφήθηκε με την ειλικρινέστερη πρόθεση να βοηθήσει στη θεραπεία εκείνων που έχασαν τους αγαπημένους τους. Η Μπιγιονσέ πρόσθεσε πως η αναφορά θα πρέπει «να μας υπενθυμίζει πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να συμβούν απροσδόκητα πράγματα». Έτσι, οι άνθρωποι θα πρέπει «να αγαπούν και να εκτιμούν κάθε λεπτό της ζωής τους που περνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η καρδιά μου βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες εκείνων που χάθηκαν στην καταστροφή του Challenger».

Τέλος, ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της, ανέφερε πως οι στιχουργοί πρόσθεσαν το απόσπασμα ως αφιέρωμα στην ανιδιοτελή εργασία του πληρώματος του Challenger, με την ελπίδα πως δε θα ξεχαστούν ποτέ.


naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)